Ook van Kiind: Kiind Crowdfunding Opvoeders en huttenbouwers
DELEN:

Overdaad schaadt

Online Magazine voor bewuste ouders | Binnenkort misschien als tijdschrift in de winkel? Crowdfund mee! Ook te volgen via FacebookTwitter & digitale post

De dagen worden korter en kouder. Ik zit dus op een kussen naast de kachel, op de schouw branden 2 kaarsjes. Het is de vooravond van het winterseizoen dat garant staat voor gezelligheid en kinderlijke magie. Loom kijk ik hoe mijn jongste zichzelf vermaakt. Twee kleine handjes laten 2 kleine takjes netjes naast elkaar lopen over een schoen. Het tafereel wordt voorzien van commentaar: het zijn blijkbaar een vriend en vriendin die over de brug lopen. Nadat ze over de brug zijn gelopen, lopen ze nogmaals over de brug en nogmaals. Dit gaat zo even door, maar dan springen ze zonder enige aankondiging zomaar in het water. Help! Er komt een haai aan, zwemmen! Snel zwemmen ze samen door het water. 'Sneller zwemmen!' klinkt het, 'De isepter (?) komt eraan'. Nadat ze razendsnel vluchten voor de blijkbaar enge en gevaarlijke isepter springen ze met enig gestuntel weer terug op de brug. Gelukkig, het stel is veilig en de isepter heeft het nakijken.

Wat is dat toch prachtig om naar te kijken: een kind dat al spelende een verhaal verzint en helemaal niets nodig heeft behalve zijn fantasie. Doordat ik getuige ben geweest van dit alles moet ik denken aan de komende sinterklaas, kerst en verjaardagen. Ik vraag liever geen speelgoed voor mijn kinderen, dit voorval bewijst immers dat ze helemaal niet veel nodig hebben. En overdaad schaadt, daarvan ben ik overtuigd. Toch willen gasten graag iets van speelgoed meenemen voor de kinderen, heel begrijpelijk uiteraard.

Ondertussen dansen de stokjes samen in een rondje, ondersteund door een enthousiast stemmetje dat 'Jan Huigen in de ton, met een hoepeltje erom' zingt.

Dit jaar ga ik eens proberen om iedereen zo gek te krijgen geen speelgoed voor onze jongens te kopen, maar een bijdrage te leveren aan een goed doel. Wie volgt?

 

 

Wil jij ook een subtiele hint aan de Sint geven? Gebruik dan onderstaande tekst.

 

Dag allen,

We begrijpen dat Sinterklaas een echte kindervriend is. Hij kan de verleiding dan ook niet goed weerstaan wanneer hij leuks voor onze leuke kinderen ziet. Toch willen we Sinterklaas eraan herinneren dat hij onze kinderen ook bij opa en oma, in onze straat en op school ziet. Bovendien staat zowel de speelzolder als de bergzolder al behoorlijk vol met speelgoed. We vragen hem daarom om wat extra aandacht te geven aan de kindjes die geen speel- of bergzolder hebben (http://goededoelen.startpagina.nl). Of misschien voelt Sinterklaas er wel iets voor om 1 heel speciaal iets te kopen (daarover kan altijd gemaild of gebeld worden).
We hopen dat de Sinterklaas dit verzoek zal begrijpen. We denken van wel, hij is immers de grote vriend van alle kinderen?

 

Jannie Spruit, beheerder van de minimalistische blog Eenvoudig Wit, heeft als doel om het hele jaar 2012 niets te kopen.


Wil jij ook een eerlijk tijdschrift over opvoeden in het schap? Crowdfund dan nu mee en zorg ervoor dat Kiind op papier in de kiosk terechtkomt!


Naam:

Emailadres:

Bericht:

Captcha

dagelijkse bespaartips
Een super idee, dat ik volgend jaar zeker ga toepassen. Want, ik deel je menig dat kinderen voldoende fantasie hebben om zichzelf te vermaken en helemaal geen bergen met speelgoed nodig hebben. Bovendien hoop ik dat je het goed vind dat ik de brief op mijn website plaats, met bronvermelding natuurlijk.

Groetjes,
Dagelijkse Bespaartips

[ADVERTENTIE]
Ouders Natuurlijk Beurs, bewust natuurlijk van kinderwens tot minimens. Groene stroom met korting bij United Consumers Bewust gezonder bij de groene buik

ZOEK ARTIKELEN