Cannelloni en kaarslicht

door Sandii Zachte

Kook eens een uitgebreid romantisch dineetje en eet dat als de kinderen op bed liggen. Zorg dat je de dag ervoor een grote pan pasta of stamppot maakt zodat de kinderen daar nog wat van kunnen eten, zo heb je alle tijd om je op het diner te storten!
Uitgebreid koken met kleintjes in de buurt is lastig, dus plan goed. Zet je kindjes lekker aan het werk, of doe het grootste deel als ze hun middagdutje doen. Je kunt natuurlijk ook koken als jullie allebei thuis zijn, dan kan de ander zich met de kinderen bezig houden.

Deze maaltijd is snel te bereiden, maar verrukkelijk! Denk er kaarsjes en mooi servies bij:

Voorgerechtje van gevulde champignons op een bedje van rucola

 

Ingrediënten:

4 grote champignons of portabello’s
1 pakje boursin
2 bosuitjes
50 gram zachte geitenkaas
handje parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

Snijd de bosuitjes heel fijn en meng deze met de geitenkaas en boursin. Vul de champignons met dit mengsel en bestrooi ze dan met parmezaanse kaas. Dit gerechtje is zo klaar. Je kunt het in de koelkast bewaren en in tien minuten op 180 graden opwarmen in de oven. Leg wat rucola op een bordje en de champignons daar bovenop.

 

 

Met spinazie gevulde cannelloni als hoofdgerecht

 

Ingrediënten:

1 pak cannelloni
150 gram ricotta
100 gram geitenkaas
100 gram parmezaanse kaas
250 gram cherrytomaatjes
150 gram verse spinazie
witte wijnazijn
1 teentje knoflook
tijm
olijfolie
zout en peper

 

Bereidingswijze:

Halveer de cherrytomaatjes terwijl je een schaal met een flinke scheut olijfolie in de oven verwarmt. Doe de tomaatjes in de schaal en rooster ze tien minuten op 220 graden.
Maak met een vijzel de tijm en knoflook fijn en voeg daar een scheutje witte wijnazijn aan toe. Breng dat op smaak met peper en zout en voeg het toe aan de schaal tomaatjes.
Laat de schaal nog vijftien minuten in de oven staan en verlaag de temperatuur naar 180 graden.

Meng de ricotta, geitenkaas, parmezaanse kaas en spinazie en breng dit op smaak met peper en zout.
Lepel de vulling in de cannelloni. Doe een beetje olijfolie uit de schaal tomaatjes in een andere schaal, leg de cannelloni daarin, dicht op elkaar. Schenk het tomatenmengsel erover en zet het twintig minuten in de oven.

 

 

Het dessert: Chocoladefondue

 

Ingrediënten:

300 gram chocolade

200 mililiter slagroom

 

Bereidingswijze:

Het ultieme romantische dessert is uiteraard de chocoladefondue. Koop goede (slaafvrije) chocolade en smelt dit langzaam au bain marie. Chocolade is lekker met vrijwel alle vruchten, maar vergeet vooral de aardbeien, banaan en peer (afhankelijk van het seizoen) niet!
Als je overdag met de kinderen lekker veel koekjes bakt, heb je er vast een aantal over voor jullie diner. Verder zijn marshmallows ook lekker om in de chocolade te dippen.

Geniet ervan!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Kosteloos knutselen; een waardevolle bezigheid

Kosteloos knutselen; een waardevolle bezigheid

Toen ik klein was kon ik van elk doosje en prulletje de waarde inzien. Een boot, een robot, een huis... je kunt er van alles mee maken. Nu zijn knutselmaterialen zo goedkoop geworden dat het financieel gezien nauwelijks nog uitmaakt of je het koopt of niet. Toch vind...

Winterspeeltip – Naar buiten met jonge kinderen

Winterspeeltip – Naar buiten met jonge kinderen

Dat het fijn is om met jonge kinderen naar buiten te gaan, is gauw duidelijk - het plezier straalt van hun gezichten en zo laten ze ook ons meegenieten van hun ontdekkingsreis. Want alles is immers nieuw voor hen en de moeite waard om te onderzoeken. Dat het tempo...

Recensie: Jij bent je brein

Recensie: Jij bent je brein

"Waarom ben jij een jongen en ik een meisje?". Kinderen zijn van zichzelf heel leergierig, en de waarom-fase is zo'n fase die een belangrijke stap is in de ontwikkeling van een peuter, zowel voor zijn begrip als voor zijn taal. Maar ook oudere kinderen zijn vaak...

Recepten: Kerstdiner maken voor je hele familie

Recepten: Kerstdiner maken voor je hele familie

Wil je in alle rust je kerstdiner koken voor een grote groep? Dat is vooral een kwestie van plannen en proeven. Bereid je dus goed voor! Als je de gerechten nog niet eerder hebt gemaakt, ga dan een keer proefkoken voordat je het voor een grote groep gaat maken....

Bouw een driepoot voor je kampvuur

Bouw een driepoot voor je kampvuur

Fikkie stoken kunnen we al. En nu willen we erboven koken! Daarvoor hebben we een driepoot nodig. Nu kun je in de winkel kant en klare, stevige ijzeren versie kopen, maar wij maken hem zelf! Wat je nodig hebt Drie lange, stevige takken of bamboestaken van 1,5 tot 2...

Breipatroon voor een draagponcho

Breipatroon voor een draagponcho

Weer of geen weer, altijd draagdoekenweer! Met deze draagponcho kun je het hele jaar door dragen, ook in de tussenseizoenen. Het patroon is gemaakt in drie maten: klein (ongeveer maat 36 tot 40), middel (ongeveer maat 42/44) en groot (ongeveer maat 46 tot zeker 52)....

0