Libanese rijst met noten

door Jannie

Dit is een avondmaaltijd met noten (kijk dus uit bij allergie-gevoeligheid), geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Voor volwassen is het lekker om het flink te kruiden. Houd dus voor het toevoegen van de kruiden een portie apart voor je kindje om milder te kruiden.


Ingrediënten

400 gram (zilvervlies)rijst
2 uien
1 zakje gedroogde abrokozen
250 gram rozijnen
200 gram cashewnoten
200 gram peultjes
4 net rijpe bananen
kerrie
knoflook
andere kruiden naar wens

Bereidingswijze

Kook de rijst zoals je gewend bent.
Laat olie in de wok heet worden en bak op hoog vuur hierin de gesnipperde of gesneden uitjes samen met geperste knoflook. Voeg na een paar minuten de schoongemaakt peultjes toe. Als de peultjes beetgaar zijn voeg je de rozijnen en -in tweeën of vieren gesneden- abrikozen toe. Laat dit op laag vuur staan terwijl je in een andere pan de bananen in de olie bakt; snel en kort zodat ze alleen net een beetje bruin zijn. Voeg de rijst toe bij het mengsel in de wok en schep het goed door. Voeg de kerrie (veel!) en andere kruiden naar wens toe. Wanneer je gezouten cashewnoten gaat gebruiken, voeg je geen extra zout meer toe. Gebruik liever ongezouten noten, zodat je zelf de controle hebt over de hoeveelheid zout. Schep alles goed door zodat het een mooie gelige kleur krijgt. Doe de cashewnoten er op het laatste moment doorheen, zodat ze lekker knapperig blijven. Serveer de bananen naast de rijst.

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Spelen met niets

Spelen met niets

Willen steeds meer volwassenen leren leven in het nu, jonge kinderen doen dit gewoon van nature. Ze bestuderen langdurig een torretje of mooie steen en spelen met wat er op dat moment voorhanden is. Ze kunnen zelfs spelen met niets. Kinderen en spel zijn dan ook...

Vegatopia: Sellerieburgers met peterselie-walnootpesto

Vegatopia: Sellerieburgers met peterselie-walnootpesto

De bereidingswijze van deze sellerieburgers lijkt op die van Indiase pakora's, maar door de gebruikte ingrediënten krijgen de burgers een duidelijk Noord-Europees accent. Mosterd en knolselderij zijn een klassieke combinatie. De subtiele smaak van de peterseliepesto...

Speelgoedzak: Opgeruimd in een handomdraai

Speelgoedzak: Opgeruimd in een handomdraai

Deze speelgoedzak is gemaakt van dikker katoen waardoor de zijkanten rechtop blijven staan als je ze twee keer omslaat, de zak verandert dan in een mand. Zo kan je kind het ene moment lekker spelen met het speelgoed in de mand, en is het spelen klaar, dan hang je het...

Oma’s recepten

Oma’s recepten

We maken graag gekke hippe nieuwe gerechten, maar willen oma's recepten niet vergeten. Cathelijne beschrijft de lekkerste. De recepten tot en met de rabarbersoep komen uit mijn boek ‘De smaak van verlangen’. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn ze opgeschreven door...

Oprecht amusement, gewoon voor de lol

Er is een enorm aanbod aan kinderboeken, kindertheatervoorstellingen en kindertelevisie. Dat lijkt een rijkdom, maar is dit wel allemaal leuk vermaak? Of bestaat dit aanbod vooral uit moraliserend en belerend geneuzel? Sandii Zachte mag van Kiind Magazine een keer...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0