Libanese rijst met noten

door Jannie

Dit is een avondmaaltijd met noten (kijk dus uit bij allergie-gevoeligheid), geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Voor volwassen is het lekker om het flink te kruiden. Houd dus voor het toevoegen van de kruiden een portie apart voor je kindje om milder te kruiden.


Ingrediënten

400 gram (zilvervlies)rijst
2 uien
1 zakje gedroogde abrokozen
250 gram rozijnen
200 gram cashewnoten
200 gram peultjes
4 net rijpe bananen
kerrie
knoflook
andere kruiden naar wens

Bereidingswijze

Kook de rijst zoals je gewend bent.
Laat olie in de wok heet worden en bak op hoog vuur hierin de gesnipperde of gesneden uitjes samen met geperste knoflook. Voeg na een paar minuten de schoongemaakt peultjes toe. Als de peultjes beetgaar zijn voeg je de rozijnen en -in tweeën of vieren gesneden- abrikozen toe. Laat dit op laag vuur staan terwijl je in een andere pan de bananen in de olie bakt; snel en kort zodat ze alleen net een beetje bruin zijn. Voeg de rijst toe bij het mengsel in de wok en schep het goed door. Voeg de kerrie (veel!) en andere kruiden naar wens toe. Wanneer je gezouten cashewnoten gaat gebruiken, voeg je geen extra zout meer toe. Gebruik liever ongezouten noten, zodat je zelf de controle hebt over de hoeveelheid zout. Schep alles goed door zodat het een mooie gelige kleur krijgt. Doe de cashewnoten er op het laatste moment doorheen, zodat ze lekker knapperig blijven. Serveer de bananen naast de rijst.

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Verhalen vertellen aan kinderen, hoe doe je dat?

Verhalen vertellen aan kinderen, hoe doe je dat?

Ik zie twintig gespannen gezichten als de ridder klem komt te zitten tussen de kaken van de draak. De draak bijt en bijt, maar er komt geen enkele deuk in het keihard harnas van de ridder. De draak wordt kwaad en schudt met zijn kop. En dan... rolt het magische...

Traktaties voor de bovenbouw

Traktaties voor de bovenbouw

  Vorig jaar kwam je nog weg met snoezige egelbroodjes of Rupsje Nooitgenoegfruitringen, maar helaas. Je kind vindt het niet stoer meer. Het chipszakjestijdperk is aangebroken. Of nee, houd hoop! Hieronder hebben we de stoerste, relatief...

Zaaipapier maken

Zaaipapier maken

Zaaipapier? Dat is zelfgeschept papier met bloemzaden erin. Miriam van Biocosmetica maakte voor ons een handleiding hoe je zelf zaaipapier kan maken. De aanleiding voor dit project was het maken van een duurzaam bedankje om te kunnen sturen met de bestellingen vanuit...

Regenboogeten: recepten in alle kleuren

Regenboogeten: recepten in alle kleuren

Roze rabarber in een plaatcake, gele kokoscurry, zwarte inktvispasta en een blauw bosbessentaartje: Cathelijne van den Bercken schotelt je een kleurenpalet aan gerechten voor. Geniet van de gezonde kleurstoffen! Roze: rabarberplaatcake Oeh, heerlijk die heerlijk...

Freestyle borduren: echt niet stoffig!

Freestyle borduren: echt niet stoffig!

Heb jij dat ook? Je gaat ervoor zitten om een patroon te volgen om iets creatiefs te maken. Handig, een werkbeschrijving voor een borduurwerk. Dan hoef je het niet meer zelf te bedenken. Je leest het eerste stukje van de werkbeschrijving met steeknamen, kleurnummers...

Koken vanaf de basis: wat maak je van melk?

Koken vanaf de basis: wat maak je van melk?

Met melk in huis, of een koe in je achtertuin, kun je veel lekkere zuivelproducten maken. Kijk maar. Melk Het simpelste dat je kunt doen met melk is opdrinken. Gewoon koud. Zelf houd ik het meeste van verse rauwe melk. Liefst van biologische afkomst van koeien die...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0