‘If you can’t beat them, eat them’!
Het aardbeienbed heb ik vorig jaar handmatig vrij kunnen maken van zevenblad. Jawel, gewoon met de hand, met een schepje alle plantjes, wortels en witte wortelpuntjes er een voor een uitgehaald. Maar tussen de frambozen komt het nu al weer weelderig op. Het is geen doen om ze nu uit te steken tussen de groeiende frambozenplanten. Dus ik pluk ze en eet ze lekker op. Veel zevenblad in je tuin? Begin een onkruidmoestuin. Hieronder vind je het recept van zevenbladpesto voor vier personen.
Benodigdheden
2 handen vol jong zevenblad (ongeveer 25 gram)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
50 g walnoten
70 g Pecorino en/of Parmigiano (geraspt)
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in de keukenmachine en laat deze kort draaien totdat alles goed gemengd maar nog wel in stukjes is. Voeg al draaiende de olie in een straaltje toe. Niet te lang doordraaien, want dan wordt het te papperig. Voeg zoveel olijfolie toe totdat de pesto een mooie smeuïge structuur heeft. Lekker door de pasta, tomatensoep of op je versgebakken boterham.