Herfstige schotel met een vleugje Marokko

door Gastauteur

Deze schotel heb ik gemaakt met allemaal restjes groente, geïnspireerd op een heerlijke maaltijd die wij in Marokko bij iemand thuis kregen – volgens de zoon bereid door de beste kokkin van heel het land. Natuurlijk is het me niet gelukt daarbij in de buurt te komen, maar de geuren die ik tijdens het bereiden rook riepen wel allerlei herinneringen aan onze prachtige reis op en de maaltijd smaakte naar een mix van Marokkaanse zomers en de Hollandse herfst.

1 kleine oranje pompoen

200 gram rode linzen

1 grote bataat
1 marokkaans brood (ook wel te krijgen bij de Turkse bakker)
1 grote winterpeen

halve courgette
2 uien
knoflook
gember
kaneel
komijn
kurkuma
cayennepeper

Snijd alle groente in niet al te kleine blokjes, fruit de ui met een teentje knoflook. Voeg de blokjes bataat, pompoen en peen toe, bak een paar minuten en schenk er water bij. Kook de rode linzen in een apart pannetje, let goed op dat je ze niet stuk kookt. Doe het deksel op de pan en laat het op laag vuur bijna gaar stoven. Voeg dan de courgette toe, en naar smaak de kruiden. Laat het nu goed gaar worden, schep de linzen erdoor en serveer het met een stuk brood. Onze kinderen vinden het een feestje om het, net als toen in Marokko, zonder bestek te eten; scheur een stuk brood af, schep daar de groente en eet het lekker op.

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Pastasalade vol verrassingen

Pastasalade vol verrassingen

Deze frisse nazomerse salade zit zo boordevol lekkere ingrediënten dat ieder kind daar wel zijn favoriete smaken in terug zal vinden. Pecannoten lijken op walnoten, maar bevatten geen blauwzuur waardoor de smaak veel toegankelijker is, kies een zachtsmakende...

Samen groente leren eten met de toetjeskalender

Samen groente leren eten met de toetjeskalender

‘Iiiiiiieeeeewwwww!’ Je hoort het al: we zitten aan tafel met drie minderjarigen. Nu is het niet zo dat ze niks lusten, integendeel. Nummer een is dol op alles waar tomatensaus in zit: pasta ballonaise, tomatensoep, mexicaanse bonentoestand, lasagne, ketchup - zolang...

De Knutseljuf: vurige drakenarmband

De Knutseljuf: vurige drakenarmband

De Knutseljuf inspireert om zelfstandig of samen op een (kunst)zinnige manier aan de slag te gaan. Het boek bevat 47 originele knutselwerkjes gerangschikt naar de tijd van het jaar, stap voor stap beschreven en in duidelijke foto’s getoond. Verschillende technieken...

Appelmoes zelf maken

Appelmoes zelf maken

Zelfgemaakte verse appelmoes is echt een verwennerij; gewoon zo als tussendoortje, op een pannenkoek, bij de maaltijd, door een bakje vla of gewoon zo als toetje. Zeker als je zelf appels hebt geplukt met je kinderen zullen ze het geweldig vinden om zelf appelmoes te...

Belevenissen in het donker

Belevenissen in het donker

De langste dag ligt achter ons. Tijd voor spannende avonden. Doe eens gek en laat op een zachte weekendavond je kinderen tot laat opblijven. En nodig daar meteen buurtkinderen of vriendjes bij uit. Spelen in het donker moet ieder kind eens gedaan hebben; het is...

Notengehaktballetjes maken

Notengehaktballetjes maken

Noten zijn een goede eiwitbron en daarom een prima vleesvervanger. Deze 'gehakt'balletjes van noten zijn daarom heel geschikt wanneer je aardappelen-groente-vleesvervanger wilt eten. Koud zijn de balletjes een lekkere snack. Op een spies, samen met wat groente, is het...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0