15 dingen die ik niet had verwacht van zwanger zijn

door Gastauteur

In verwachting zijn, iedereen heeft er een bepaald beeld van. Ochtendmisselijkheid en vocht vasthouden, daarop had ik me wel voorbereid. Maar er zijn toch ook heel wat dingen die ik niet had verwacht van zwanger zijn. Een kleine selectie!

Dit had ik niet verwacht van in verwachting zijn:

Fijn om te lezen: Positief over bevallen en Veilig zwanger

 1. Dat je tegelijk kotsmisselijk kan zijn en honger van ongekende hoogtes hebben. Van kotsend boven de wc hangen naar ik moet NU eten: het bestaat.
 2. Dat scrollen door alle foodfoto’s op instagram een ware hel kan zijn, net als kookprogramma’s op televisie. Ja, zelfs virtuele maaltijden kunnen een kokhalsreflex opwekken.
 3. Dat mensen die look hebben gegeten, écht kunnen stinken. Maar echt hé. Dat vond ik vroeger nooit. Sorry aan iedereen die ons ooit al tegenkwam na onze spaghettisaus met acht tenen look.
 4. Dat een baby die drukt op je blaas niet fijn is, maar druk op je darmen nog minder. Geen commentaar.
 5. Dat sommige huilbuien totaal oncontroleerbaar zijn. Bye bye stiekem tranen inhouden. Zelfs tijdens Belgium’s Got Talent.
 6. Dat mijn buik plots mijn lievelingslichaamsdeel zou worden. Hallo, ik ben Sofie en mijn man zegt dat ik verslaafd ben aan mijn buik. Aai, baby, aai.
 7. Dat er twee groepen mensen zijn: één die ongevraagd je buik betast, en één die weet hoe vreemd dat voelt en het dan elke keer heel expliciet vraagt. Maar ik zit er niet mee, ik begrijp de aantrekkingskracht van dat ronde bolletje. My preciousss…
 8. Dat zij die nooit een slons wilde zijn, op een dag met plezier een joggingbroek aan zou trekken ’s ochtends. Of al om zes uur ’s avonds haar pyjama zou aandoen. Eiiiindelijk!
 9. Dat ik regelmatig zou beseffen dat ik eigenlijk nul komma nul weet over baby’s verzorgen. Euh, hoeveel eet dat eigenlijk, zo’n kind? Postnatale update: veel.
 10. Dat het best wel heel erg vreemd is om een ander levend wezen in je buik te voelen dat zijn of haar eigen gangetje gaat. Van ohhh zo schattig, naar auw kind, je doet me pijn (maar ik vind het niet erg, doe dat nog eens?).
 11. En nog vreemder om dat wezentje dan ook doorheen je buik te zien bewegen, alsof er een alien de controle heeft overgenomen. En ook wel: kan mijn buik nòg verder meerekken dan dit?
 12. Dat ik soms aan niets anders zou kunnen denken dan aan ons kindje, en dat ik mezelf op andere momenten eraan moet herinneren. ‘Oh ja, over x aantal tijd ben ik mama’. Het blijft toch allemaal zeer onwerkelijk hoor!
 13. Dat het een verademing zou zijn om nog maar een beperkte keuze in kleding te hebben wanneer je door een winkel loopt. Echt, ik mis het shoppen in eindeloze collecties totaal niet. Het past toch niet, dus ik hoef er niet naar te kijken. Minimalisme zonder moeite!
 14. Dat ik nu degene in bed ben die niet goed door haar neus kan ademen en soms snurkt. En ik schrik er dan nog zelf van wakker ook.
 15. Dat de tijd eerst tergend traag zou gaan en dan plots héél. Érg. Snél. Wat? En ik heb nog zéker duizend dingen te doen voor de baby er is! Nesteldrang, check.

De Vlaamse Sofie blogt op Tussen dromen en leven haar leven aan elkaar. Natuurlijk ouderschap, duurzaamheid, lifestyle en meer. 

Heb je ook zin om het zwanger zijn en (aanstaande) moederschap te vieren met andere fijne toffe lieve mensen? Kom ook naar het Geboortefestival op 13 april. Wissel je ervaringen uit, ontdek alles wat je wil weten over de fase waar je nu in zit en laat je onwijs inspireren door moeders en experts.

Verdiep je ook in je zwangerschap met: Positief over bevallen en Veilig zwanger

Kraamlijst: 9 dingen die je nodig hebt voor je baby (en verder ook niets)

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Foliumzuur of folaat – wat is het verschil?

Foliumzuur of folaat – wat is het verschil?

Folaat en foliumzuur zijn verschillende vormen van vitamine B11. Hoewel er een duidelijk verschil tussen de twee bestaat, worden de namen vaak door elkaar gebruikt. Eigenlijk is er veel verwarring over foliumzuur en folaat, zelfs onder professionals. Het is echter...

Wat je moet weten over bevallen tijdens de Corona-tijd

Wat je moet weten over bevallen tijdens de Corona-tijd

Voor zwangeren die bijna gaan bevallen, is het een onzekere en angstige tijd. Kan je nog wel thuis bevallen? Mag je partner en je eventuele doula nog wel mee naar het ziekenhuis? En wat als je zelf klachten hebt? Doula Annemiek van tamelijkbriljant zet het op een...

Hoe voorkom ik harde buiken in de zwangerschap?

Hoe voorkom ik harde buiken in de zwangerschap?

Bijna iedere zwangerschap kent ze: harde buiken. Wat zijn harde buiken en hoe voorkom je ze eigenlijk? Aanspanning Harde buiken zijn een sterke aanspanning of samentrekking van de baarmoeder. De baarmoeder is een holle spier die op verschillende momenten kan...

Nut en noodzaak van een geboorteplan

Nut en noodzaak van een geboorteplan

Tien jaar geleden was het nog een nieuw fenomeen, nu is het niet meer weg te denken: het geboorteplan. Maar wat is nou precies de nut en noodzaak van zo’n plan? En wat is een ‘goed’ geboorteplan. Ik vroeg het verloskundige Joyce Schouten van @verloskees. Zij is altijd...

Zwanger? Laat voor je zorgen

Zwanger? Laat voor je zorgen

Mijn zwangerschappen en bevallingen zijn de meest bijzondere en intense momenten van mijn leven tot nu toe. Voordat ik de eerste keer zwanger was voelde ik onrust. Ik deed een deeltijd studie, stond voor de klas en deed allerlei cursussen op het gebied van...

Vijf dingen die ik had willen weten in de kraamweek

Vijf dingen die ik had willen weten in de kraamweek

Het is inmiddels 16 maanden geleden, en ik moest van mezelf toch eens gaan schrijven over die kraamweek. Ik had er eentje vol geluk en vol tranen. Een lekkere mengelmoes van emoties, precies zoals dat blijkbaar gaat. Daarbij, het was onze eerste keer! Alles is nieuw,...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0