Cannelloni en kaarslicht

door Sandii Zachte

Kook eens een uitgebreid romantisch dineetje en eet dat als de kinderen op bed liggen. Zorg dat je de dag ervoor een grote pan pasta of stamppot maakt zodat de kinderen daar nog wat van kunnen eten, zo heb je alle tijd om je op het diner te storten!
Uitgebreid koken met kleintjes in de buurt is lastig, dus plan goed. Zet je kindjes lekker aan het werk, of doe het grootste deel als ze hun middagdutje doen. Je kunt natuurlijk ook koken als jullie allebei thuis zijn, dan kan de ander zich met de kinderen bezig houden.

Deze maaltijd is snel te bereiden, maar verrukkelijk! Denk er kaarsjes en mooi servies bij:

Voorgerechtje van gevulde champignons op een bedje van rucola

 

Ingrediënten:

4 grote champignons of portabello’s
1 pakje boursin
2 bosuitjes
50 gram zachte geitenkaas
handje parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

Snijd de bosuitjes heel fijn en meng deze met de geitenkaas en boursin. Vul de champignons met dit mengsel en bestrooi ze dan met parmezaanse kaas. Dit gerechtje is zo klaar. Je kunt het in de koelkast bewaren en in tien minuten op 180 graden opwarmen in de oven. Leg wat rucola op een bordje en de champignons daar bovenop.

 

 

Met spinazie gevulde cannelloni als hoofdgerecht

 

Ingrediënten:

1 pak cannelloni
150 gram ricotta
100 gram geitenkaas
100 gram parmezaanse kaas
250 gram cherrytomaatjes
150 gram verse spinazie
witte wijnazijn
1 teentje knoflook
tijm
olijfolie
zout en peper

 

Bereidingswijze:

Halveer de cherrytomaatjes terwijl je een schaal met een flinke scheut olijfolie in de oven verwarmt. Doe de tomaatjes in de schaal en rooster ze tien minuten op 220 graden.
Maak met een vijzel de tijm en knoflook fijn en voeg daar een scheutje witte wijnazijn aan toe. Breng dat op smaak met peper en zout en voeg het toe aan de schaal tomaatjes.
Laat de schaal nog vijftien minuten in de oven staan en verlaag de temperatuur naar 180 graden.

Meng de ricotta, geitenkaas, parmezaanse kaas en spinazie en breng dit op smaak met peper en zout.
Lepel de vulling in de cannelloni. Doe een beetje olijfolie uit de schaal tomaatjes in een andere schaal, leg de cannelloni daarin, dicht op elkaar. Schenk het tomatenmengsel erover en zet het twintig minuten in de oven.

 

 

Het dessert: Chocoladefondue

 

Ingrediënten:

300 gram chocolade

200 mililiter slagroom

 

Bereidingswijze:

Het ultieme romantische dessert is uiteraard de chocoladefondue. Koop goede (slaafvrije) chocolade en smelt dit langzaam au bain marie. Chocolade is lekker met vrijwel alle vruchten, maar vergeet vooral de aardbeien, banaan en peer (afhankelijk van het seizoen) niet!
Als je overdag met de kinderen lekker veel koekjes bakt, heb je er vast een aantal over voor jullie diner. Verder zijn marshmallows ook lekker om in de chocolade te dippen.

Geniet ervan!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Ooglapje maken van vilt

Voor mijn eigen piraat maakte ik een ooglapje. Stoer genoeg om door de ballotagecommissie te komen, maar toch ook een beetje vrolijk. Dit is een erg gemakkelijk en snel project. Nodig Twee restjes vilt Stukje elastiek (rond of smal plat elastiek) Een naald en...

Rustgevende zintuigelijke spelletjes

Rustgevende zintuigelijke spelletjes

Kinderen ontdekken de wereld door te zien, te ruiken, te proeven en te voelen. Ze worden nog niet gestuurd door het denken waardoor ze veel meer openstaan voor alle indrukken die ze via hun zintuigen binnenkrijgen. De zintuigen spelen een belangrijke rol in hun hele...

Gezonde lunchideeën: Pompoenweek

Gezonde lunchideeën: Pompoenweek

In het artikel Gezonde lunch heb je kunnen lezen waarom het belangrijk is om een goede lunch en een gezond tussendoortje mee te geven. In de praktijk is dat misschien niet altijd even makkelijk, zeker als jullie gewend zijn aan een paar boterhammen en een appel als...

Goed zoet: De regenboogtaart zonder geraffineerde suiker

Goed zoet: De regenboogtaart zonder geraffineerde suiker

Dit is het ultieme bakmonster! Bak deze taart alleen als je energie genoeg hebt voor een kleurrijk avontuur! Het is een enorm bewerkelijke taart, dus lees het recept goed door voor je eraan begint. En toegegeven: de ohhh’s en ahhh!’s over het resultaat maken het...

Duurzame kleding voelt goed

Duurzame kleding voelt goed

Kleine kinderen hebben nog een erg dunne, zachte en dus gevoelige huid. Voor hen is het nog belangrijker dan voor volwassenen om niet in aanraking te komen met gifstoffen. Voor het maken van katoen worden veel gifstoffen gebruikt. Je kunt je indenken dat dit niet fijn...

De Knutseljuf: een fleurige bloemenkrans

De Knutseljuf: een fleurige bloemenkrans

De Knutseljuf inspireert om zelfstandig of samen op een (kunst)zinnige manier aan de slag te gaan. Het boek bevat 47 originele knutselwerkjes gerangschikt naar de tijd van het jaar, stap voor stap beschreven en in duidelijke foto’s getoond. Verschillende technieken...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0