In het artikel Gezonde lunch heb je kunnen lezen waarom het belangrijk is om een goede lunch en een gezond tussendoortje mee te geven. In de praktijk is dat misschien niet altijd even makkelijk, zeker als je gewend bent aan een paar boterhammen en een appel als tussendoortje. Daarom komt Kiind met verschillende weekmenu’s: de afgelopen maanden stonden er allerlei gerechtjes met pompoen, tomaat, paprika, paddenstoelen, spinazie en avocado op het menu; deze week krijg je allerlei recepten met courgette van ons.
Het voordeel van het gebruiken van een weekmenu is dat je niet veel verschillende boodschappen hoeft in te slaan om je kinderen een gezonde lunch mee te geven. Daarnaast geef je je kind zo elke dag die groente mee die hij misschien nog niet zo goed kent. Na zo’n tien keer proeven is een kind gewend aan de smaak en dat gaat met een weekmenu snel en makkelijk.
Courgette is een makkelijke groente met een milde smaak, rijk aan kalium en vitamine C.
Maandag: courgettesoep met volkorenbrood
Dinsdag: courgettefrittata
Woensdag: broodje gegrilde courgette
Donderdag: salade
Vrijdag: courgetterolletje
Maandag
Maak een lekker volkorenbrood en geef je kind daarbij een thermoskannetje courgettesoep mee. Varieer met de soep door er ook eens broccoli of stukjes paprika aan toe te voegen of een andere kaas te nemen.
Dinsdag
Hak een rood uitje fijn en snijd een halve courgette in blokjes. Bak de groente met een beetje knoflook in wat olie. Voeg dan drie geklutste eieren toe. Met het deksel op de pan gaar laten worden en op het laatste moment bestrooien met wat kaas.
Snijd de frittata in punten en geef er geroosterd brood of volkoren crackers bij.
Courgette is een makkelijke groente met een milde smaak, rijk aan kalium en vitamine C
Woensdag
Schaaf een courgette in dunne plakjes en bestrijk deze met olijfolie. Grill de plakken courgette en besmeer een broodje met geitenkaas. Leg een paar plakken courgette erop en garneer met gehakte amandelen.
Donderdag
Maak een simpele salade van de gisteren gegrilde courgette , voeg er cherrytomaatjes en stukjes feta aan toe, besprenkel met wat citroensap en strooi er gehakte muntblaadjes over. Lekker met een gekruid broodje.
Vrijdag
Maak wat courgette en auberginerolletjes, geef daarbij wat gekruide couscous of rijst mee.
Meer lunchideeën
Spinazieweek
Pompoenweek
Paddestoelenweek
Tomaatweek
Avocadoweek
Paprikaweek