BLIJ MET KIIND?
WORD ABONNEE!

HET TIJDSCHRIFT OVER
NATUURLIJK OUDERSCHAP

Abonnee worden op kiind

Kiind is hét tijdschrift over natuurlijk ouderschap. Word lid voor maar 39 euro per jaar. Je ontvangt: 4 lekker dikke tijdschriften op de mat, korting op alle cursussen uit de Kiindacademie en korting op onze unieke evenementen!

Word abonnee en ontvang ieder seizoen een blad op de mat én je zorgt ervoor dat Kiind gemaakt blijft worden.

Kies een abonnement voor jezelf of trakteer iemand op een cadeau-abonnement

Waarom we Kiind maken?

We maken Kiind omdat we het zelf wilden lezen. Als stelletje eigenwijze moeders gingen we op zoek naar antwoorden op onze vragen en deze delen we nu met jullie. Kiind bestaat al sinds 2009 online en vanaf 2016 maken we ook een echt tijdschrift, van papier enzo. Het komt maar 4 x per jaar uit en is dan wel lekker dik. 

BLIJ MET KIIND?
WORD ABONNEE!

HET TIJDSCHRIFT OVER
NATUURLIJK OUDERSCHAP

REACTIES

Op het Kiind tijdschrift

"Wow! Ik heb 'MOED' in één ruk uitgelezen en vond het de meest inspirerende kiind ooit!"

Een tijdschrift vol zinnige informatie

Zodra je zwanger bent en al helemaal als je kind er eenmaal is, vliegen de adviezen op je af. De ervaring van veel van onze lezers is dat het je onzeker maakt en dat veel adviezen bakerpraatjes zijn, oude, niet onderbouwde methodes. De kijk op kinderen was een jaar of 50 geleden heel anders dan nu: kinderen deden er minder toe dan volwassenen. Sterker nog: er is gedacht dat baby’s nergens last van hebben, omdat ze het zich niet herinneren. Gelukkig is dit wel veranderd. We kijken anders naar baby’s. Inmiddels is er veel meer onderzocht. Dankzij hersenonderzoek weten we hoe baby’s reageren op wat wij doen en welk effect dat later heeft. Tijd dat de gekke misverstanden ook ontkracht worden, zodat jij je kind zo kunt begeleiden dat hij zich veilig aan je hecht.

Wij mensen zitten inmiddels vol met informatie en filosofische gedachten. Met overtuigingen vanuit onze eigen familie en met ideeën die we met vrienden delen. Ons hoofd zit kortom kneitervol. Het is niet simpel om naar je gevoel te luisteren, als je hoofd iets anders roeptoetert. Je krijgt wijze raad uit boekjes, van de zorgverleners om je heen en van familie die je opgevoed heeft, is daar dan nog ruimte voor voelen?

De crux van wat we bij Kiind doen, is dat we natuurlijk óók blaadjes en boekjes maken. Wij informeren ook, net als de meneren achter bureautjes die voorheen alle adviezen gaven. Ons doel is alleen om onszelf volstrekt overbodig te maken (en ja, dat is ook spannend!). Als er niet zoveel onzinnige adviezen de wereld in geslingerd waren die de hechting tussen ouders en kind verstoren, dan waren we er niet geweest. We zijn er omdat die onzin wel verkondigd wordt. Dat is waarom we je graag willen laten zien over wat kinderen nu écht nodig hebben, zodat je op je eigen gevoel leert te vertrouwen en je met deze kennis zelf kunt filteren welke adviezen je wilt gebruiken. En welke praatjes je vriendelijk of misschien niet eens zo vriendelijk compleet negeert.

HET TIJDSCHRIFT OVER
NATUURLIJK OUDERSCHAP

0