De tofste lente- en zomeruitjes met je gezin

door Christel Rengers

Vanaf de maand mei beginnen zo’n beetje de toffe lente- en zomeruitjes: evenementen in de open lucht waar je blij van wordt. We hebben een aantal zomeruitjes op een rij gezet waar je fijn met je kinderen naar toe kunt en die ook nog een leuk zijn voor jezelf.

25 mei Hemeltjelief!

Hemeltjelief! is een kleurrijk en vrolijk festival dat elk jaar op Hemelvaartsdag wordt gehouden op de NDSM-werf in Amsterdam. Er zijn voor alle leeftijden dingen te doen zoals kabouterdisco, bellen blazen en heel veel kunst en theater op de bijzondere plekjes van de oude scheepswerf. Ieder jaar transformeert een nieuw thema het gehele festivalterrein in een bijzondere ervaring.

1 juni De parkparade

Van zweefmolen tot een strandtent of een zwempartijtje in klein Groenendaal en daarna een tipi bouwen met Scouthout. Dan door naar de voorstelling Maanzucht, om vervolgens te worden geschminkt voor een toffe fotoshoot met verkleedkleren. Tijdens de Parkparade is er voor ieder wat wils!

Juni tot september Lepeltje Lepeltje

Een festival voor grote en kleine fijnproevers. Voor de kleinste bezoekers is er op zaterdag en zondag een speciaal kinderprogramma met theater, dans, knutselen, ecologische schmink en een limonade lab. De organisatoren beloven dat je geen kind meer aan ze hebt. Lepeltje Lepeltje is in verschillende plaatsen in Nederland, kijk daarom wel even per plaats wat er precies te doen is voor kinderen. De toegang is trouwens gratis.

4 juni My First Festival

Hét perfecte uitje om al jong besmet te raken met de festival vibes. Het thema van My first festival is dit jaar Cowboys en Indianen. Dus plak je snor op, neem je lasso of klappistool mee en ga los op het festival waar kinderen de baas zijn!

Het is voor alle kinderen tussen 2 en 12 jaar en natuurlijk ook voor hun (groot)ouders, vriendjes en buren. Omdat niemand te jong is om van muziek te genieten mag ook je allerkleinste broertje en zusje mee. Kinderen onder de twee zijn gratis.

4-5 juni Appelparade

De Olmenhorst organiseert met Pinksteren de Appelparade, waar je tussen de fruitbomen kunt genieten van een duurzaam feest met kindertheater, ponyrijden en spelen in de modder.

9-10-11 juni Mandala

Mandala voelt volgens de bedenkers als een vakantie met de knusheid van kamperen. Het vindt plaats in een bosrijke omgeving met in het midden een prachtig natuurzwembad omringd door parelwitte stranden. Op deze grote camping wordt door kunstenaars, weldoeners, entertainers en artiesten gebouwd en gepresenteerd in meer dan 20 verschillende ‘Tribes’ met elk met zijn eigen charme.

Er is muziek, kunst en theater, maar ook spellen, wellness en een heleboel kleurrijk entertainment. Je mag blijven slapen en je tentje mag bijna overal geplaatst worden.

10 juni Ouders Natuurlijk Beurs

Dé beurs voor informatie rondom natuurlijk en bewust leven met je kinderen. Je vindt er verschillende zalen met informatieve lezingen en workshops over onder andere voeding en opvoeding, maar je kunt ook flaneren langs kramen met natuurlijke producten en van gedachte wisselen met andere ouders terwijl je kinderen aan het spelen zijn of een toffe activiteit doen. Kiind is er ook dus kom vooral even gezellig bij ons langs!

10 juni Broccoli Festival

‘Heb jij zin in een dag vol zon, leuke mensen, lekker eten, goede muziek, interessante workshops, lezingen, yogalessen, gezellige kraampjes met leuke producten, heerlijke foodtrucks en vooral een warme en goede sfeer?’

Alleen al deze opsomming op de website van Broccoli klinkt als een fijn en vol programma. Kernwoorden zijn verder duurzaam, inspirerend en een totale belevenis voor jong en oud vol nieuwe uitdagingen en verwondering.

11 juni Kinderboekenparade

Voor de (voor)leesmonsters onder ons is de Kinderboekenparade helemaal te gek. Je kunt je favoriete schrijvers of illustrators ontmoeten, zelf aan de slag tijdens een workshop of op de foto met Dikkie Dik. Ook wordt de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uitgereikt. Het thema dit jaar is ‘zeven zeeën rond’ en de toegang is helemaal gratis.

17 juni Kids ‘n’ Billies

Kids ‘n’ Billies is in 2017 alweer voor de 15e keer. Naast een line-up van spetterende surf, authentieke rockabilly, gruizige blues, catchy country, one-man-bands, rootspunk en meer is er ook voor kinderen volop vermaak. Workshops, zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten of een vetkuif in je haar laten zetten, hoela-hoeps, tattoos, waterpistolen en andere extra’s. Naar eigen zeggen is dit het rock ‘n’ rollste festival voor de hele familie!

17-18 juni Lekker naar de bio boer

Na al het dansen en gek doen op festivals is het heerlijk om een rustig dagje in te plannen. Bezoek de Bioboer en kijk zelf hoe het boerenbedrijf werkt. Kinderen ontdekken waar hun eten vandaan komt, wat biologisch precies is en kunnen natuurlijk lekker spelen.

Tijdens Lekker naar de BioBoer is er van alles te doen. Er zijn rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Daarnaast kun je kalfjes knuffelen, zelf fruit plukken, boter schudden, speurtochten doen, knutselen op hooibalen klimmen en eitjes rapen. Haal je BioBoerenBewijs en ontdek zelf wat bio zo leuk maakt! Je kunt per boerderij in je regio kijken wat er allemaal te doen is.

18 juni De familietuin

Een gezellig en knus festival voor alle leeftijden met leuke activiteiten is De familietuin. Zoals een workshop ‘scraprobot’ maken waarbij je oude apparaten uit elkaar mag halen om er zelf iets van te bouwen. Een science kar die rondrijdt waar verschillende science proefjes uitgevoerd worden. Clown Tallie die de mooiste balloncreaties maakt, toffe muziek, een markt, kinderkook workshop, lasergamen, theater, een springkussen en een workshops waar kinderen van recyclemateriaal iets leuks kunnen maken.

23 en 24 juni Boerol

Het is dit jaar de 10e en tevens allerlaatste editie van Boerol. Nog één keertje is Boerol hèt cultuurfestival in de polder met theater, beeldende kunst, toneel, film, land-art, poëzie en natuurlijk veel muziek. Het is voor jong en oud en op zaterdag helemaal gratis. Boerol is ooit klein gestart met als doel landschap en cultuur met elkaar te verbinden. Kijk voor het kinderprogramma even op de website.

16 september ons eigen heerlijke Kiindfestival

En dan last but certainly not least. Hét allerleukste festival om het seizoen spetterend mee af te sluiten. Dit jaar is het thema Hippie, dus we gaan voor een soort van brave Woodstock. Met muziek, ruimte om te chillen, inspiratie voor het ware hippieleven en veel informatie over natuurlijk en bewust ouderschap.

Je herkent misschien dat je voor hippie versleten wordt door anderen. Dit jaar overdrijven we het lekker. En neem je ouders mee, die komen immers (ongeveer) uit de hippietijd. Kun jij nog een lezing of workshop meepikken als je ouders met je kinderen naar een voorstelling gaan. Kom lekker relaxen, rondbanjeren, struinen over de groene markt en gezond en toch lekker snacken.

Kiindfestival 2016: een feest van herkenning

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Ontspannen op reis

Ontspannen op reis

Veel vakanties worden al in de winter of het vroege voorjaar geboekt en toch staan een je op het moment van vertrek alsnog misschien wel stijf van de stress. Niet bevorderend voor de sfeer. Kinderen pikken dat immers feilloos op en gedragen zich vervolgens net zo...

Leven met de seizoenen

Leven met de seizoenen

Tijd is een abstract en ongrijpbaar gegeven voor kinderen. Begrippen als 'straks', 'morgen' of 'volgende maand' zijn lastig te bevatten. Wanneer je nu precies jarig bent is nog moeilijker te overzien. Een jaar is voor kinderen daarom ontzettend lang. Maar dankzij het...

Een kindermoestuin aan huis

Een kindermoestuin aan huis

Wat is er nu leuker dan buiten zijn, met je handen in de aarde wroeten, zaaien, zorgen en oogsten? Ook voor kinderen is dit een enorm inspirerende bezigheid. Je bent lekker buiten en in beweging, je mag en kunt vies worden, zelf doen en ervaren en ondertussen leer je...

Creatief met ijs op bevroren dagen

Creatief met ijs op bevroren dagen

De winter is een tijd waarin de natuur verstilt en het buiten allemaal wat kaler wordt. De natuur beschermt zich tegen de vrieskou en trekt zich terug om straks in de lente uitbundig met haar prachtige kleuren te strooien. Als je goed kijkt zijn er nog wel kleuren te...

Winterkamperen mag op je bucketlist en dit is waarom

Winterkamperen mag op je bucketlist en dit is waarom

Kamperen in de winter afzien? Dat valt reuze mee. Je hebt eigenlijk maar een paar dingen nodig om er een winters feestje van te maken. WAT NEEM JE MEE We vroegen ervaringsdeskundige en fervent winterkampeerder Brechje om tips. Om te beginnen heeft de Bell-tent waar ze...

Spelletjes van vroeger in een gescholden jassie

Spelletjes van vroeger in een gescholden jassie

Zeg voddenbal/uitvreter/nozem (kan niet kiezen), weet je nog van vroeger toen je zelf klein was en buiten speelde? Ken je de spelletjes nog? En je ouders, wat deden zij? Je wil toch niet zeggen dat je ze vergeten bent hè? Nee, dat zou echt jammer zijn. Want het is...

0