Turkse bulgursalade

door Gastauteur

Bulgur is een grove tarwekorrel, makkelijk te bereiden en smaakt heerlijk met allerlei groente, zowel koud als warm. 
Deze salade is een heerlijke lichte maaltijd, ideaal voor na een warme zomerdag! 

 

Ingrediënten:

250 gram bulgur (verkrijgbaar bij reformhuis of toko)
1 courgette
250 gram cherrytomaatjes
1 rode paprika
bosje lenteuitjes
3 el feta
citroen
1 teentje knoflook
verse basilicum en peterselie

 

Bereidingswijze:

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Volg deze goed op, je kookt het al gauw tot een puree (die overigens ook nog prima te eten is). Als de bulgur klaar is laat je het afkoelen.
Snijd de courgette in kleine blokjes en bak deze tot het gaar is. De paprika halveer je en rooster je in de oven of grillpan tot er zwarte plekken op het vel zitten. 
Laat het dan in een gesloten plastic zak afkoelen tot ze lauw zijn en trek het geblakerde vel eraf. Snijd de paprika in kleine blokjes. 

De tomaatjes snijd je in kwarten en de lenteuitjes in ringen, meng dit met de courgette en paprika. 
Stamp de knoflook, peterselie en basilicum in een vijzel, doe daar wat sap van de citroen bij. 

Meng nu het groentenmengsel, het kruidenmengsel en de fetablokjes door de bulgur. Zet het nog even in de koelkast en serveer het dan koud met een stuk turks brood en een schijfje citroen. 

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Recensie: De kanjerklas

Recensie: De kanjerklas

 Juf Karin verveelt zich nooit. In haar klas zitten namelijk alleen maar kanjers. Elke kanjer is uniek en heeft sterke en minder sterke kanten. En daar gaat deze inventieve juf op creatieve en ontspannen wijze mee om.Maar op een dag merken de kanjers dat hun...

Zoete gierstsoufflé voor de kleine jarige

Zoete gierstsoufflé voor de kleine jarige

Bij feest hoort gebak! Wij geven graag gezonde suggesties. Zo kun je toch iets feestelijks op tafel zetten, zonder je kind bloot te stellen aan een overdaad aan suiker, zout en witmeel. Deze keer: zoete gierstsoufflé!   Vanaf 1 jaar, zonder honing vanaf 8-9...

Regenboogeten: recepten in alle kleuren

Regenboogeten: recepten in alle kleuren

Roze rabarber in een plaatcake, gele kokoscurry, zwarte inktvispasta en een blauw bosbessentaartje: Cathelijne van den Bercken schotelt je een kleurenpalet aan gerechten voor. Geniet van de gezonde kleurstoffen! Roze: rabarberplaatcake Oeh, heerlijk die heerlijk...

Zelf brood bakken

Zelf brood bakken

Bak zelf je brood. Het is lekker, gezond en je komt er van tot rust. Ingrediënten 750 gram volkoren meel 30 gram gist theelepel zout (kan ook zonder) 4 dl lauw water   Bereidingswijze Doe de meel en het zout in een kom en meng het door elkaar. Maak er vervolgens...

Wees gastvrij en maak een logeerhuis voor pissebedden

Wees gastvrij en maak een logeerhuis voor pissebedden

Overal in de natuur waar je iets optilt zal je ze tegenkomen: pissebedden! Die kleine gordeldierachtige wezentjes met wel 14 kriebelpootjes en geweldig huidpantser. Het zijn geen insecten of spinnen, wist je dat? Het zijn kleine schaaldieren die zelfs hier op land nog...

Eindelijk lievelingsfoto’s aan de muur

Eindelijk lievelingsfoto’s aan de muur

Ik ga eerlijk zijn: ik heb duizenden schattige foto’s in mijn telefoon staan, en na iedere vakantie neem ik me voor om nu echt een album te maken. Ik doe het niet. Alweer niet. Eerst waren de kinderen klein, en ontbrak het me aan slaap. Laat staan dat ik tijd had om...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0