Over borstvoeding bestaan horrorverhalen genoeg. Brrr. Gelukkig zijn ze de meeste niet waar. Pfff, gelukkig maar.

1 Van borstvoeding krijg je hangtieten

Niet waar.

Als je al hangtieten krijgt, dan gebeurt dat niet door de borstvoeding, maar al veel eerder. Je borsten veranderen al tijdens de zwangerschap. Je hormonen zetten trouwens niet alleen je borsten, maar je hele lichaam lichtelijk op z’n kop. Maar misschien had je dat al gemerkt. Ook vrouwen die geen borstvoeding geven, komen hier niet onderuit (lees: die krijgen ook hangers).

Lees ook: Borstvoeding doe je zo 

2 Pijn hoort erbij

Niet waar.

Pijn hoort er niet bij. Eerlijk is eerlijk: wat je wel kunt voelen, is dat je tepels gevoelig zijn na het aanleggen van je baby. Dit trekt na een paar seconden weg. Als je toch nog andere pijntjes ervaart, dan heeft dat een andere oorzaak. Denk aan verkeerd aanhappen of een onhandige houding. Geen stress, je kraamzorg en lactatiekundige kunnen je vast helpen. (En om alles thuis op je gemak te oefenen, is er onze online borstvoedingscursus.) Blijf er hoe dan ook niet in je eentje mee zitten!

3 Als je borstvoeding geeft kan je partner geen band opbouwen met de baby

Niet waar.

We hebben het zelfs nog erger gehoord: borstvoeding geven zou egoïstisch zijn. B*llshit natuurlijk. Iedereen die vindt dat het egoïstisch is om je baby de beste voeding van de wereld te geven, is gek. En al heeft je partner misschien geen borsten, ook hij (of zij) kan heus wel bonden met de baby. Samen douchen, knuffeltijd op de bank, jullie kindje in de draagzak…you name it.

Mocht je partner hier nog verder over willen kletsen, stuur hem dan vooral naar Jeroen. Die voedt zijn kinderen al heel lang niet, omdat hij nog steeds geen borsten heeft. Toch zijn de kinderen ook prima aan hem gehecht.

Zo, over deze zaken hoef je je geen zorgen meer te maken! Wel zo fijn toch?

Drees draagt borstvoeding een warm hart toe, en wenst alle moeders fijne ontspannen voedingen toe. Daarom is zij ook de stem van onze online borstvoedingscursus

Lees ook: Het nieuwe borstvoedingsboek

Borstvoeding: vooral erg lekker

Zo geef je een tweeling borstvoeding

Kiindretraite: even puur zwanger zijn zonder je kinderen

DOWNLOAD EDITIE GROEI NU GRATIS (t.w.v. 9,95 euro)

Je ontvangt meteen onze zinnige nieuwsbrief (waarvoor je je uiteraard op ieder moment kunt uitschrijven)

Het is gelukt, je hebt mail! (check ook je spamfolder)

0