Cannelloni en kaarslicht

door Sandii Zachte

Kook eens een uitgebreid romantisch dineetje en eet dat als de kinderen op bed liggen. Zorg dat je de dag ervoor een grote pan pasta of stamppot maakt zodat de kinderen daar nog wat van kunnen eten, zo heb je alle tijd om je op het diner te storten!
Uitgebreid koken met kleintjes in de buurt is lastig, dus plan goed. Zet je kindjes lekker aan het werk, of doe het grootste deel als ze hun middagdutje doen. Je kunt natuurlijk ook koken als jullie allebei thuis zijn, dan kan de ander zich met de kinderen bezig houden.

Deze maaltijd is snel te bereiden, maar verrukkelijk! Denk er kaarsjes en mooi servies bij:

Voorgerechtje van gevulde champignons op een bedje van rucola

 

Ingrediënten:

4 grote champignons of portabello’s
1 pakje boursin
2 bosuitjes
50 gram zachte geitenkaas
handje parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

Snijd de bosuitjes heel fijn en meng deze met de geitenkaas en boursin. Vul de champignons met dit mengsel en bestrooi ze dan met parmezaanse kaas. Dit gerechtje is zo klaar. Je kunt het in de koelkast bewaren en in tien minuten op 180 graden opwarmen in de oven. Leg wat rucola op een bordje en de champignons daar bovenop.

 

 

Met spinazie gevulde cannelloni als hoofdgerecht

 

Ingrediënten:

1 pak cannelloni
150 gram ricotta
100 gram geitenkaas
100 gram parmezaanse kaas
250 gram cherrytomaatjes
150 gram verse spinazie
witte wijnazijn
1 teentje knoflook
tijm
olijfolie
zout en peper

 

Bereidingswijze:

Halveer de cherrytomaatjes terwijl je een schaal met een flinke scheut olijfolie in de oven verwarmt. Doe de tomaatjes in de schaal en rooster ze tien minuten op 220 graden.
Maak met een vijzel de tijm en knoflook fijn en voeg daar een scheutje witte wijnazijn aan toe. Breng dat op smaak met peper en zout en voeg het toe aan de schaal tomaatjes.
Laat de schaal nog vijftien minuten in de oven staan en verlaag de temperatuur naar 180 graden.

Meng de ricotta, geitenkaas, parmezaanse kaas en spinazie en breng dit op smaak met peper en zout.
Lepel de vulling in de cannelloni. Doe een beetje olijfolie uit de schaal tomaatjes in een andere schaal, leg de cannelloni daarin, dicht op elkaar. Schenk het tomatenmengsel erover en zet het twintig minuten in de oven.

 

 

Het dessert: Chocoladefondue

 

Ingrediënten:

300 gram chocolade

200 mililiter slagroom

 

Bereidingswijze:

Het ultieme romantische dessert is uiteraard de chocoladefondue. Koop goede (slaafvrije) chocolade en smelt dit langzaam au bain marie. Chocolade is lekker met vrijwel alle vruchten, maar vergeet vooral de aardbeien, banaan en peer (afhankelijk van het seizoen) niet!
Als je overdag met de kinderen lekker veel koekjes bakt, heb je er vast een aantal over voor jullie diner. Verder zijn marshmallows ook lekker om in de chocolade te dippen.

Geniet ervan!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Pastasalade met Italiaanse zon

Pastasalade met Italiaanse zon

Een heerlijke Italiaanse maaltijdsalade voor warme dagen! Ingredienten:200 gram volkoren penneeen bakje mozzarellabolletjeseen zak rucola400 gram (cherry)tomaatjes2 zongedroogde tomaatjesverse basilicumbeetje citroensap2 el witte wijnazijn6 el...

Traktaties voor de bovenbouw

Traktaties voor de bovenbouw

  Vorig jaar kwam je nog weg met snoezige egelbroodjes of Rupsje Nooitgenoegfruitringen, maar helaas. Je kind vindt het niet stoer meer. Het chipszakjestijdperk is aangebroken. Of nee, houd hoop! Hieronder hebben we de stoerste, relatief...

Bouw een driepoot voor je kampvuur

Bouw een driepoot voor je kampvuur

Fikkie stoken kunnen we al. En nu willen we erboven koken! Daarvoor hebben we een driepoot nodig. Nu kun je in de winkel kant en klare, stevige ijzeren versie kopen, maar wij maken hem zelf! Wat je nodig hebt Drie lange, stevige takken of bamboestaken van 1,5 tot 2...

Lekkere snack: Van komkommer tot cactus!

Lekkere snack: Van komkommer tot cactus!

Als het waait op de prairie blijft er soms wat lekkers hangen aan een cactus. En als het bij jullie niet waait, prik je het er toch zelf aan? Zo maak je een cactus. In een half uur kom je een heel eind. Dit heb je nodig komkommer minikomkommertjes komkommer en...

Samen groente leren eten met de toetjeskalender

Samen groente leren eten met de toetjeskalender

‘Iiiiiiieeeeewwwww!’ Je hoort het al: we zitten aan tafel met drie minderjarigen. Nu is het niet zo dat ze niks lusten, integendeel. Nummer een is dol op alles waar tomatensaus in zit: pasta ballonaise, tomatensoep, mexicaanse bonentoestand, lasagne, ketchup - zolang...

Duurzaam kerstpakket maken voor je kind

Duurzaam kerstpakket maken voor je kind

Een geliefde traditie bij ons thuis is een duurzaam 'Kerstpakket'. Een mooi ingepakte doos voor mijn zoon, gevuld met een nieuwe (oudere) film, pyjama, een maffe mok, chocolademelk en wat lekkers. Verrassingspakket Het idee voor dit kerstpakket vond ik jaren terug bij...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0