Frisgroene blaadjes in de lente, en rood/oranje/bruin/aubergine in de herfst. Als je een beetje handig bent met naaien, heb je de traktatie zo in elkaar geflanst!
Benodigdheden:
- Restjes (groene) stof
- Garen
- Takken (snoeiafval, ik gebruikte takken van een hazelaar)
- Lekkers voor in het blaadje, bijvoorbeeld rozijnen of een mandarijn.
Aan de slag
Eerst knip je de blaadjes-vorm uit. Ik koos ervoor om de voor- en achterkant van verschillende stofjes te maken, maar het kan ook geheel uit hetzelfde stofje, of juist alle blaadjes uit andere stofjes. Knip aan de bovenkant een stuk recht (dus niet de kromming van het blad tot boven door laten lopen), hierdoor wordt het gemakkelijk om straks een tunnel te stikken.
Het kan leuk zijn om op effen stofjes nerven te stikken. Houd er rekening mee dat de bovenkant straks zal plooien en je daar dus weinig van de nerf zult zien.
Leg de twee delen op elkaar met de goede zijdes van de stof naar binnen. Stik de zijnaden van het blad en houd een opening van ongeveer anderhalve centimeter aan om straks het koordje uit de laten komen.
Draai je naaiwerkje om en sla de bovenkant naar binnen. Door dit vast te stikken creëer je een tunnel. Haal een koord of lint door de tunnel met behulp van een veiligheidsspeld en je blaadje is klaar!
Voor een hoger afwerkingsniveau zou je eventueel nog alles kunnen doorstikken.
Stop een (eetbare) verrassing in de blaadjes en hang ze in de ‘boom’. Deze boom heb ik gemaakt door wat takken uit het snoei-afval bij elkaar te binden met raffialint. Met ditzelfde lint heb ik ook her en der strikjes in de boom geknoopt ter versiering.