Herfstige schotel met een vleugje Marokko

door Gastauteur

Deze schotel heb ik gemaakt met allemaal restjes groente, geïnspireerd op een heerlijke maaltijd die wij in Marokko bij iemand thuis kregen – volgens de zoon bereid door de beste kokkin van heel het land. Natuurlijk is het me niet gelukt daarbij in de buurt te komen, maar de geuren die ik tijdens het bereiden rook riepen wel allerlei herinneringen aan onze prachtige reis op en de maaltijd smaakte naar een mix van Marokkaanse zomers en de Hollandse herfst.

1 kleine oranje pompoen

200 gram rode linzen

1 grote bataat
1 marokkaans brood (ook wel te krijgen bij de Turkse bakker)
1 grote winterpeen

halve courgette
2 uien
knoflook
gember
kaneel
komijn
kurkuma
cayennepeper

Snijd alle groente in niet al te kleine blokjes, fruit de ui met een teentje knoflook. Voeg de blokjes bataat, pompoen en peen toe, bak een paar minuten en schenk er water bij. Kook de rode linzen in een apart pannetje, let goed op dat je ze niet stuk kookt. Doe het deksel op de pan en laat het op laag vuur bijna gaar stoven. Voeg dan de courgette toe, en naar smaak de kruiden. Laat het nu goed gaar worden, schep de linzen erdoor en serveer het met een stuk brood. Onze kinderen vinden het een feestje om het, net als toen in Marokko, zonder bestek te eten; scheur een stuk brood af, schep daar de groente en eet het lekker op.

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Winterspeeltip – Naar buiten met jonge kinderen

Winterspeeltip – Naar buiten met jonge kinderen

Dat het fijn is om met jonge kinderen naar buiten te gaan, is gauw duidelijk - het plezier straalt van hun gezichten en zo laten ze ook ons meegenieten van hun ontdekkingsreis. Want alles is immers nieuw voor hen en de moeite waard om te onderzoeken. Dat het tempo...

Zelfgemaakte wraps: om waanzinnig mee te knoeien

Zelfgemaakte wraps: om waanzinnig mee te knoeien

Wraps eten, dat is lekker met je handen eten en je niet druk maken om het tafellaken, de vloer of de kleding van de kinderen. Deze heerlijke knoeimaaltijd is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden. Ingrediënten: Wraps 300 gram volkorenmeel 200 ml water Eventueel...

Wees gastvrij en maak een logeerhuis voor pissebedden

Wees gastvrij en maak een logeerhuis voor pissebedden

Overal in de natuur waar je iets optilt zal je ze tegenkomen: pissebedden! Die kleine gordeldierachtige wezentjes met wel 14 kriebelpootjes en geweldig huidpantser. Het zijn geen insecten of spinnen, wist je dat? Het zijn kleine schaaldieren die zelfs hier op land nog...

Zomercompote van aardbei en rabarber

Zomercompote van aardbei en rabarber

De rabarber is rijp om te oogsten. De zoetzure smaak past goed bij aardbei. Tijd dus voor een simpele compote! Ingrediënten300 gram aardbeien300 gram rabarber1 vanillestokje100 ml water BereidingVerwijder de bladeren en de harde onderkant van de...

Een afgrijselijke tas uit een blouse en een lapje

Een afgrijselijke tas uit een blouse en een lapje

Vandaag vond ik in de kledingkast van mijn man een foeilelijke blouse. Natuurlijk zou ik de blouse weg kunnen gooien, maar de kledingbak was me te ver fietsen dus moest er een andere oplossing voor het vod worden gevonden. Ik...

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Feest! Daar hoort natuurlijk taart bij. Deze taart bestaat uit rauwe ingrediënten en is zonder suiker of andere zoetstoffen. De rozijnen, dadels, banaan en appel maken 'm al zoet genoeg. Je kind kan goed meehelpen met bijvoorbeeld het malen van de noten, het ontpitten...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0