Recensie: Natuurlijk en gezond (op)voeden

door Sandii Zachte

In navolging van haar boek ‘100% gifvrij leven’, schreef Julia Kang een boek gericht aan ouders. Over het gezond voeden en opvoeden van je kind. Dat begint al in de zwangerschap: welke voeding heeft invloed op je baby? Én in de voorbereiding van het kinderkamertje. Het schijnt dat de gifstoffen uit het vrolijke verfje op de muur pas na een maand of drie vrijkomen, rond de tijd dat de baby geboren wordt.


Het boek over ons soms-best-wel-rare voedingspatroon

Gelukkig is het niet een en al doemdenkerij: Kang waarschuwt voor de gevaren van gifstoffen in voeding en omgeving, maar geeft ook alternatieven. Een groot gedeelte van het boek gaat over ons soms-best-wel-rare voedingspatroon: twee keer brood, een koekje tussendoor en een berg pasta/rijst/aardappelen is natuurlijk heel eenzijdig. Kang pleit daarom voor het innoveren van eetgewoonten. Iets waar wij van Kiind Magazine ons goed in kunnen vinden (zie bijvoorbeeld het voedingsplan voor kinderopvang).
recensie Natuurlijk en gezond (op)voedenOntbijten met fruit -al dan niet met hagelslag over de banaan, dagelijks mét shake, lunchen op z’n Koreaans, en dineren met veel groenten met natuurlijke smaakmakers. Zoals Kang stelt: onze focus ligt in het algemeen op de macronutriënten (‘hoeveel eiwitten, vet en koolhydraten mag ik?’). De micronutriënten (de onmisbare vitamines en mineralen) worden een beetje vergeten.

Ook staat er een stuk in over de farmaceutische industrie. Als je last van een hoge bloeddruk hebt, raad ik af om het te lezen. Hoewel je na het lezen misschien wat langer nadenkt voordat je het eerste beste medicijn tegen je kwaal gaat slikken.

Het boek leest gemakkelijk weg – al vind ik dat het een scherpere eindredactie had verdiend -is vlot geschreven en zo nu en dan ook zeer persoonlijk. Achterin staan handige recepten voor een gezonder leven. Als je wilt weten wat je eigenlijk niet wilt weten, maar toch ook wel weer wel -och, het leven kan zo ingewikkeld zijn-, lees je dit boek!

 

Natuurlijk en gezond (op)voeden | Julia Kang | ISBN 9789082030105

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Boek: Eten voor de kleintjes

Boek: Eten voor de kleintjes

Mensen houden van eten. Logisch: het is een basisbehoefte. We houden ook van slapen en poepen. Daarom is het zo raar dat strijd aan tafel in Nederland de normaalste zaak van de wereld lijkt. Kinderen zijn leergierig en willen heus graag allerlei smaken onderzoeken,...

Boek: Vrije geboorte

Boek: Vrije geboorte

Terwijl op dit moment de verloskundige zorg alleen maar medischer dreigt te worden, lees ik in Vrije geboorte van Anna Myrte Korteweg waarom de geboortezorg beter een andere weg in kan slaan: met juist meer vertrouwen in de natuur. Van angst naar extase en van...

6 zinnige boeken over gezonde voeding

6 zinnige boeken over gezonde voeding

Open de gemiddelde krant, het gemiddelde tijdschrift en je Facebook-tijdlijn en je wordt overspoeld door 1000 verschillende boeken en theorieën over voeding. Lastig om uit te kiezen, toch? Gelukkig zetten wij het even voor je op een rij. Wil je correcte, onderbouwde...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0