Jihaaaa! Van je hotsieknotsieknetter van je jippie jippie jee! Wij verzonnen een cowboyfeest, doe je mee?

Geen feestje zonder uitnodiging

Maak een echte Wanted uitnodiging! Download hem hier.

De kinderen kunnen al verkleed naar het feestje komen maar als ze zelf niets hebben kom je met een hoop riemen hoeden en waterpistolen ook al een heel eind. Met een zwart oogpotlood kun je hele linke snorren tekenen.

Maak van de feesttafel een echte saloontafel

Schenk ranja uit goed uitgekookte bierflesjes en maak hier nieuwe bierlabels op Beerlabelizer.com of laat de cowboys zelf een label tekenen. Je kan de labels op de flesjes vastplakken met melk.

Knal de flessen op de tafel met een stuk cactus! Niks rustig neerzetten voor die gasten: neerkwakken die handel Cowboys en girls zijn namelijk reuze stoer, daarom eten ze ook cactussen. (Lekkere cactus van komkommer en ananas, kijk maar naar onze cactustraktatie!).

Lees na het feestmaal voor uit een goed cowboyboek om een beetje in de stemming te komen, bijvoorbeeld De coole cowboy van Tjibbe Veldkamp

En dan: klaar voor de cowboyspelletjes!

Rodeo met stokpaard: De Cowboy op het stokpaard is de tikker en moet alle kalveren aftikken. Spreek van tevoren af waar de afrastering van hun weiland loopt. Wanneer je afgetikt bent, mag je pas weer meedoen met de rodeo als een ander kalf door je benen is gekropen.

Lassowerpen: Dit spreekt voor zich, met een lang touw met een lus moeten alle cowboys proberen om een paal, stoel of emmer te vangen.

Barrel race: Zet 3 barrels (tonnen of emmers) in een driehoek op ongeveer 6 meter van elkaar af. Nu is het de bedoeling dat de cowboy op zijn stokpaard omstebeurt om alle emmer heen gaat van binnen naar buiten. Wie dit het snelste doet, wint de barrelrace!


Teken hele linke snorren met oogpotlood

Darten: In een saloon hangt een dartbord. Laat alle cowboys 50 punten halen op het bord of misschien wel 100!

Linedancen: Verzin een paar simpele passen en laat je cowboys deze op een rijtje synchroon na proberen te doen. Natuurlijk op countrymuziek.

Na al deze stoere spelletjes is het tijd om te schransen

En cowboys doen dat niet even zomaar aan een sjiek gedekte tafel. Oh nee! Cowboys schransen op de grond rondom een vuurtje, en boven dat vuurtje hangt aan een zelfgemaakte driepoot een pot waarin ze koken. En in die pot kwak je gewoon allerlei lekkere dingen. Krielaardappeltjes met champignons en paprika en maïs! Je kunt ook hele maïskolven klaarmaken boven je vuurtje. Op een stok, zo doen ze dat!

En daarna is het schemerig en gaan de volgeschranste cowboys naar huis. Of misschien mogen ze wel blijven slapen. In de tuin. Gewoon op het gras, zoals echte cowboys dat ook doen. Jihaaaaa!

Cowboyboeken:

Mijn mama is een cowboy

Maskers- cowboys en indianen

Willewete Cowboys

0