Fikkie stoken kunnen we al. En nu willen we erboven koken! Daarvoor hebben we een driepoot nodig. Nu kun je in de winkel kant en klare, stevige ijzeren versie kopen, maar wij maken hem zelf!
Wat je nodig hebt
- Drie lange, stevige takken of bamboestaken van 1,5 tot 2 meter
- Een paar postbode-elastieken (of een stuk touw)
- 4 x IJzeren kettinkjes, ca 1 tot 1,5 meter (bouwmarkt)
- 1 x Grote S-haak
- 4 x Kleinere S-haken (bouwmarkt)
- Rond barbecuerooster
Wat je gaat doen
1. Plaats de 3 takken of bamboestaken in een wigwamvorm tegen elkaar aan, boven de vuurkorf of de plek waar je je kampvuur gaat maken. Zorg dat het punt waar de takken elkaar kruisen op een plek zit waar je nog goed bij kunt.
2. Maak de takken op het kruispunt van de takken vast met de elastieken. Dat hoeft niet netjes, als het maar echt goed stevig vast zit.
3. Maak de grote S-haak vast in de elastiekknoop. Zorg ook dat deze echt stevig vast zitten.
4. Hang de kettinkjes aan de S-haak. Doe dat op zo’n manier dat de onderkant van de kettinkjes uitkomt op de juiste hoogte boven het kampvuur.
5. Maak aan de onderkant van de kettinkjes de 4 kleine S-haken vast. Vervolgens kun je het barbecuerooster weer aan de S-haken vastmaken. Of je hangt er een ketel aan.
Nu kun je het vuur gaan aansteken en lekker gaan koken. Als het rooster goed stabiel hangt kun je er ook een pan op zetten. Haal de bonen en worstjes maar tevoorschijn!
Deze driepoot is ook zéér geschikt voor cowboys!
Meer over survivalen:
Boeken: