Plunjezakje trakteren

door Jannie

Deze traktatie bestaat uit een stuk bestek voor een speelkeukentje en rozijntjes in een servetje. Pollepeltjes, gardes, vorkjes, etc… vaak worden ze in setjes verkocht en als je ze apart verwerkt in de traktatie komen de kosten voor het stuk bestek op ongeveer vijftig cent per stuk uit. Dit leuke bestek komt van de Hema. Gebruik rozijntjes die los in een zak verpakt zijn. Dit scheelt afval.

Voor het plunjezakje gebruik je een vrolijk servetje. Deze servetten met boerenruitje zijn gekocht bij de Albert Heijn. Open de servet en knip hem over de vouwlijnen tot vier vierkanten. Leg vervolgens een handje rozijntjes in het midden van het stuk servet. Vouw de punten omhoog en bind een lintje om het servetje, leg hier ook alvast een knoopje in. Het gebruikte lint komt van de Xenos en is in stukjes van twintig centimeter geknipt. Vervolgens knoop je het lintje om het stuk bestek.

Voor de presentatie zijn alle lepels en vorkjes in een echte ouderwetse kookpot uit de kringloopwinkel gestopt. Hier kan thuis natuurlijk fanatiek mee ‘gekookt’ worden door de jarige job, maar hij kan ook als gift voor de klas een aanvulling worden voor het speelkeukentje op school.

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

6 manieren om de fantasie te stimuleren (+ 1 extra)

6 manieren om de fantasie te stimuleren (+ 1 extra)

De fantasie van kinderen, daar kunnen we nog een puntje aan zuigen! Laat je meevoeren naar de magische wereld van je jokkende, toverende en vanallesbedenkende kind. Je alledaagse inspiratie vind je gewoon in eigen huis! 1. Zorg dat knutsel- en kosteloos materiaal...

Bijenhotel, met een beetje boren in baksteen

Bijenhotel, met een beetje boren in baksteen

Bijen hebben het zwaar. En uiteindelijk krijgen wij het zwaarder, want zonder bij, geen bestoven bloemen en dus geen vruchten. Om er voor te zorgen dat onze kleinkinderen ook nog écht eten kunnen eten, bouwen we vandaag een bijenhotel. Dat, samen met wat...

Authentieke Italiaanse recepten

Authentieke Italiaanse recepten

Wanneer je deze overheerlijke traditionele Italiaanse gerechten klaarmaakt, lijkt Italië ineens heel dichtbij! Insalata caprese (tomatensalade met mozzarella en basilicum)2 bollen buffelmozarella (2 x 150 g), in stukjes gescheurd1 kg van de lekkerste...

Maak zelf een lichttafel

Maak zelf een lichttafel

Magisch, uitnodigend, zintuiglijk, creatief en onmogelijk om vanaf te blijven. Dat kwam bij mij op toen ik voor het eerst een lichttafel van dichtbij zag. Sinds de Zandtovenaar kent iedereen deze kunstvorm, die nog best moeilijk is trouwens. Naast zand kun je er ook...

Zomerse stamppot met raapsteeltjes

Zomerse stamppot met raapsteeltjes

Stamppot met warm weer? Ja! Een frisse, gezonde stamppot heb je in een handomdraai op je tuintafel staan. Voedzaam, makkelijk en met de juiste ingrediënten zo zomers als maar kan.  Als je de ingrediënten vooraf afweegt, schilt en snijdt, ben je...

Samen groente leren eten met de toetjeskalender

Samen groente leren eten met de toetjeskalender

‘Iiiiiiieeeeewwwww!’ Je hoort het al: we zitten aan tafel met drie minderjarigen. Nu is het niet zo dat ze niks lusten, integendeel. Nummer een is dol op alles waar tomatensaus in zit: pasta ballonaise, tomatensoep, mexicaanse bonentoestand, lasagne, ketchup - zolang...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0