Kiind lanceert
nieuw lidmaatschap
voor zwangeren

bereid je samen voor op je baby
én de tijd erna

HET NIEUWE LIDMAATSCHAP VOOR ZWANGEREN

Van de makers van Kiind: de cheerleaders van iedereen die bevalt 👯
Voel je gesteund, gehoord en gekoesterd in een van de meest bijzondere periodes in je leven: dit is een ultieme levensgebeurtenis!

GEEN LOSSE CURSUSSEN MAAR ALLES IN 1

Een bevalcursus inclusief alles voor je geboorteplan en ook je postpartumplan, een borstvoedingscursus én alle andere aanvullende informatie en inspiratie in een besloten, veilig platform dat van alle gemakken is voorzien

JE VANGNET VOOR EN (VOORAL OOK) NÁ DE BEVALLING

Leer vanuit je eigen huis, op je eigen tempo alles over autonoom bevallen, borstvoeding, kraamtijd en het eerste jaar met je baby en deel je ervaring met gelijkgestemde mede-zwangeren in precies dezelfde fase

HET IS ZOVER…

De Kiindspeeltuin ook he-le-maal ingericht op zwangeren én baby-ouders!

WAT HEB JE NODIG ALS JE EEN KINDJE VERWACHT?

Goede informatie! Over bevallen en over borstvoeding. Sparren met andere ouders, leren over jezelf als ouder, leren over hechting en over behoeftes van je baby.

Kortom: informatie over wat je kunt verwachten van wat er in dat eerste jaar, voor én na de bevalling, op je pad komt. 

Klinkt als een hoop?

Dit lidmaatschap is alles wat je nodig hebt

Je krijgt:

  • Een besloten en veilige groep met mede-zwangeren (al dan niet met hun (beval)partner) waarmee je iedere maand in een online sessie via Zoom, geleid door lactatiekundige en ex-verloskundige Annegien kunt kletsen over alles wat je bezighoudt.
  • Elke maand een online sessie met een expert die je alles kunt vragen over een specifiek thema zoals de roze wolk (waar dan?), (samen) slapen, overprikkeling en huilen, vaste voeding, dragen, weer aan het werk en opvang, je relatie en seks en intimiteit. We gaan je zeker weten vragen waar je het meest behoefte aan hebt en ons uiterste best doen hier de beste expert bij te regelen.
  • De bevalcursus van Kiind: alles om je geboorteplan te maken, een meditatie met ademhalingsoefeningen, 11 videolessen plus een digitaal werkboek die je helpen om vol vertrouwen te bevallen.
  • En de borstvoedingscursus van Annegien. Ze maakt een gloedjenieuwe speciaal voor Kiind. We leiden je graag door de cursussen heen. Uiteraard kun je er ook op eigen tempo doorheen.
  • Deze minicursussen: Babyuitzetlijst regelen, Slapen met je babyStarten met dragen.
  • En deze ebooks van Kiind: 40 dagen kraamtijd, Alles wat je wilt weten over samen slapen. Het nieuwe ebook Eigenwijs bevallen ontvang je uiteraard ook helemaal gratis.

WAAROM DIT LIDMAATSCHAP VOOR ZWANGEREN?

Kiind faciliteert met de Kiindspeeltuin al sinds 2020 een plek voor buitendelijntjes-opvoedende ouders om met elkaar te verbinden. En wat blijkt: online waardevolle, echt diepgaande contacten opdoen wèrkt.

Wat ook bleek: in de Kiindspeeltuin volle aandacht geven aan wat zwangeren nodig hebben schoot er bij in. Terwijl: juìst in het eerste jaar met baby is de nood aan dat dorp om het kind op te voeden het hoogst. Daarom besloten we de Kiindspeeltuin uit te bouwen.

Zoals elders op kiind.nl te lezen valt: “Onze crying-on-the-inside-mentaliteit mag plaats maken voor onze oeroude natuur van interverwevenheid en wederkerigheid. Ook wanneer er geen duidelijke nood aan de man/vrouw/kind is.”

Nieuwbakken eigenaar van Kiind Yvonne ervaarde het zelf toen ze in 2019 Centering Pregnancy deed bij haar verloskundige. De levensveranderende ervaring van een nieuw mens op de wereld zetten kunnen delen met anderen die hetzelfde doen is het fijnste wat er is.

Datzelfde vindt lactatiekundige Annegien. Zij begeleidde in haar 10 jaar als verloskundige Centering Pregnancy groepen. En nu als lactatiekundige is haar missie: meer geslaagde borstvoeding.

Samen met het legertje Kiindmensen dat al sinds 2009 pleit voor en schrijft over krachtig bevallen en huttenbouwend opvoeden, willen we zorgen voor minder eenzaamheid, minder stress en minder onzekerheid onder (nieuwe) ouders. En de intieme, bekrachtigende ervaring die geboorte geven kan zijn, eer aandoen.

Voel je gesteund, gehoord en gekoesterd

REACTIES

UIT DE ONLINE COMMUNITY

"OP 1 DECEMBER IS THUIS IN BAD MIJN EERSTE KIND GEBOREN. DAAR BEN IK HEEL BLIJ MEE EN IK BEN ERVAN OVERTUIGD DAT JULLIE POSITIEVE EN BEKRACHTIGENDE BERICHTEN OVER BEVALLEN HEBBEN BIJGEDRAGEN AAN MIJN GOEDE GEBOORTE-ERVARING. DUS: BEDANKT!"

"Toen ik zwanger was van mijn dochter, resoneerde de toon van Kiind heel erg: ik vond de sfeer herkenbaar en geruststellend, omdat ik merk dat ik anders kijk naar sommige aspecten van het ouderschap dan mijn omgeving. Er wordt toegejuicht dat je mag voelen, zachter en milder mag zijn. De community helpt me om mijn gevoel te staven en een betere moeder te zijn"

"HAD IK KIIND MAAR EERDER GEVONDEN. WAT IK HIER LEES EN LUISTER GEEFT ME ZOVEEL RUST OM WEER TERUG TE KOMEN BIJ MIJN GEVOEL EN WEER MOEDER TE ZIJN. DE MANIER VAN DENKEN DIE JULLIE BESCHRIJVEN HEB IK ZO GEMIST ONDANKS ALLE HULP DIE JE ALS ZWANGERE EN NET BEVALLEN MOEDER KRIJGT. BEDANKT, GA ZO DOOR!"

Samen leren

Elke moeder zou moeder mogen worden te midden van een groep ervaren, warme en betrokken moeders. Die haar de kennis overdragen van generaties moeders voor haar. Een warm en liefdevol bad waarin jij het proces van het moeder worden je eigen mag maken. Waarin jouw unieke eigenschappen de kennis aanvullen en completer maken. Zo ben je niet alleen de nieuwste onervaren ouder, maar ook de deskundige van jouw eigen situatie. Jij groeit rustig en veilig naar zelf een ervaren moeder zijn.

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik heb interesse, hoe zorg ik dat ik erbij ben?

Je kunt er nú bij! Word lid via deze link. Vanaf september 2023 hebben we de Kiindspeeltuin helemaal ingericht als warm bad voor zwangeren en baby-ouders.

Houd ik toegang na het jaar?

Na aankoop van het jaarlidmaatschap blijft het cursusmateriaal onbeperkt voor jou beschikbaar blijft, via je account op kiind.nl.

In de online omgeving blijven de cursussen (en alle andere zinnige materialen zoals ebooks en de digitale magazines van Kiind)  uiteraard toegankelijk gedurende het hele jaar.

Op welke data moet ik beschikbaar zijn?

Er is geen aanwezigheidsplicht. Je mag helemaal zelf bepalen welke sessies je wel en niet meedoet. Maar de meerwaarde zit ‘m in het leren kennen van je mede-zwangeren. En dat doe je tijdens de live (online) sessies.

We doen ons uiterste best de live sessies in te plannen op de momenten die voor iedereen zo goed mogelijk passen.

Waar en hoe log ik in op dat lidmaatschap?

Het lidmaatschap bevindt zich op dit moment nog in een extra fijn en gezellig hoekje in de Kiindspeeltuin. Je meldt je rechtstreeks aan via kiindspeeltuin.nl, het wijst zich vanzelf. 

Oja, we hebben naast de site ook een app!

Wat als ik al lid ben van de Kiindspeeltuin?

Wat leuk! En lucky you! Je kan zitten en rustig afwachten, al het moois komt vanzelf naar je toe vanaf september 2023. 

Is het een app?

Jazeker. Handig. Hoera!

Als het niet past, krijg ik m’n geld dan terug?

Retourneren (herroepen) is helaas niet mogelijk bij digitale producten die je – zoals in dit geval- direct geleverd krijgt. Dit staat ook vermeld in de algemene voorwaarden waar je bij aankoop mee akkoord gaat.

Is er sprake van een uitzonderlijke situatie dan kun je contact opnemen en komen we er vast uit.

Krijg ik dit lidmaatschap vergoed van mijn zorgverzekeraar?

Sommige aanvullende pakketten vergoeden zwangerschaps-, beval-, en/of borstvoedingscursussen en omdat deze zijn inbegrepen in je lidmaatschap is er kans dat je een vergoeding krijgt. Vraag bij je zorgverzekeraar of ze het willen vergoeden. Je krijgt van ons na aankoop sowieso een factuur die als bewijs dient.

Kan ik ook meedoen als ik een medische indicatie heb of krijg? Een bevalling is toch helemaal niet te plannen?

Je krijgt in de bevalcursus zeker niet maar één mogelijke route aangereikt, waar medicinale pijnbestrijding en andere medische interventies afgeserveerd worden. En als er iets oncontroleerbaar is, is het wel een bevalling.

Misschien is het beter om te spreken van ‘regie’ in plaats van ‘controle’. Vergelijk het met een schipper op volle zee. Die zal moeten meedeinen met de onvoorspelbare golven en moet zijn plan aanpassen als het weer ineens omslaat. Maar hij is wel op elk moment degene die de beslissing maakt over hóe hij dat doet.

Zo zou het tijdens een bevalling ook horen te gaan: hoe een bevalling verloopt, weten we nooit vooraf, maar de vrouw moet ten alle tijden het gevoel houden dat zij aan het roer staat.
Vandaar ook de ondertitel van de bevalcursus: Vind én behoud je eigen koers

Wat als ik geen borstvoeding kan of wil geven?

Het gaat ons er niet om of je wel of geen borstvoeding wilt geven. (Ook niet of je wel of niet samen wil slapen, of hoe je precies wil bevallen). Het gaat erom dat je keuzes maakt die voor jou het beste zijn. Daarin willen we je bekrachtigen en ondersteunen. Soms is dat: geen borstvoeding geven. Je bent in alle gevallen welkom zoals je bent.

Is Kiind er alleen voor de zoutlamp-vrouwen die thuis in bad hun kind willen baren?

Nee! Onder de streep is er maar één ding dat telt; dat jij je gesteund, gehoord en gekoesterd voelt tijdens een van de belangrijkste periodes in je leven, namelijk de geboorte van je kind.

Doel van dit lidmaatschap is onder meer om voor jou helder te krijgen wat jouw wensen zijn, je op weg te helpen die helder in een bevalplan te verwoorden, jou en je partner vertrouwen te geven en jullie samen voor te bereiden op een knap staaltje teamwork. Voor, tijdens en na de bevalling.

Hóe jouw bevalling (en kraamtijd en leven met baby) er uiteindelijk uit komt te zien, en welke keuzes jullie daarin maken; daar hebben wij gewoon even lekker niks van ‘te vinden’.

En: dit lidmaatschap past het best bij jou als je je zwangerschap ziet als een kans om te groeien. Om de regie te nemen. Als je openstaat voor het transformatieve proces. Bereid bent naar binnen te keren. Zin in? Welkom!

Ik heb een andere vraag!

We horen hem/haar/het graag. Laat die vraag (of meerdere vragen) achter via dit formulier of mail naar info@kiind.nl.

N

Dit krijg je allemaal:

De cursus Vol vertrouwen bevallen ter waarde van € 159

De nieuw te verschijnen borstvoedingscursus van lactatiekundige IBCLC (en ex-verloskundige) Annegien Bakkers 

Diverse minicursussen van Kiind, opgeteld ter waarde van € 93

Minimaal 2 online livesessies per maand

Alle nieuwe dingen die we nog gaan maken (zoals het ebook Eigenwijs bevallen)

Nog onverklapte bonussen en verrassingen

Een nu al uitpuilende online bieb met nog meer cursussen, opnames van expertsessies, ebooks én alle 24 edities van Kiind magazine

L

Naast een vracht aan informatie om je baby en jezelf een zachte landing te geven heb je een netwerk opgebouwd van gelijkgestemde mede-ouders waar je op terug kunt vallen.
Dat is onbetaalbaar.

* of word lid voor een maand (€ 16,95)

LEREN VAN

EXPERTS

Deze levende legendes vind je in de online bieb
(of achter de schermen)

Annegien Bakkers

Annegien Bakkers

Lactatiekundige en je host

Ik ben Annegien. Moeder van 2 kinderen. Onder andere lactatiekundige, moestuinier en oplossingenbedenker. En ik help je graag om de borstvoeding te gaan rocken. Op jouw manier, en helemaal vanuit liefde en vertrouwen.

Annemieke Verbeek

Annemieke Verbeek

Cursusmaker

Annemieke maakte de Kiindcursus Vol vertrouwen bevallen (en Opvoeden zonder straf en beloning), werkt als klinisch doula en schrijft al meer dan een decennium over geboortezorg en opvoeding voor vak- en publieksbladen.

Milli Hill

Milli Hill

Positief over bevallen

Een positief gevoel over je bevalling zit hem niet in de geboorte zelf, het zit hem in jouw persoonlijke gevoel van regie over je eigen bevalling. En dús gaat bevallen over jouw lijf, jouw rechten en jouw leven. Hartstikke feministisch, zegt de bevlogen Milli Hill.

Anna Myrte Korteweg

Anna Myrte Korteweg

De reis naar binnen

Anna Myrte Korteweg (schrijver van Vrije Geboorte) schreef samen met Jilke Pet het boek Mijn reis naar binnen; een praktische how-to bij de bewust-beval-klassieker Vrije Geboorte, boordevol tips, tools, kennis, inzicht, ervaringsverhalen, meditaties en oefeningen, zodat jij jouw eigen levensverrijkende reis naar binnen kunt maken en in je (zachte) kracht gaat bevallen.

Yvonne Woldberg

Yvonne Woldberg

Eigenaar Kiind

Ik ben Yvonne en ik vond dat Kiind moest blijven bestaan. Als lezer (en oké fangirl) van het eerste uur turned ondernemer wil ik het gedachtegoed van al die Kiindmensen op nog veel meer podia hijsen. Want leren wat baby’s nodig hebben, kinderen beter begrijpen en liever zijn voor jezelf als ouder maakt de wereld gewoon een stuk mooier.

Ina Heijnen

Ina Heijnen

Bedrijfsdoula

Ina Heijnen ondersteunt als bedrijfsdoula vrouwen bij het maken van keuzes die bijdragen aan hun welzijn op het werk en daarbuiten. Over de combinatie zwangerschap, moederschap en werk schreef ze een boek met ervaringsverhalen: Spuug op je blouse.

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0