Herfstige schotel met een vleugje Marokko

door Gastauteur

Deze schotel heb ik gemaakt met allemaal restjes groente, geïnspireerd op een heerlijke maaltijd die wij in Marokko bij iemand thuis kregen – volgens de zoon bereid door de beste kokkin van heel het land. Natuurlijk is het me niet gelukt daarbij in de buurt te komen, maar de geuren die ik tijdens het bereiden rook riepen wel allerlei herinneringen aan onze prachtige reis op en de maaltijd smaakte naar een mix van Marokkaanse zomers en de Hollandse herfst.

1 kleine oranje pompoen

200 gram rode linzen

1 grote bataat
1 marokkaans brood (ook wel te krijgen bij de Turkse bakker)
1 grote winterpeen

halve courgette
2 uien
knoflook
gember
kaneel
komijn
kurkuma
cayennepeper

Snijd alle groente in niet al te kleine blokjes, fruit de ui met een teentje knoflook. Voeg de blokjes bataat, pompoen en peen toe, bak een paar minuten en schenk er water bij. Kook de rode linzen in een apart pannetje, let goed op dat je ze niet stuk kookt. Doe het deksel op de pan en laat het op laag vuur bijna gaar stoven. Voeg dan de courgette toe, en naar smaak de kruiden. Laat het nu goed gaar worden, schep de linzen erdoor en serveer het met een stuk brood. Onze kinderen vinden het een feestje om het, net als toen in Marokko, zonder bestek te eten; scheur een stuk brood af, schep daar de groente en eet het lekker op.

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Zelfgemaakte pizza met seizoensgroente

Zelfgemaakte pizza met seizoensgroente

Pizza kun je heerlijk met je handen eten en dat vinden kinderen vaak erg leuk. Door hem helemaal zelf te maken, wordt deze maaltijd ook nog eens gezond. Bij ons thuis is dit een echte verjaardagsmaaltijd waarbij de kinderen zelf beleg over de pizza mogen...

Creativiteit stimuleren? Gewoon niet áfleren

Creativiteit stimuleren? Gewoon niet áfleren

'We moeten creativiteit stimuleren', zeggen we tegen elkaar. Misschien is dat niet de juiste vraag om te stellen. Picasso zei niet voor niets: Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt. Ieder kind heeft een aangeboren...

Appelmoes zelf maken

Appelmoes zelf maken

Zelfgemaakte verse appelmoes is echt een verwennerij; gewoon zo als tussendoortje, op een pannenkoek, bij de maaltijd, door een bakje vla of gewoon zo als toetje. Zeker als je zelf appels hebt geplukt met je kinderen zullen ze het geweldig vinden om zelf appelmoes te...

Stemmen voor een betere wereld

Stemmen voor een betere wereld

Geen stemadvies van mij of namens Kiind. Wel een handig en zekerweten onvolledig inlees-overzicht voor als je je nog wil verdiepen voordat je een hokje gaat roodkleuren: Check deze stemwijzer voor ouders (door Ouders & Onderwijs en Voor Werkende...

Groenteverstoppertje: simpel recept voor groenteburgers

Groenteverstoppertje: simpel recept voor groenteburgers

Zelf groenteburgers maken is niet heel lastig of tijdrovend en geeft een hoop voldoening. Het is een stuk goedkoper dan vleesvervangers uit de winkels, zeker als je restjes groente van vorige dagen gebruikt. Door het gebruik van soja in vleesvervangers zijn deze niet...

Review: online lieve kerstkaartjes knutselen

Review: online lieve kerstkaartjes knutselen

Allereerst: Ik ben fan van Greetz. Al heel wat jaren. De site heeft meermaals mijn ass gered waar het aankwam op vergeten verjaardagen. Hup de avond van te voren nog snel een kaartje kiezen en versturen, zo makkelijk. Zeker nu ze ook bloemen en gebak (ik kan de...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0