Kiinds lidmaatschap
voor zwangeren

bereid je samen voor op je baby
én de tijd erna

HET LIDMAATSCHAP VOOR ZWANGEREN

Van de makers van Kiind: de cheerleaders van iedereen die bevalt 👯
Voel je gesteund, gehoord en gekoesterd in een van de meest bijzondere periodes in je leven: dit is een ultieme levensgebeurtenis!

GEEN LOSSE CURSUSSEN MAAR ALLES IN 1

Een bevalcursus inclusief alles voor je geboorteplan. Hoe bereid je je voor op de kraamtijd en borstvoeding? We geven je alle informatie en inspiratie in een besloten, veilig platform dat van alle gemakken is voorzien

JE VANGNET VOOR EN (VOORAL OOK) NÁ DE BEVALLING

Leer vanuit je eigen huis, op je eigen tempo alles over autonoom bevallen, borstvoeding, kraamtijd en het eerste jaar met je baby en deel je ervaring met gelijkgestemde mede-zwangeren in precies dezelfde fase

alles in een app

De Kiindspeeltuin is he-le-maal ingericht op zwangeren én baby-ouders!

WAT HEB JE NODIG ALS JE EEN KINDJE VERWACHT, EN DE TIJD ERNA?

Goede informatie! Over bevallen en over borstvoeding. Sparren met andere ouders, leren over jezelf als ouder, leren over hechting en over behoeftes van je baby.

Kortom: informatie over wat je kunt verwachten van wat er in dat eerste jaar, voor én na de bevalling, op je pad komt.

Klinkt als een hoop?

De Kiindspeeltuin is alles wat je nodig hebt

Je krijgt:

  • Toegang tot een besloten en veilig platform (met app) waarin je iedere maand in een online sessie geleid door lactatiekundige en ex-verloskundige Annegien kunt kletsen over alles wat je bezighoudt.
  • Online sessies met experts en ervaringsdeskundigen die je alles kunt vragen over een specifiek thema zoals wel of niet een doula, de roze wolk (waar dan?), postpartumbehandelingen, (samen) slapen, overprikkeling en huilen, vaste voeding, dragen, weer aan het werk en opvang, je relatie en seks en intimiteit.
  • De bevalcursus van Kiind: alles om je geboorteplan te maken, een meditatie met ademhalingsoefeningen, 11 videolessen plus een digitaal werkboek die je helpen om vol vertrouwen te bevallen.
  • Deze minicursussen: Babyuitzetlijst regelen, Slapen met je babyStarten met dragen. We leiden je graag door de cursussen heen. Uiteraard kun je er ook op eigen tempo doorheen.
  • En deze ebooks van Kiind: 40 dagen kraamtijd, Alles wat je wilt weten over samen slapen. Het ebook Eigenwijs bevallen ontvang je uiteraard ook helemaal gratis.

WAAROM DE KIINDSPEELTUIN VOOR ZWANGEREN EN BABY-OUDERS?

Kiind faciliteert met de Kiindspeeltuin al sinds 2020 een plek voor buitendelijntjes-opvoedende ouders om met elkaar te verbinden. En wat blijkt: online waardevolle, echt diepgaande contacten opdoen wèrkt.

Wat ook bleek: in de Kiindspeeltuin volle aandacht geven aan wat zwangeren en ouders met een baby nodig hebben schoot er bij in. Terwijl: juìst in het eerste jaar met baby is de nood aan dat dorp om het kind op te voeden het hoogst. Daarom besloten we de Kiindspeeltuin uit te bouwen.

Zoals elders op kiind.nl te lezen valt: “Onze crying-on-the-inside-mentaliteit mag plaats maken voor onze oeroude natuur van interverwevenheid en wederkerigheid. Ook wanneer er geen duidelijke nood aan de man/vrouw/kind is.”

Nieuwbakken eigenaar van Kiind Yvonne ervaarde het zelf toen ze in 2019 Centering Pregnancy deed bij haar verloskundige. De levensveranderende ervaring van een nieuw mens op de wereld zetten kunnen delen met anderen die hetzelfde doen is het fijnste wat er is.

Datzelfde vindt lactatiekundige Annegien. Zij begeleidde in haar 10 jaar als verloskundige Centering Pregnancy groepen. En nu als lactatiekundige is haar missie: meer geslaagde borstvoeding.

Samen met het legertje Kiindmensen dat al sinds 2009 pleit voor en schrijft over krachtig bevallen en huttenbouwend opvoeden, willen we zorgen voor minder eenzaamheid, minder stress en minder onzekerheid onder (nieuwe) ouders. En de intieme, bekrachtigende ervaring die geboorte geven kan zijn, eer aandoen.

Voel je gesteund, gehoord en gekoesterd

REACTIES

UIT DE ONLINE COMMUNITY

"OP 1 DECEMBER IS THUIS IN BAD MIJN EERSTE KIND GEBOREN. DAAR BEN IK HEEL BLIJ MEE EN IK BEN ERVAN OVERTUIGD DAT JULLIE POSITIEVE EN BEKRACHTIGENDE BERICHTEN OVER BEVALLEN HEBBEN BIJGEDRAGEN AAN MIJN GOEDE GEBOORTE-ERVARING. DUS: BEDANKT!"

"Toen ik zwanger was van mijn dochter, resoneerde de toon van Kiind heel erg: ik vond de sfeer herkenbaar en geruststellend, omdat ik merk dat ik anders kijk naar sommige aspecten van het ouderschap dan mijn omgeving. Er wordt toegejuicht dat je mag voelen, zachter en milder mag zijn. De community helpt me om mijn gevoel te staven en een betere moeder te zijn"

"HAD IK KIIND MAAR EERDER GEVONDEN. WAT IK HIER LEES EN LUISTER GEEFT ME ZOVEEL RUST OM WEER TERUG TE KOMEN BIJ MIJN GEVOEL EN WEER MOEDER TE ZIJN. DE MANIER VAN DENKEN DIE JULLIE BESCHRIJVEN HEB IK ZO GEMIST ONDANKS ALLE HULP DIE JE ALS ZWANGERE EN NET BEVALLEN MOEDER KRIJGT. BEDANKT, GA ZO DOOR!"

Samen leren

Elke moeder zou moeder mogen worden te midden van een groep ervaren, warme en betrokken moeders. Die haar de kennis overdragen van generaties moeders voor haar. Een warm en liefdevol bad waarin jij het proces van het moeder worden je eigen mag maken. Waarin jouw unieke eigenschappen de kennis aanvullen en completer maken. Zo ben je niet alleen de nieuwste onervaren ouder, maar ook de deskundige van jouw eigen situatie. Jij groeit rustig en veilig naar zelf een ervaren moeder zijn.

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik heb interesse, hoe zorg ik dat ik erbij ben?

Je kunt er nú bij! Word lid via deze link.

Vanaf september 2023 hebben we de Kiindspeeltuin helemaal ingericht als warm bad voor zwangeren en baby-ouders. Sinds januari 2024 zitten we op een gloedjenieuw, nog mooier platform (weer met app)!

Op welke data moet ik beschikbaar zijn?

Er is geen aanwezigheidsplicht. Je mag helemaal zelf bepalen welke sessies je wel en niet meedoet. Maar de meerwaarde zit ‘m in het leren kennen van je mede-zwangeren. En dat doe je tijdens de live (online) sessies.

We doen ons uiterste best de live sessies in te plannen op de momenten die voor iedereen zo goed mogelijk passen.

Waar en hoe log ik in?

Na aankoop krijg je een mail om je account aan te maken voor kiindspeeltuin.nl, het wijst zich vanzelf.

Oja, we hebben naast de site ook een app!

Is het een app?

Jazeker. Handig. Hoera!

Als het niet past, krijg ik m’n geld dan terug?

Retourneren (herroepen) is helaas niet mogelijk bij digitale producten die je – zoals in dit geval- direct geleverd krijgt. Dit staat ook vermeld in de algemene voorwaarden waar je bij aankoop mee akkoord gaat.

Is er sprake van een uitzonderlijke situatie dan kun je contact opnemen en komen we er vast uit.

Heel fijn: je kunt een maandje proberen, voor maar € 7!

Krijg ik dit lidmaatschap vergoed van mijn zorgverzekeraar?

Sommige aanvullende pakketten vergoeden zwangerschaps-, beval-, en/of borstvoedingscursussen en omdat deze zijn inbegrepen in je lidmaatschap is er een kleine kans dat je een vergoeding krijgt. Vraag bij je zorgverzekeraar of ze het willen vergoeden. Je krijgt van ons na aankoop sowieso een factuur die als bewijs dient.

Wat als ik geen borstvoeding kan of wil geven?

Het gaat ons er niet om of je wel of geen borstvoeding wilt geven. (Ook niet of je wel of niet samen wil slapen of hoe je wilt bevallen). Het gaat erom dat je keuzes maakt die voor jou het beste zijn. Daarin willen we je bekrachtigen en ondersteunen. Soms is dat: geen borstvoeding geven. Je bent in alle gevallen welkom zoals je bent.

Is Kiind er alleen voor de zoutlamp-vrouwen die thuis in bad hun kind willen baren?

Nee hoor! Onder de streep is er maar één ding dat telt; dat jij je gesteund, gehoord en gekoesterd voelt tijdens een van de belangrijkste periodes in je leven, namelijk de geboorte van je kind.

Doel van dit lidmaatschap is onder meer om voor jou helder te krijgen wat jouw wensen zijn, je op weg te helpen die helder in een bevalplan te verwoorden, jou en je partner vertrouwen te geven en jullie samen voor te bereiden op een knap staaltje teamwork. Voor, tijdens en na de bevalling.

Hóe jouw bevalling (en kraamtijd en leven met baby) er uiteindelijk uit komt te zien, en welke keuzes jullie daarin maken; daar hebben wij gewoon even lekker niks van ‘te vinden’.

En: dit lidmaatschap past het best bij jou als je je zwangerschap ziet als een kans om te groeien. Om de regie te nemen. Als je openstaat voor het transformatieve proces. Bereid bent naar binnen te keren. Zin in? Welkom!

Ik heb een andere vraag!

We horen hem/haar/het graag. Laat die vraag (of meerdere vragen) achter via dit formulier of mail naar info@kiind.nl.

LEREN VAN

EXPERTS

Deze levende legendes vind je in de online bieb
(of achter de schermen)

Annegien Bakkers

Annegien Bakkers

Lactatiekundige en je host

Ik ben Annegien. Moeder van 2 kinderen. Onder andere lactatiekundige, moestuinier en oplossingenbedenker. En ik help je graag om de borstvoeding te gaan rocken. Op jouw manier, en helemaal vanuit liefde en vertrouwen.

Annemieke Verbeek

Annemieke Verbeek

Cursusmaker

Annemieke maakte de Kiindcursus Vol vertrouwen bevallen (en Opvoeden zonder straf en beloning), werkt als klinisch doula en schrijft al meer dan een decennium over geboortezorg en opvoeding voor vak- en publieksbladen.

Margot van Dijk

Margot van Dijk

Vraag de Vroedvrouw

Thuisbevallen is net zo veilig voor zwangere en baby als in het ziekenhuis bevallen. Voor de zwangere is het zelfs iets veiliger omdat er minder snel een interventie plaatsvindt. Margot deelde alles wat je wil weten over thuisbevallen.

Anna Myrte Korteweg

Anna Myrte Korteweg

De reis naar binnen

Anna Myrte Korteweg (schrijver van Vrije Geboorte) schreef samen met Jilke Pet het boek Mijn reis naar binnen; een praktische how-to bij de bewust-beval-klassieker Vrije Geboorte, boordevol tips, tools, kennis, inzicht, ervaringsverhalen, meditaties en oefeningen, zodat jij jouw eigen levensverrijkende reis naar binnen kunt maken en in je (zachte) kracht gaat bevallen.

Yvonne Woldberg

Yvonne Woldberg

Eigenaar Kiind

Ik ben Yvonne en ik vond dat Kiind moest blijven bestaan. Als lezer (en oké fangirl) van het eerste uur turned ondernemer wil ik het gedachtegoed van al die Kiindmensen op nog veel meer podia hijsen. Want leren wat baby’s nodig hebben, kinderen beter begrijpen en liever zijn voor jezelf als ouder maakt de wereld gewoon een stuk mooier.

Ina Heijnen

Ina Heijnen

Bedrijfsdoula

Ina Heijnen ondersteunt als bedrijfsdoula vrouwen bij het maken van keuzes die bijdragen aan hun welzijn op het werk en daarbuiten. Over de combinatie zwangerschap, moederschap en werk schreef ze een boek met ervaringsverhalen: Spuug op je blouse.

Voel je gehoord, gesteund en gedragen in de  Kiindspeeltuin

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0