13x Zo word je een hippie

door Christel Rengers

Nu we ons op de redactie ter voorbereiding op hét festival elke dag helemaal onderdompelen in het flowerpower tijdperk komen we steeds meer in de hogere hippie sferen. Pakken we de jaren zestig idealen erbij dan blijken we stiekem al best wel hippies-in-moderne-vermomming te zijn. Hoe word je een hippie? Wil jij ook wat meer hippie in je leven? Of ontdekken hoe hippie je bent? Met deze do’s komt het helemaal goed.

Hippieslogan to live by: Delen is het nieuwe hebben

  1. Zorg dat je bepaalde dingen gewoon niet hebt: zoals een magnetron, een afwasmachine, een auto, een wasdroger. Lekker milieubewust en ook nog eens leerzaam voor je kinderen.
  2. Doe samen met je gezin vrijwilligerswerk en geef terug aan de maatschappij.
  3. Leg een bloementuin (voor in je haar weet je wel) en een onkruidmoestuin aan. Dat kan in een echte tuin zijn, een kleintje op je balkon of gewoon op je vensterbank en houd nu je zo zelfvoorzienend bezig bent ook wat kippen of bijen.
  4. Stop deze idealen in je opvoeding: zaken ter discussie (mogen) stellen, maatschappijkritisch en zelfstandig leren denken, intrinsieke motivatie en autonomie de ruimte geven, creativiteit in het denken en doen stimuleren, meer kiezen voor pacifisme en minder voor prestatie- en competitief gericht denken en introduceer mindfulness en yoga.
  5. Koop geen (gewone) schoenen meer, maar ga blootsvoets (of op barefootschoenen) door het leven. Barefoot is hip!
  6. Ga met je gezin niet meer naar de kapper, gooi je haar los en steek er wat bloemen in.
  7. Kies voor kleren van natuurlijke materialen, tweedehands kleding of maak het zelf: bijvoorbeeld deze harembroek, onze buiten-de-lijntjesrok, een klim en klauterbroek of een romantische zwierrok.
  8. Zorg voor instrumenten in huis. Maak samen muziek en dans, dans, dans!
  9. Voer je kind dingen als gierst, quinoa, granola, kikkererwten, alfalfa, zilvervliesrijst, linzen en natuurlijk verse, onbespoten groenten en fruit uit je eigen tuin.
  10. Maak een praatstok voor jullie familie talking circle. (in het net verschenen Hippienummer kun je hier meer over lezen!)
  11. Bekijk de films Captain Fantastic en Down to Earth zo vaak mogelijk. En Tillsammans, over een schattige idealistische Zweedse woongroep. Als je tenminste een dvd-speler hebt. Waarschijnlijk niet namelijk.
  12. Grijp elke gelegenheid aan om over de natuur en duurzaamheid te praten. Terwijl de meest groovy muziek op de achtergrond klinkt.
  13. Lees Kiind magazine, op duurzaam papier, met duurzame ideeën.

Peace!

Beeld: Maria Stijger Aramburu

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Achter het scherm weg – voorkom overprikkeling

Achter het scherm weg – voorkom overprikkeling

Vroeger moest ik stoppen met buitenspelen als de straatlantaarns aan gingen. De meeste keren had ik het te laat door. Met rode wangen van het voetballen, want dat was wat we deden, ging ik naar huis. Inmiddels is het een kunst geworden om je kind de straat op te...

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Als kind speelde ik vroeger al met zoutdeeg. Heerlijk kneden en vormen maken. Nu maak ik zelf zoutdeeg voor mijn kinderen, maar dan met een twist: kleur! Ingrediënten 100 gr zout 150 ml gekleurd water 200/225 gr bloem halve eetlepel zuiveringszout halve eetlepel olie...

Groenteverstoppertje met soep

Groenteverstoppertje met soep

Groenteverstoppertje gaat prima met soep, en heeft bovendien een verschrikkelijk gezonde reputatie. Ik heb toevallig een kind dat voor geen meter groente eet, en ook al begrijp ik de logica hier wel van, jammer is het toch. Meer vitamines in dat joch zijn best welkom....

Libanese rijst met noten

Libanese rijst met noten

Dit is een avondmaaltijd met noten (kijk dus uit bij allergie-gevoeligheid), geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Voor volwassen is het lekker om het flink te kruiden. Houd dus voor het toevoegen van de kruiden een portie apart voor je kindje om milder te...

Maak zelf zomerse smoothies

Maak zelf zomerse smoothies

Smoothies zijn zacht, romig, zoet, fris en fruitig. Fijn voor jong en oud. En negen van de tien keer nog gezond ook. Laat je inspireren door deze zonnige variaties. Gewoon vloeibaar, om door een rietje te slurpen, of bevroren, om als een gezond ijsje op te likken. ...

Schrijfdans met peuters

Schrijfdans met peuters

Dansen, schrijven, tekenen, voelen, bewegen en beleven! Mijn driejarige peuter is gek op schrijfdans. Met schrijbelen/schrijftekenen maakt ze kennis met bewegingen naar boven, naar beneden, naar links, naar rechts, hoekig of juist golvend. Eerst tekenen we met onze...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0