Kritisch etiketten lezen

door Christel Rengers

De supermarkt staat steeds voller met allerlei nieuwe producten. Maar hoe bepaal je nu of iets gezond is of niet? Er worden allerlei stoffen toegevoegd aan het eten om de smaak, houdbaarheid, textuur en aantrekkelijkheid te verbeteren. Maar wat voor stoffen zijn dat nu precies? Dat dit steeds lastiger te bepalen is blijkt wel uit ons artikel Voeding met gebakken lucht. Het totaal vermijden van bewerkte producten is bijna niet&nbsp

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Informatievoorziening over borstvoeding

Informatievoorziening over borstvoeding

Ondanks dat 79 procent van de vrouwen in 2005 met borstvoeding startte, gaf slechts 25 procent na zes maanden nog borstvoeding. Verbazingwekkend, aangezien keer op keer bewezen wordt dat moedermelk heel gezond is. De informatievoorziening rondom borstvoeding speelt...

Eet jezelf (en de aarde) gezond, nu en altijd 

Eet jezelf (en de aarde) gezond, nu en altijd 

Waarschijnlijk was je, net als ik, al best bewust bezig met gezondheid. Met een baby (op komst) of jonge kinderen zie je zo duidelijk waar je het allemaal voor doet. Je kind groeit op alles wat jij geeft aan drinken, eten, verzorging. Hoe puurder, hoe beter.  Sinds de...

Column: Met de borsten bloot!

Column: Met de borsten bloot!

Ik hoor het nog steeds: vrouwen die geen borstvoeding willen geven omdat ze niet hun ‘hele hebben en houden’ tevoorschijn willen toveren als hun kindje midden in een druk café honger krijgt. Nog erger: mensen die het geven van borstvoeding in de openbare ruimte...

Gesmeerde bammetjes in de broodtrommel

Gesmeerde bammetjes in de broodtrommel

Een goed ontbijt is belangrijk voor iedereen en dus zeker ook voor je schoolgaande kind. Het zet ‘s ochtends de motor aan. Voor een goede concentratie moet de bloedsuikerspiegel op peil gehouden worden. Deze schommelt bij kinderen snel, dus is het van belang om...

Kies kleurrijke koolhydraten, want afwisselen doet wonderen

Kies kleurrijke koolhydraten, want afwisselen doet wonderen

Doodgekookte spruitjes en snottige spinazie: niet iedereen heeft goede jeugdherinneringen aan groenten. Toch ‘moeten’ we ze eten, en dat proberen we dan ook braaf. Maar als je nooit verder gekomen bent dan koken en - hoe avontuurlijk - stomen, dan kan het een zware...

Docu Vleesverlangen: geef je je kinderen wel of geen vlees?

Docu Vleesverlangen: geef je je kinderen wel of geen vlees?

‘Ja, nou, ik had nu eigenlijk tijd maar toch weer niet. Kunnen we het over een half uurtje nog eens proberen?’ … ‘Ik zet nét mijn fiets op slot, nog 5 minuten! Ik bel jou wel!’ Documentairemaker Marijn Frank heeft het druk. Eenmaal op haar bank geploft belt ze me...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0