Een gezonde shake

door Sandii Zachte

Boodschappenlijst voor vier personen:

400 gram fruit
400 ml biologische yoghurt
Eventueel paar blaadjes munt

Verder nodig:

Blender
Mesje
Snijplank
Mooie glazen
Eventueel brede rietjes

Recept met vers fruit en biologische yoghurt

Het belangrijkste ingrediënt is vers fruit van het seizoen, zoals dat in de lente bijvoorbeeld frambozen, kiwi’s en rabarber is. Appel is het hele jaar voorradig. Producten als banaan, mango, sinaasappels en kiwi worden geïmporteerd. Dit is wel milieubelastend.

Er valt eindeloos te variëren:
Je kunt een rodevruchtenshake maken, met aardbei, frambozen, kersen en rode bessen, maar ook een appel, rabarbershake kan erg lekker zijn. Let er bij rabarber wel op dat je het moet koken.

Verder heb je yoghurt nodig, het liefst volle yoghurt. Kinderen onder de vier jaar kunnen wel wat extra vetten gebruiken. Maar je kunt het recept natuurlijk ook met halfvolle of zelfs magere yoghurt maken.

Qua materiaal is een blender het meest praktisch, maar een andersoortige keukenmachine kan ook. Verder heb je een mes en een snijplank nodig.

Reken per persoon op zo’n 100 ml yoghurt en 100 gram fruit. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mixen maar!
De presentatie is het halve werk: het is leuk om het in een wijnglas te schenken en het geheel af te maken met een breed rietje en een blaadje munt.
Schenk de shake meteen uit en drink het zo snel mogelijk op, dan is hij op z’n lekkerst!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Tussendoortjes: Wat is nu wel en wat is nu niet gezond?

Tussendoortjes: Wat is nu wel en wat is nu niet gezond?

Met alle tussendoortjes die er tegenwoordig op de markt zijn, zien veel ouders door de bomen het bos niet meer. Wat is nu wel en wat is nu niet gezond? Veel tussendoortjes voor kinderen worden gepromoot als zijnde gezond terwijl dat lang niet altijd klopt. Zo bevatten...

Waarom smaakontwikkeling begint bij echt eten

Waarom smaakontwikkeling begint bij echt eten

Bij gezond eten denk je algauw aan vooral eindeloos véél vitamines en zo min mogelijk andere dingen, zoals suiker, vet, koolhydraten, calorieën - de lijst met ongezonds wordt telkens langer. Een element van gezond eten dat best wat meer aandacht verdient, is smaak....

Voeding fermenteren

Voeding fermenteren

Vroegâh, toen de lucht blauw en seks nog vies, was alles beter. Zelfs onze darmflora. Voordat we koelkasten hadden, vonden we andere manieren om voedsel lang houdbaar te maken. Fermentatie was één van die manieren, en onze gezondheid vaarde er wel bij. Fermentatie is...

Dorstlessers voor kinderen

Dorstlessers voor kinderen

In het begin is het allemaal simpel: baby’s drinken melk. Maar een tijd later wordt het allemaal maar verwarrend. Water is zielig en in pakjes zit teveel suiker. Wat geven we onze kinderen nou te drinken? WATER Veel mensen zien water drinken als ‘zielig’ of...

Groentemonster dankzij borstvoeding

Groentemonster dankzij borstvoeding

Dat baby’s al verschillende smaken kunnen proeven in de buik wist je misschien al. En dat sterke smaken terug te proeven zijn in de borstvoeding klinkt ook logisch. Onderzoek toont aan dat je van je baby zelfs een groenteliefhebber kunt maken door zelf bewust te eten....

Kunstmatige voeding

Kunstmatige voeding

Kunst hoort in een museum. Of op straat – ik ben dol op goede streetart. Of in leuke kleine artistiekerige winkeltjes en marktjes. Maar niet op je bord. Waarom eten we dan toch zo vaak kunstvoeding? Er ligt een hoop bewerkt spul in de winkels. Van sommige dingen is...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0