INSPIRATIEPAKKET ZONDER MOETEN, MET VEEL MOGEN 

En toen zaten jullie allemaal thuis. De kinderen, jij, honden, katten, laptops, schoolboeken en een bak spanning – iedereen en alles op een kluitje. Van de ene op de andere dag werd je leerkracht, zonder voorbereiding. Grote kans dat je ook nog werk te doen hebt. Sowieso ben je uit je normale ritme gehaald.  

Misschien leek het je eerst nog wel leuk; schemaatje erbij en dan komt het wel goed. ‘Wat de juf of meester kan, kan ik ook.’ Maar jouw rol is die van ouder. Zoals Kiindmaker en thuisonderwijzer Christel Rengers zegt: ‘Kinderen die normaal naar school gaan zijn dit ook helemaal niet gewend van hun ouders. En ouders zijn niet gewend om in die rol te zitten.’ Je hoeft niet van jezelf te verwachten dat je dit van de ene op de andere dag gaat rocken. We zijn hier niet voor klaargestoomd.

Hoe zou het zijn als je balans weet te vinden tussen wat jij moet en wil en wat je kinderen moeten en willen? Als je ’s avonds terug kan kijken op een dag en denkt: ‘Dat was fijn samen.’ Als je het gevoel hebt dat je er zelf ook nog bent en mag zijn en de mogelijkheid hebt om tot rust te komen? Als je voelt dat jullie de dag sámen leuk gemaakt hebben? Als je merkt dat jullie meer naar elkaar toe groeien in deze periode?

Wij helpen je daar graag bij! De losse tips die je overal kunt vinden zijn superfijn, maar wij denken dat het heel prettig is om net iets meer houvast te krijgen. We nemen je mee in wat wij in al die jaren ouderschap leerden en delen onze creatieve ideeën met je.

We hebben deze cursus als team gemaakt en kunnen allemaal zo onze eigen wijsheden en ervaringen met je delen. We hebben samen zo’n honderd jaar ervaring als ouders en ook heel wat jaren scholing in iets pedagogisch of didactisch. En alles weten over kinderen en hun ontwikkeling is wel een beetje onze baan natuurlijk. Wij ondersteunen je met video’s en een dagelijkse inspirerende mail en sturen je nog digitale cadeautjes om het samen goed te hebben.

Oh en we noemen het een cursus, maar je moet niéts. We voeden je met inspiratie en onze blijheid en je krijgt geen huiswerk.

De nieuwe cursussen die we maken zullen rond of over de 100 euro kosten, maar dit is een bijzondere situatie en wij willen ons steentje bijdragen. Daarom nu voor maar 67 euro!

 ONDERDELEN 

  • Meerdere video’s waarin we onze visie en tips met je delen
  • Een dagelijkse tip in de mail
  • Cadeautjes zoals leuke downloads waar je met je kinderen mee aan de slag kunt gaan
  • Online omgeving waar je de eerste weken terug kunt kijken – lekker bingen!

 DIT KUN JE VERWACHTEN 

RITME

Hoe voorkom je een dat je dagen vervelend en landerig worden? Hoe bouw je ritme in je dag? Hoe zorg je ervoor dat er dingen gedaan worden die moeten en het toch ook ontspannen en gezellig is?

CREATIVITEIT

Wat is creatief doen? Hoe prikkel je de creativiteit bij een kind? Hoe zorg je ervoor dat je kind lekker gaat knutselen?

WERK EN ZORG

Als je nou moet werken, hoe doe je dat dan zonder gek te worden?

SPELEN

Hoe help je je kind zelf te spelen? Hoe zorg je ervoor dat je kind zichzelf even vermaakt? Hoe leren kinderen door te spelen?

LEREN

Hoe zorg je ervoor dat je kind nieuwe dingen leert? Hoe start je een project? Hoe maak je leren leuk?

ZELFZORG

Hoe zorg je ervoor dat je het zelf volhoudt, opgeladen bent en kunt ontspannen?

 BONUS 

Bestel de cursus met 6 weken aan inspiratie tijdelijk voor slechts  € 67,00 

normaal  € 97,00 

tijdelijk € 67,00 

Werken en kinderen combineren? Het is nogal een uitdaging. Wij hebben hier veel ervaring in. Jarenlang maakten we Kiind in ‘vrije tijd’. Om alles heen, met bij elkaar geschraapte tijd. In een paar uur per dag kun je nog best wat doen. Sterker nog: uit onderzoek is allang gebleken dat een mens geen 8 uur per dag optimaal productief kan zijn.

En wat de kinderen in die tijd doen, dáár hebben we toch zoveel tips over! Daarom hebben we er een cursus van gemaakt. We nemen je in de cursus mee in wat je kunt doen om het samen gezellig te hebben en welke megasuperkoele dingen je met je kinderen kunt doen. Maar we zijn wel realistisch: dit is een situatie waar we niet actief voor gekozen hebben. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen hun huiswerk doen? En dat jij nog iets gedaan krijgt? Hoe krijg je ademruimte? 

Meerdere teamleden delen hun beste tips en skills in de cursus. Zo vertelt hoofdredacteur Sandii Zachte (met pabo-opleiding) over hoe je het zelf spelen kunt prikkelen, art director Jannie Engels (voormalig handwerkjuf) over hoe je kinderen nou echt lekker creatief laat knutselen en socialmediamens en thuisonderwijzer Christel Rengers vertelt over het doen van projecten. Verder nemen we je mee in het fixen van een fijne dagindeling, hoe je tijd voor jezelf weet te krijgen en krijg je heel veel tips voor gekke activiteiten om samen te doen. Want die wekenlang samen cocoonen gaan we hoe dan ook vieren!

0