In verwachting zijn, iedereen heeft er een bepaald beeld van. Ochtendmisselijkheid en vocht vasthouden, daarop had ik me wel voorbereid. Maar er zijn toch ook heel wat dingen die ik niet had verwacht van zwanger zijn. Een kleine selectie!

Dit had ik niet verwacht van in verwachting zijn:

Fijn om te lezen: Positief over bevallen en Veilig zwanger

 1. Dat je tegelijk kotsmisselijk kan zijn en honger van ongekende hoogtes hebben. Van kotsend boven de wc hangen naar ik moet NU eten: het bestaat.
 2. Dat scrollen door alle foodfoto’s op instagram een ware hel kan zijn, net als kookprogramma’s op televisie. Ja, zelfs virtuele maaltijden kunnen een kokhalsreflex opwekken.
 3. Dat mensen die look hebben gegeten, écht kunnen stinken. Maar echt hé. Dat vond ik vroeger nooit. Sorry aan iedereen die ons ooit al tegenkwam na onze spaghettisaus met acht tenen look.
 4. Dat een baby die drukt op je blaas niet fijn is, maar druk op je darmen nog minder. Geen commentaar.
 5. Dat sommige huilbuien totaal oncontroleerbaar zijn. Bye bye stiekem tranen inhouden. Zelfs tijdens Belgium’s Got Talent.
 6. Dat mijn buik plots mijn lievelingslichaamsdeel zou worden. Hallo, ik ben Sofie en mijn man zegt dat ik verslaafd ben aan mijn buik. Aai, baby, aai.
 7. Dat er twee groepen mensen zijn: één die ongevraagd je buik betast, en één die weet hoe vreemd dat voelt en het dan elke keer heel expliciet vraagt. Maar ik zit er niet mee, ik begrijp de aantrekkingskracht van dat ronde bolletje. My preciousss…
 8. Dat zij die nooit een slons wilde zijn, op een dag met plezier een joggingbroek aan zou trekken ’s ochtends. Of al om zes uur ’s avonds haar pyjama zou aandoen. Eiiiindelijk!
 9. Dat ik regelmatig zou beseffen dat ik eigenlijk nul komma nul weet over baby’s verzorgen. Euh, hoeveel eet dat eigenlijk, zo’n kind? Postnatale update: veel.
 10. Dat het best wel heel erg vreemd is om een ander levend wezen in je buik te voelen dat zijn of haar eigen gangetje gaat. Van ohhh zo schattig, naar auw kind, je doet me pijn (maar ik vind het niet erg, doe dat nog eens?).
 11. En nog vreemder om dat wezentje dan ook doorheen je buik te zien bewegen, alsof er een alien de controle heeft overgenomen. En ook wel: kan mijn buik nòg verder meerekken dan dit?
 12. Dat ik soms aan niets anders zou kunnen denken dan aan ons kindje, en dat ik mezelf op andere momenten eraan moet herinneren. ‘Oh ja, over x aantal tijd ben ik mama’. Het blijft toch allemaal zeer onwerkelijk hoor!
 13. Dat het een verademing zou zijn om nog maar een beperkte keuze in kleding te hebben wanneer je door een winkel loopt. Echt, ik mis het shoppen in eindeloze collecties totaal niet. Het past toch niet, dus ik hoef er niet naar te kijken. Minimalisme zonder moeite!
 14. Dat ik nu degene in bed ben die niet goed door haar neus kan ademen en soms snurkt. En ik schrik er dan nog zelf van wakker ook.
 15. Dat de tijd eerst tergend traag zou gaan en dan plots héél. Érg. Snél. Wat? En ik heb nog zéker duizend dingen te doen voor de baby er is! Nesteldrang, check.

De Vlaamse Sofie blogt op Tussen dromen en leven haar leven aan elkaar. Natuurlijk ouderschap, duurzaamheid, lifestyle en meer. 

Heb je ook zin om het zwanger zijn en (aanstaande) moederschap te vieren met andere fijne toffe lieve mensen? Kom ook naar het Geboortefestival op 13 april. Wissel je ervaringen uit, ontdek alles wat je wil weten over de fase waar je nu in zit en laat je onwijs inspireren door moeders en experts.

Verdiep je ook in je zwangerschap met: Positief over bevallen en Veilig zwanger

Kraamlijst: 9 dingen die je nodig hebt voor je baby (en verder ook niets)

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind lekker gratis. Download editie THUIS! Vol tips om het thuis gezelliger te maken en een paar fijne cocoonweken te hebben.

Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0