Deze cake is lekker fris, niet te zoet en geheel plantaardig. De cake is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. Verhit amandelmeel niet te vaak. Noten zijn rauw veel gezonder, bij verhitting oxideren ze. Dus neem er ook een handje noten bij!
Nodig:
- 120 ml amandelmeel
- 240 ml speltbloem
- Snufje zout
- 1/2 tl bakpoeder
- 3/4 tl bakingsoda
- 240 ml amandelmelk*
- 1 tl appelazijn
- 60 ml ahornsiroop
- 120 ml rijststroop
- halve citroen
- 80 ml koolzaadolie*
- el maanzaad
Warm de oven voor op 180C.
Vet een vierkante brownievorm in of zet muffinvormpjes klaar.
Meng en zeef de amandelmeel met de (spelt)bloem, een snufje zout, de bakpoeder en de baking soda en zet apart.
Meng in een andere kom de amandelmelk, het appelazijn, de ahornsiroop, rijststroop, het sap en rasp van een halve citroen en de koolzaadolie.
Voeg nu langzaam de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en blijf ondertussen roeren. Voeg als laatste een eetlepel maanzaad toe.
Je hebt nu een heel dun beslag, maar maak je geen zorgen. Dit gaat in de oven helemaal goed komen. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar. Maak je muffins, dan kan het iets korter, afhankelijk van je oven.
*de amandelmelk is te vervangen door bijvoorbeeld sojamelk of rijstemelk.
*de koolzaadolie is te vervangen door kokosolie