Kritisch etiketten lezen

door Christel Rengers

De supermarkt staat steeds voller met allerlei nieuwe producten. Maar hoe bepaal je nu of iets gezond is of niet? Er worden allerlei stoffen toegevoegd aan het eten om de smaak, houdbaarheid, textuur en aantrekkelijkheid te verbeteren. Maar wat voor stoffen zijn dat nu precies? Dat dit steeds lastiger te bepalen is blijkt wel uit ons artikel Voeding met gebakken lucht. Het totaal vermijden van bewerkte producten is bijna niet&nbsp

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Fulltime kolven als draagmoeder – Pauline deed het

Fulltime kolven als draagmoeder – Pauline deed het

Pauline van Berkel gaf haar kinderen jarenlang borstvoeding. Later zette ze als draagmoeder nog twee kinderen op de wereld. En ook zíj kregen borstvoeding. Pauline vertelt.  Nog 2 liter. Toen ik 4,5 jaar geleden als draagmoeder beviel van Emma, viel het fulltime...

Brekend: baby’s zijn mensen, geen consumenten

Brekend: baby’s zijn mensen, geen consumenten

De VS steunen liever fabrikanten van poedermelk dan de VN-resolutie over borstvoeding, meldt de Volkskrant. Het economisch belang gaat voor de VS blijkbaar voor op mensenlevens, ‘Volgens een overzichtsstudie van het wetenschappelijke blad The Lancet uit 2016 zou...

Column: Jakkes, donormelk!

Column: Jakkes, donormelk!

“Bah, had je dat al gehoord? Die baby krijgt melk dat uit de uiers van een koe komt!” Ooit deze zin gehoord? Ik niet. Wat ik wel gehoord heb is een vergelijkbare zin over het moedermelknetwerk; het netwerk waarbij vrouwen belangeloos moedermelk doneren aan vrouwen die...

Informatievoorziening over borstvoeding

Informatievoorziening over borstvoeding

Ondanks dat 79 procent van de vrouwen in 2005 met borstvoeding startte, gaf slechts 25 procent na zes maanden nog borstvoeding. Verbazingwekkend, aangezien keer op keer bewezen wordt dat moedermelk heel gezond is. De informatievoorziening rondom borstvoeding speelt...

Groentemonster dankzij borstvoeding

Groentemonster dankzij borstvoeding

Dat baby’s al verschillende smaken kunnen proeven in de buik wist je misschien al. En dat sterke smaken terug te proeven zijn in de borstvoeding klinkt ook logisch. Onderzoek toont aan dat je van je baby zelfs een groenteliefhebber kunt maken door zelf bewust te eten....

Wereldvoedsel: leer van traditionele diëten

Wereldvoedsel: leer van traditionele diëten

Wij hebben thuis – vraag me niet hoe we eraan komen – een kookboek dat The Traditional Australian Heritage Cookbook heet. Hartstikke leuke titel, maar de inhoud valt een beetje tegen. In tegenstelling tot recepten voor sappige kangoeroe of vegemite-sandwiches, zijn er...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0