Herfstige schotel met een vleugje Marokko

door Gastauteur

Deze schotel heb ik gemaakt met allemaal restjes groente, geïnspireerd op een heerlijke maaltijd die wij in Marokko bij iemand thuis kregen – volgens de zoon bereid door de beste kokkin van heel het land. Natuurlijk is het me niet gelukt daarbij in de buurt te komen, maar de geuren die ik tijdens het bereiden rook riepen wel allerlei herinneringen aan onze prachtige reis op en de maaltijd smaakte naar een mix van Marokkaanse zomers en de Hollandse herfst.

1 kleine oranje pompoen

200 gram rode linzen

1 grote bataat
1 marokkaans brood (ook wel te krijgen bij de Turkse bakker)
1 grote winterpeen

halve courgette
2 uien
knoflook
gember
kaneel
komijn
kurkuma
cayennepeper

Snijd alle groente in niet al te kleine blokjes, fruit de ui met een teentje knoflook. Voeg de blokjes bataat, pompoen en peen toe, bak een paar minuten en schenk er water bij. Kook de rode linzen in een apart pannetje, let goed op dat je ze niet stuk kookt. Doe het deksel op de pan en laat het op laag vuur bijna gaar stoven. Voeg dan de courgette toe, en naar smaak de kruiden. Laat het nu goed gaar worden, schep de linzen erdoor en serveer het met een stuk brood. Onze kinderen vinden het een feestje om het, net als toen in Marokko, zonder bestek te eten; scheur een stuk brood af, schep daar de groente en eet het lekker op.

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Naai een buiten-de-lijntjesrok

Naai een buiten-de-lijntjesrok

Matchen. Dingen die bij elkaar passen. Overal zien we het, in het interieur (waar vaak twee of drie dezelfde potjes voor de ramen staan) maar ook in onze kleding. Als het op elkaar is afgestemd of bij elkaar past is het goed. In de kledingwinkels hangt de kleding mooi...

Oud papier wordt boekje

Oud papier wordt boekje

Veel papier dat in de papierbak verdwijnt heeft maar een zijde bedrukt of beschreven. De andere zijde is dus nog helemaal blanco en goed bruikbaar. Dit papier gebruikten we om leuke boekjes mee te maken. Wij gebruiken deze boekjes als minitekendagboekjes voor de...

Cannelloni en kaarslicht

Cannelloni en kaarslicht

Kook eens een uitgebreid romantisch dineetje en eet dat als de kinderen op bed liggen. Zorg dat je de dag ervoor een grote pan pasta of stamppot maakt zodat de kinderen daar nog wat van kunnen eten, zo heb je alle tijd om je op het diner te storten! Uitgebreid koken...

Spelen met niets

Spelen met niets

Willen steeds meer volwassenen leren leven in het nu, jonge kinderen doen dit gewoon van nature. Ze bestuderen langdurig een torretje of mooie steen en spelen met wat er op dat moment voorhanden is. Ze kunnen zelfs spelen met niets. Kinderen en spel zijn dan ook...

Wat doen we met oud brood?

Wat doen we met oud brood?

In Nederland gooien we jaarlijks 2,4 miljard euro aan eetbaar voedsel weg. Dat is ongeveer vierhonderd euro per huishouden. Gemiddeld verspilt een persoon ruim vijftig kilo voedsel per jaar. Dat is twintig procent van wat we kopen. Van alle voedingsmiddelen wordt...

Een kind kan de was doen met YOKUU

Een kind kan de was doen met YOKUU

Een kind kan de was doen. Met gezonde, duurzame en veilige schoonmaakmiddelen tenminste, die je gerust aan kunt raken, zoals die van YOKUU. Oprichters Joris en Janthe zijn inmiddels ouders geworden van baby Renée. Proficiat! Over een jaar zullen zij zelf kunnen...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0