Cannelloni en kaarslicht

door Sandii Zachte

Kook eens een uitgebreid romantisch dineetje en eet dat als de kinderen op bed liggen. Zorg dat je de dag ervoor een grote pan pasta of stamppot maakt zodat de kinderen daar nog wat van kunnen eten, zo heb je alle tijd om je op het diner te storten!
Uitgebreid koken met kleintjes in de buurt is lastig, dus plan goed. Zet je kindjes lekker aan het werk, of doe het grootste deel als ze hun middagdutje doen. Je kunt natuurlijk ook koken als jullie allebei thuis zijn, dan kan de ander zich met de kinderen bezig houden.

Deze maaltijd is snel te bereiden, maar verrukkelijk! Denk er kaarsjes en mooi servies bij:

Voorgerechtje van gevulde champignons op een bedje van rucola

 

Ingrediënten:

4 grote champignons of portabello’s
1 pakje boursin
2 bosuitjes
50 gram zachte geitenkaas
handje parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

Snijd de bosuitjes heel fijn en meng deze met de geitenkaas en boursin. Vul de champignons met dit mengsel en bestrooi ze dan met parmezaanse kaas. Dit gerechtje is zo klaar. Je kunt het in de koelkast bewaren en in tien minuten op 180 graden opwarmen in de oven. Leg wat rucola op een bordje en de champignons daar bovenop.

 

 

Met spinazie gevulde cannelloni als hoofdgerecht

 

Ingrediënten:

1 pak cannelloni
150 gram ricotta
100 gram geitenkaas
100 gram parmezaanse kaas
250 gram cherrytomaatjes
150 gram verse spinazie
witte wijnazijn
1 teentje knoflook
tijm
olijfolie
zout en peper

 

Bereidingswijze:

Halveer de cherrytomaatjes terwijl je een schaal met een flinke scheut olijfolie in de oven verwarmt. Doe de tomaatjes in de schaal en rooster ze tien minuten op 220 graden.
Maak met een vijzel de tijm en knoflook fijn en voeg daar een scheutje witte wijnazijn aan toe. Breng dat op smaak met peper en zout en voeg het toe aan de schaal tomaatjes.
Laat de schaal nog vijftien minuten in de oven staan en verlaag de temperatuur naar 180 graden.

Meng de ricotta, geitenkaas, parmezaanse kaas en spinazie en breng dit op smaak met peper en zout.
Lepel de vulling in de cannelloni. Doe een beetje olijfolie uit de schaal tomaatjes in een andere schaal, leg de cannelloni daarin, dicht op elkaar. Schenk het tomatenmengsel erover en zet het twintig minuten in de oven.

 

 

Het dessert: Chocoladefondue

 

Ingrediënten:

300 gram chocolade

200 mililiter slagroom

 

Bereidingswijze:

Het ultieme romantische dessert is uiteraard de chocoladefondue. Koop goede (slaafvrije) chocolade en smelt dit langzaam au bain marie. Chocolade is lekker met vrijwel alle vruchten, maar vergeet vooral de aardbeien, banaan en peer (afhankelijk van het seizoen) niet!
Als je overdag met de kinderen lekker veel koekjes bakt, heb je er vast een aantal over voor jullie diner. Verder zijn marshmallows ook lekker om in de chocolade te dippen.

Geniet ervan!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Tutorial: Maak Broodhaasjes voor Pasen

Tutorial: Maak Broodhaasjes voor Pasen

Broodhaasjes met Pasen zijn echt een gezellige aanvulling bij de Paasbrunch. Je maakt de broodhaasjes in een wip. Dat maken kan samen met je kind, zo makkelijk is het. Of je maakt de haasjes zelf om ze als verrassing op de brunchtafel tevoorschijn te toveren. Het deeg...

Speelgoed maak je natuurlijk zelf!

Speelgoed maak je natuurlijk zelf!

Hoera, ook als je weinig geld hebt kun je je huis volstouwen met speelgoed! Je timmert/naait/haakt/vilt het gewoon zelf. Voor de kok Kleine kinderen ontwikkelen zich voor een groot deel door imitatie: door volwassenen na te doen, verwerken ze hun indrukken en geven...

Natuurlijke EHBO: maak zelf middeltjes

Natuurlijke EHBO: maak zelf middeltjes

Wanneer je kinderen krijgt is het altijd handig om een goed gevulde EHBO-trommel te hebben. Tijdens het ontdekken van de wereld vallen er nu eenmaal soms gewonden. Daarnaast worden kinderen wel eens ziek en wil je misschien niet direct naar medicatie grijpen. Naast de...

Vegatopia: Sellerieburgers met peterselie-walnootpesto

Vegatopia: Sellerieburgers met peterselie-walnootpesto

De bereidingswijze van deze sellerieburgers lijkt op die van Indiase pakora's, maar door de gebruikte ingrediënten krijgen de burgers een duidelijk Noord-Europees accent. Mosterd en knolselderij zijn een klassieke combinatie. De subtiele smaak van de peterseliepesto...

Herfstslinger knutselen met natuurmaterialen

Herfstslinger knutselen met natuurmaterialen

De herfst is het verzamelseizoen bij uitstek voor peuters en kleuters. Als de herfsttafel klaar is, spinnenwebben en eikelpoppetjes gemaakt, de pannetjes van het keukentje vol zitten met kastanjesoep en eikeltjesprut, maak dan eens een herfstslinger. Verzamel als...

Handdoek wordt aankleedkussenhoes

Handdoek wordt aankleedkussenhoes

Supersnel en heel eenvoudig zelf te maken met deze tutorial: een hoes voor het aankleedkussen. Gebruik hier bijvoorbeeld oude strandlakens voor. Leg het aankleedkussen op de stof en knip een rechthoek die 15 à 20 centimeter groter is dan het kussen. Knip nu bij elke...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0