Hoera, je kind is jarig! Een heerlijke taart hoort natuurlijk bij een verjaardag, maar het is vaak wel érg ongezond. De meeste taarten bevatten veel suiker en bovendien wordt er meestal witmeel gebruikt. Waarom deze ingrediënten niet aan te bevelen zijn, staat in dit artikel. Kiind deelt de lekkerste gezondetaartrecepten met jullie. Deze keer: de pannenkoekentaart!
Ingrediënten:
Beslag
500 gram volkoren meel (bijvoorbeeld spelt of tarwe of deels boekweit of haver)
1 liter melk
2 eieren
snufje zout
zonnebloemolie of roomboter
Vulling
Aardbeien
Banaan
Peer
Bessen
Appelmoes
Ongezoete slagroom
Kies voor vruchten uit het seizoen; deze zijn smaakvoller en voedzamer. Bovendien is het beter voor het milieu als fruit niet uit kassen gehaald of ingevlogen hoeft te worden.
Recept:
Doe het volkorenmeel in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Roer dit voorzichtig door. Schenk nu de rest van de melk erbij. Roer het beslag net zo lang tot het helemaal glad is. Voeg vervolgens de eieren één voor één door het beslag en voeg een beetje zout toe.
Bak ongeveer twaalf dunne pannenkoeken in een klein beetje boter of olie. Laat je kinderen de pannenkoeken dun beleggen: de ene met appelmoes, de volgende met aardbeitjes, de derde met geprakte banaan, daarna een met plakjes peer en ga zo verder. Wellicht kun je ook een laag met ongezoete slagroom besmeren, maar dit hoeft niet. Gebruik een stuk of vier belegsoorten en herhaal deze. Stapel de pannenkoeken op elkaar en aansnijden maar!
https://kiind.nl/article668/