Geboorte is vanzelfsprekend ontzettend feestelijk. Niet voor niets laten we de hele wereld met door-het-raam-gecrashte ooievaars, geboortekaartjes en slingers weten dat het grote wonder is geschied, zijn de beschuitjes niet aan te slepen en is het vieren van een babymoon, babyshower en kraamfeest heel gangbaar geworden. Al krijgen we al sinds mensenheugenis baby’s, bijzonder blijft het altijd. Het begin van je leven is nu eenmaal een heus wonder. En de prestatie van een baby op de wereld zetten, is dat zeker ook.

Geen wonder dat we al dat moois graag vieren. Hieronder verzamelden we de meest gehoorde redenen om te genieten van het Geboortefestival dat je mee kunt vieren op zaterdag 13 april in Alkmaar.

De 13 beste redenen

1 Je bent zwanger en het is heerlijk / zwaar / betoverend / bizar / al deze dingen tegelijk. Dit is je kans om aan ervaring en expertise te snuffelen.

2 Je realiseert je ineens dat er aan het eind van je zwangerschap een baby is, en je wil alles weten over borstvoeding, draagdoeken (hoe knoop je die in hemelsnaam?), over het ouderschap zelf, over de kraamtijd, over gezonde voeding en, en… Oh, teveel om op te noemen!

3 Je hebt al een stuk of wat kinderen gebaard en je geniet gewoon zo van het ouderschap.

4 Je leest graag artikelen van Kiind en wil graag meer info, meer sfeer of meer lezers & makers van Kiind tegenkomen.

5 Je bent fan van bewust & natuurlijk ouderschap en doet daarin je eigen ding.

Zeg maar niks meer. Ik bestel nú mijn kaartjes en ik heb er zin in!

Overtuig me met meer toffe dingen

6 Je geniet ervan om met andere best wel gelijkgestemde ouders ontspannen rond te hangen terwijl de kinderen zich vermaken met échte dingen, en te zien dat iedereen de opvoeding anders aanpakt, en je zoveel moois deelt terwijl je elkaar in je waarde laat.

Het programma

7 Je hebt gehoord dat Milli Hill (van Positief over bevallen) een fantastische, wijze en grappige lezing geeft, en je wilt haar zo graag ontmoeten. En dan is Anna Myrte Korteweg van Vrije geboorte er ook nog. Je geluk kan niet op.

8 Je wil graag meer weten over bevallen en het omgaan met de pijn, en je weet dat er hele coole doula’s zijn om je er alles over te vertellen.

9 Je bent zwanger, hebt een medische indicatie en je wil je verdiepen in de opties om je bevalling echt bij jou te laten passen.

10 Je hebt gehoord dat Kiind deze lente 10 jaar bestaat en dit vind je echt wel een reden voor een feestje.

11 Je vorige bevalling was geen feestje, en de volgende keer wil je het anders aanpakken, zodat je meer invloed hebt op hoe het loopt.

12 Je kent het beruchte Kiindfestival en je kan niet wachten om jezelf en je gezin in die vrolijke sfeer onder te dompelen, met huttenbouwen, heerlijke biologische hapjes, de Wobbel-playground, vuurtje stoken, open minded mensen ontmoeten en met nieuwe inspiratie weer naar huis te gaan.

13 Je bent de partner van een vrouw die op een van de bovenstaande punten met ‘ja’ antwoordt.

Een uitgebreid overzicht van het programma en de markt vind je hier. Zien we je daar? Er zijn nu nog tickets! Als je snel bent tenminste.

Fotografie: Jilke Pet

Birth becomes her: Dit zijn de mooiste geboortefoto’s van de bevalling

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind lekker gratis. Download editie THUIS! Vol tips om het thuis gezelliger te maken en een paar fijne cocoonweken te hebben.

Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0