Wraps eten, dat is lekker met je handen eten en je niet druk maken om het tafellaken, de vloer of de kleding van de kinderen. Deze heerlijke knoeimaaltijd is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden.
Ingrediënten:
Wraps
300 gram volkorenmeel
200 ml water
Eventueel (verse) kruiden
Olie
Beleg
Tomaat
Komkommer
Maïs
Rode paprika
Kidneybonen
Ui
Gemengde sla
Crème fraîche
Avocado
Recept:
De wraps
Doe het volkorenmeel in een bak en maak een kuil. Voeg hier wat water aan toe en meng dit. Voeg steeds weer een beetje water toe, tot al het water erin zit en begin te kneden. Voeg eventueel wat meel toe wanneer het deeg te plakkerig blijft. Het deeg is goed wanneer het nét aan niet meer aan je handen plakt. Voeg eventueel bij (een deel van) het deeg wat verse kruiden toe. Laat het deeg een half uur in folie rusten om het vervolgens nog een keer goed te kneden.
Maak balletjes met een diameter van ongeveer 4 à 5 centimeter doorsnede. Plet deze balletjes tot ronde koeken. Strooi meel over je werkoppervlakte en rol de platte koek zo dun mogelijk uit. Té dun kan bijna niet, dus goed rollen.
Zet een grote koekenpan op hoog vuur en verhit de olie. Bak de wraps kort aan beide zijdes. Voordat de volgende wrap erin gaat doe je weer een beetje olie in de pan.
Variatietips: Vervang (een deel van) het water door yoghurt, crème fraîche of melk.
Voeg een scheutje olijfolie aan het deeg toe.
Maak spinazie fijn met een vijzel en meng dit door het deeg.
Maak gedroogde tomaten (voorgeweekt) fijn met een vijzel en meng dit door het deeg.
De vulling
Verwarm de bonen, maïs en de paprika in een koekenpan en strooi er wat zwarte peper overheen. Zet verder bakjes neer met kleine stukjes tomaat, komkommer, ui en sla neer.
Maak de avocado fijn en doe er wat peper en citroensap overheen. Doe dit ook in een bakje. Zet alle bakjes, de pan en het bakje crème fraîche op tafel neer. Besmeer en vul de wraps naar smaak! Voor de kleinsten kun je de ui en bonen natuurlijk achterwege laten.