BORSTVOEDINGSFESTIVAL 

ALKMAAR
14 april 2019

 ALLES WAT JE MOET WETEN 

Ben je zwanger of een voedende moeder? Of draag je borstvoeding een warm hart toe? Kom dan 14 april naar het borstvoedingsfestival in Alkmaar!

Wattes?

 • Ontmoetingsdag voor voedende vrouwen, zwangeren en hun partners
 • Een markt met zinnige duurzame spullen voor baby’s en borstvoeding
 • De meest goddelijke voedingsruimte
 • Informatie over borstvoeding en alles eromheen tijdens lezingen en ontmoetingen met professionals
 • Biologisch eten vol vitamientjes – perfect afgestemd op zwangerschap en borstvoeding
 • Activiteiten voor de kleintjes

We vieren het borstvoedingsfestival (net als het Geboortefestival een dag eerder) in een oude bedrijfshal – nu culturele broedplaats – in Alkmaar.

Wat kun je verwachten?

Samenzijn met in een inspirerende omgeving. De gebruikelijke gezelligheid, verbondenheid en al het andere fijne dingen die je van de events van Kiind gewend bent. Vermaak voor het hele gezin en speciale activiteiten, gesprekken en lezingen voor zwangeren en voedende moeders.

Laat weten dat je komt in het Facebookevenement.

 PROGRAMMA 

Draagdans

Kangatraining is een leuke en veilige postnataal workout met fitness en danselementen voor ouders met baby’s en dreumesen in de draagzak of draagdoek. Dans mee met Eline Schermer!

Tiet voor een rijmpje

Marieke Vermunt leest voor uit eigen borstvoedingswerk.

Knutselen voor kinderen

Er is volop ruimte om te knutselen en frutselen!

Hoe start je met bijvoeding?

Kinderdiëtist Stefan Kleintjes van Borstvoeding.com vertelt over bijvoeding en hoe je je dat borstvoedingsvriendelijk kunt aanpakken.

Huttenbouwen voor scharrelkinderen

Het Geboortefestival is voor je hele gezin leuk! Ga aan de slag met bamboestokken en doeken en misschien kunnen jullie wel gezellig samen iets eten in jullie gemaakte hutje?

Leren over borstvoeding

Lactatiekundige Gonneke van Veldhuizen-Staas van Eurolac geeft je informatie waar je echt op zit te wachten.

Broodjes bakken

Lekker gerezen deeg om een stokje boven een knetterend vuurtje. Bak gezellig samen met je kleintje een broodje.

Vitaal van start

Interactieve lezing door Terah Beek van The Health Factory waarin ze uitleg geeft over hoe je de meest voorkomende zwangerschapsklachten kunt beperken of voorkomen met vitaminen, mineralen en andere natuurlijke stoffen en welke van deze stoffen je extra nodig hebt van zwanger zijn tot borstvoeding geven en waarom.

 TICKETS 

 • Grote mensen: 15 euro
 • Kinderen vanaf 2 jaar: 7 euro
 • Baby’s van 0 en 1 jaar: gratis
 • Een passe-partout voor Borstvoedingsfestival én Geboortefestival (op 13 april) bemachtig je voor 25 euro (grote mensen) en 10 euro (kinderen)
 • Als lid van Kiind ontvang je 10% korting op de tickets met je code.
 • Lid worden? Je krijgt je kortingscode meteen gemaild. Lid worden kan voor maar 35 euro per jaar en je ontvangt ieder seizoen Kiind + lekkere kortingen. Regel het hier.

De voorverkoop duurt tot en met 12 april. Tickets zijn bij de kassa duurder: 17,50 voor volwassenen en 9 euro voor kinderen. Een passe-partout is dan 27,50. 

 

Praktische informatie

Het borstvoedingsfestival vindt op 14 april 2019 plaats Hal25 in Alkmaar. Open van 11 – 17 uur.
Het adres: Pettemerstraat 15, 1823 CW Alkmaar
Navigeer via google maps.
Voor de deur kun je betaald parkeren.

Zakelijk

Zin om met je mooie spullen naar het borstvoedingsfestival te komen? Aanmelden als standhouder kan hier – zolang de voorraad kraamplaatsen strekt. We maken gebruik van prachtige houten kramen en je kunt ook kiezen voor een grondplaats met je eigen standbouw. 
Of meld je aan voor het programma

Over de organisatie – Kiind

Het borstvoedingsfestival wordt georganiseerd door Kiind. Hét tijdschrift over natuurlijk ouderschap en betrouwbare bron over kinderen. Kiind maakt 4 keer per jaar een lekker dik tijdschrift, organiseert evenementen en biedt cursussen over ouderschap aan via de Kiindacademie. Sinds 2018 kun je ook de borstvoedingscursus volgen. Deze online cursus kun je vanuit huis bekijken en meermaals terugkijken. Kiind besteedt veel aandacht aan borstvoeding en wil dat ouders zo goed mogelijk voorgelicht worden over borstvoeding.

 

0