Citroenmaanzaadcake zonder geraffineerde suiker

door Gastauteur

Deze cake is lekker fris, niet te zoet en geheel plantaardig. De cake is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. Verhit amandelmeel niet te vaak. Noten zijn rauw veel gezonder, bij verhitting oxideren ze. Dus neem er ook een handje noten bij!

Nodig:

  • 120 ml amandelmeel
  • 240 ml speltbloem
  • Snufje zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 3/4 tl bakingsoda
  • 240 ml amandelmelk*
  • 1 tl appelazijn
  • 60 ml ahornsiroop
  • 120 ml rijststroop
  • halve citroen
  • 80 ml koolzaadolie*
  • el maanzaad

Warm de oven voor op 180C.

Vet een vierkante brownievorm in of zet muffinvormpjes klaar.

Meng en zeef de amandelmeel met de (spelt)bloem, een snufje zout, de bakpoeder en de baking soda en zet apart.

Meng in een andere kom de amandelmelk, het appelazijn, de ahornsiroop, rijststroop, het sap en rasp van een halve citroen en de koolzaadolie.

Voeg nu langzaam de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en blijf ondertussen roeren. Voeg als laatste een eetlepel maanzaad toe.

Je hebt nu een heel dun beslag, maar maak je geen zorgen. Dit gaat in de oven helemaal goed komen. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar. Maak je muffins, dan kan het iets korter, afhankelijk van je oven.

*de amandelmelk is te vervangen door bijvoorbeeld sojamelk of rijstemelk.

*de koolzaadolie is te vervangen door kokosolie

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Maak een windgong van schelpen en takken

Maak een windgong van schelpen en takken

Stel, je loopt de komende zomer lekker op het strand. Zon, zee, wind, spelende kinderen en.. schelpen! Raap ze op en neem ze mee, want dan heb je meteen nog een leuke activiteit voor in de vakantie. Van de mooiste schelpjes kun je namelijk een muziekinstrumentje in je...

Hoe de logeerbeer ons huis op zijn kop zette

Hoe de logeerbeer ons huis op zijn kop zette

Je staat op het schoolplein te wachten en zodra je kind de school uit komt lopen zie je het al. Er klopt iets niet. Je kind straalt meer dan normaal en heeft een grote tas, schrift en iets harigs tussen zijn kleine armpjes geklemd. Je moet er aan geloven, dit weekend...

Wollige kerstversiering prikvilten

Wollige kerstversiering prikvilten

Heb je ook van die supervoorzichtige kinderen, omdat ze nou eenmaal al heul! groot zijn? Maak vilten kerstversiering met ze! Vilten is wol zo door elkaar gooien dat het van structuur verandert. Dat kan met water en zeep: bij prikvilten doe je het, de naam zegt het al,...

Het pepernotendiner voor sinterklaasavond

Het pepernotendiner voor sinterklaasavond

Tijdens het Sinterklaasfeest -of erna: waar láát je al dat snoepgoed?!- serveer je dit jaar natuurlijk een oerhollands driegangenpepernotendiner. Alle recepten zijn voor acht personen. Voorgerecht: pompoenwortelsoep met pepernotencroutons Hoofdgerecht: Rode kool met...

Zomercompote van aardbei en rabarber

Zomercompote van aardbei en rabarber

De rabarber is rijp om te oogsten. De zoetzure smaak past goed bij aardbei. Tijd dus voor een simpele compote! Ingrediënten300 gram aardbeien300 gram rabarber1 vanillestokje100 ml water BereidingVerwijder de bladeren en de harde onderkant van de...

Vetbollen en pindaslingers voor wintervogels

Vetbollen en pindaslingers voor wintervogels

Het is nu echt volop winter en veel vogels zitten al lang en breed in het warme zuiden. Toch zijn er ieder jaar ook een heleboel vogels die in Nederland overwinteren. Omdat het grootste deel van hun voedsel niet meer leeft of diep onder de grond zit, vinden ze het...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0