Bewuste ouder aan het werk: Reinate van Ik speel buiten

Even kort, wie ben je en hoe ziet je gezin er uit?

Ik ben Reinate Bruins-Slot, getrouwd met Bram en moeder van een zoon van 6 en een dochter van 3. We wonen in Deventer, samen met drie lieve en heel tamme krielkippetjes en een eigenwijze rode kater.

Liefde voor natuur, dieren en buiten zijn is mij met de paplepel ingegoten

Je hebt een webshop; hoe kwam je op het idee om hiermee te starten en waarin onderscheid je jezelf van alle anderen?

Ik verkocht buitenbedden aan kinderdagverblijven en zag dat daar problemen waren in het vinden van goede regenkleding. Ook toen onze dochter mee ging kamperen (destijds 11 maanden oud) kwam ik er achter dat er zo weinig goede en betaalbare buitenkleding voor kleine kinderen is. Zo is het balletje gaan rollen. We onderscheiden ons doordat we alleen producten verkopen die gericht zijn op buiten spelen en de natuur ontdekken. Want daar ligt mijn passie! En als ik niet enthousiast ben over een product, verkoop ik het ook niet. Ik moet zeker zijn van de kwaliteit en bruikbaarheid.

Wat maakte dat je koos voor duurzame artikelen?

Liefde voor natuur, dieren en buiten zijn is mij met de paplepel ingegoten. Ik was altijd al een echt buitenkind. Omdat ik het buiten zijn gun aan alle kinderen (en hun kinderen), vind ik dat we kinderen over de natuur moeten leren, en de natuur die we nog hebben moeten koesteren. Kinderen zijn onze toekomst, dus het zou raar zijn deze te verpesten door te kiezen voor producten die slecht zijn voor het milieu en dus voor onze toekomst.

Ben je ook wel eens niet zo groen? Vertel daar eens over.

Ja hoor. Ik heb bijvoorbeeld een gruwelijke hekel aan reizen met de trein. Te veel drukte en indrukken. Dus dan kies ik (heel slecht) voor de auto! Maar oké, we hebben wel gekozen voor een zuinige variant.

Nu je al die groene producten inpakt en verstuurd heb je vast erg groene vingers gekregen. Wat is het laatste dat je uit je moestuin oogstte?

Slakken!

Okee, even promotie! Je hebt vast wel een product in je webshop dat een echte hardloper is, en eentje dat op het eerste gezicht onzinnig is. Welke zijn dat, en waarom is juist dit product zo briljant of maf?

Ik heb weinig onzinnige artikelen! Daar houd ik niet zo van. Je moet het wel echt nodig hebben. Hardlopers zijn de geweldige regenoveralls in hippe kleurtjes! Gek product is misschien het setje waterdichte sloffen. Maar elke ouder die continu regenlaarsjes verzamelt die achter zijn/haar kruipende kind liggen, weet waar ze voor zijn!