Boodschappenlijst voor vier personen:
400 gram fruit
400 ml biologische yoghurt
Eventueel paar blaadjes munt
Verder nodig:
Blender
Mesje
Snijplank
Mooie glazen
Eventueel brede rietjes
Recept met vers fruit en biologische yoghurt
Het belangrijkste ingrediënt is vers fruit van het seizoen, zoals dat in de lente bijvoorbeeld frambozen, kiwi’s en rabarber is. Appel is het hele jaar voorradig. Producten als banaan, mango, sinaasappels en kiwi worden geïmporteerd. Dit is wel milieubelastend.
Er valt eindeloos te variëren:
Je kunt een rodevruchtenshake maken, met aardbei, frambozen, kersen en rode bessen, maar ook een appel, rabarbershake kan erg lekker zijn. Let er bij rabarber wel op dat je het moet koken.
Verder heb je yoghurt nodig, het liefst volle yoghurt. Kinderen onder de vier jaar kunnen wel wat extra vetten gebruiken. Maar je kunt het recept natuurlijk ook met halfvolle of zelfs magere yoghurt maken.
Qua materiaal is een blender het meest praktisch, maar een andersoortige keukenmachine kan ook. Verder heb je een mes en een snijplank nodig.
Reken per persoon op zo’n 100 ml yoghurt en 100 gram fruit. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mixen maar!
De presentatie is het halve werk: het is leuk om het in een wijnglas te schenken en het geheel af te maken met een breed rietje en een blaadje munt.
Schenk de shake meteen uit en drink het zo snel mogelijk op, dan is hij op z’n lekkerst!