Brekend: uitverkochte editie ‘DRUK’ opgedoken!

door Nelleke Bos

Een jaar geleden verscheen de aller- allereerste editie van het tijdschrift Kiind. DRUK. We hadden het er dan ook heel druk mee, die eerste druk. Met artikelen schrijven hadden we al jaren lang ervaring; bladen maken was nieuw.

Het voelde en beetje als een archeologische vondst van een Romeins kruikje

Hoera-we-bestaan-feestje

De eerste exemplaren van Kiind op papier vlogen eruit. De lancering zag er ongeveer zo uit:

Release tijdschrift Kiind

Hier zie je Sandii samen met Ageeth de Haan van de eerste editie genieten.

Lekker bladeren, tekenen en kletsen met Kiind-makers.

Voor ons makers een mega spannend moment, want we hadden maandenlang aan iets gewerkt waarvan we geen idee hadden of het zou aanslaan. En aanslaan deed het. In minder dan geen tijd waren onze voorraden op, en moesten we veel enthousiaste lezers teleurstellen: het eerste nummer is hartstikke uitverkocht.

Hoe kun je honderden tijdschriften ‘vinden’ die er bijna een jaar lang niet waren?

Vondst

Nu kun je zelfs anno 2017 spectaculaire vondsten doen. Het voelde en beetje als een archeologische vondst van een Romeins kruikje of een dinosaurusbotje toen het bericht op de redactie binnenkwam: er is nog een hele partij van de eerste oplage gevonden!

De fantasie sloeg meteen op hol. Van welke stoffige zolder kwam deze partij tijdschriften dan? Hoe kun je honderden tijdschriften ‘vinden’ die er bijna een jaar lang niet waren? Hoe kan het dat we het tijdschrift in de webshop als ‘uitverkocht’ hebben gemarkeerd, terwijl er dus nog stápels van bestonden? Had iemand ze in een kelder gestald, om er vervolgens het hele jaar niet naar om te kijken?

Het bleek natuurlijk niet zo heel spannend. Een van de distributeurs had een restpartij. En pas na afsluiting van het boekjaar stuurden ze die retour. Maar laten we het houden bij de archeologische vondst-variant. Die is toch veel leuker.

Druk is er weer!

Hoe het ook zij. Onze ‘historische’ eerste druk van Druk, zomaar uit een opslag opgedoken, en niemand wist ervan. Maar nu weten we het. En jij ook.

Dat betekent dat de webshop weer gevuld is. Viste je eerder achter het net? Maak dan nu je set compleet. En op = op. Nu echt.

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Waarom je het vrije zomernummer niet wil missen

Waarom je het vrije zomernummer niet wil missen

Vrij, wat is dat eigenlijk? De zomervakantie voelt vrij. Liggen in de zon ook, of flexibel je eigen uren indelen. Op zich zijn we best vrij, toch? Vrije opvoeding Vrijheid in de opvoeding; wat stellen we ons daar eigenlijk bij voor? Mogen je kinderen alles zeggen? Kun...

13 redenen om naar het Geboortefestival te gaan

13 redenen om naar het Geboortefestival te gaan

Geboorte is vanzelfsprekend ontzettend feestelijk. Niet voor niets laten we de hele wereld met door-het-raam-gecrashte ooievaars, geboortekaartjes en slingers weten dat het grote wonder is geschied, zijn de beschuitjes niet aan te slepen en is het vieren van een...

Nieuw: het Opvoeders en huttenbouwers DOEBOEK!

Nieuw: het Opvoeders en huttenbouwers DOEBOEK!

We zijn zo blij met de enthousiaste reacties op Opvoeders en huttenbouwers, het boektijdschrift van Kiind. De eerste 3000 exemplaren zijn al verkocht en de tweede druk gaat ook hard.  Dat kan zo niet langer! En daarom zijn we bezig met een vriendje voor...

Natuurlijk ouderschap be like…

Natuurlijk ouderschap be like…

Gëinspireerd op een draadje in onze fijne Facebookgroep maakte Sandii Zachte een bloemlezing uit haar leven. Of eigenlijk: uit het afgelopen kwartaal. Natuurlijk ouderschap be like… Voeden op een festival, maar wél met gehoorbescherming. Zelf mogen aankleden. Snijden...

Vier je stam met de pop-up potluck picknick

Vier je stam met de pop-up potluck picknick

We zitten midden in een Kiind-uitdaging via Instagram: #vierjestam. Omdat we geloven dat het leven mooier en makkelijker wordt als je samen bent. En wauw, we zijn met dit idee niet alleen! Jullie sprongen massaal in en delen de liefste hartverwarmendste en eerlijkste...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0