Feesttip: chocoladetaart met verstopte groenten

door Maria Stijger

Dit fantastische taartje wilden we écht met je delen. Het komt uit de feestelijke editie van Kiind, waar je nog meer lekkers en vrolijks kunt vinden, want Kiind bestaat 10 jaar. (Jippie! Nooit meer iets missen? Regel je hier) Maar nu eerst die taart maken. Komt-ie:

Krootjes-chocoladetaart

Ingrediënten

  • 150 gr 70% chocolade
  •  200 gr ongekookte krootjes (rode bieten)
  • 125 gr boekweit meel
  • 11 gr wijnsteenbakpoeder 
  • 1 à 2 theelepels lavendel (erg sterke smaak!)
  • 150 gr boter
  • 150 gr (riet)suiker
  • 4 tot 6 eieren (eiwit en eigeel apart)
  • 2 blokjes
  • frambozensaus
  • verse frambozen
  • mespuntje grofgemalen (Keltisch) zeezout

En zo maak je hem

  • verwarm de oven voor 180 ℃
  • rasp de krootjes en de gember
  • smelt de chocolade met de boter in pannetje op laag vuur
  • splits de eieren, een deel van de suiker bij de eiwitten, de rest bij de dooiers
  • klop de witten stijf
  • klop de eidooiers luchtig met de suiker
  • mix de lavendel door het dooier mengsel
  • voeg de krootjes, het meel met bakpoeder erbij
  • doe de gesmolten chocolade en boter bij het bietenmengsel en spatel snel door elkaar⁃spatel 1/3 deel van het stijfgeklopte eiwit erdoor, daarna de rest.
  • giet in bakvorm, neem meerdere kleine vormen of één grotere, pas baktijd aan naar maat
  • bak 30 min – 50 min
  • laat afkoelen op rooster
  • versier hoe je wilt (bijvoorbeeld met frambozen)

Bieten-Chocolade-weetje

Stapel de taarten op elkaar en dan kun je versieren hoe je wilt! Met een laagje roomkaas is het lekker fris. Je kunt er natuurlijk wat poedersuiker doorheen mengen als je daarvan houdt. Ik hou heel erg van zelfgemaakte bessensaus… hmmm, lavendel sprenkelen over de taart en smullen maar!

Fotografie: Maria Stijger

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Vlierbloesemsnack-maken

Vlierbloesemsnack-maken

De vlier is momenteel weer in volle glorie met de prachtige, witte bloesemschermen. Je kunt er bijna niet omheen, overal kom je ze tegen. Wanneer je erlangs fietst dringt de subtiele bloesemgeur je neus binnen. De bloei is op haar...

Zoete gierstsoufflé voor de kleine jarige

Zoete gierstsoufflé voor de kleine jarige

Bij feest hoort gebak! Wij geven graag gezonde suggesties. Zo kun je toch iets feestelijks op tafel zetten, zonder je kind bloot te stellen aan een overdaad aan suiker, zout en witmeel. Deze keer: zoete gierstsoufflé!   Vanaf 1 jaar, zonder honing vanaf 8-9...

Feestelijke kerstbrunch

Feestelijke kerstbrunch

Feest en eten lijken hand in hand te gaan. Maak eens een brunch met kleine feestelijke hapjes. Erg praktisch, omdat uitgebreid eten op het einde van een (spannende) dag als snel te veel kan zijn voor kinderen. Muffins staan altijd feestelijk, maak een zoete en een...

Een scala aan broodrecepten

Een scala aan broodrecepten

Wat ruikt er nu lekkerder dan een vers gebakken brood? Zelfs in supermarkten worden broden ter plekke afgebakken, omdat mensen zich prettig voelen wanneer deze heerlijke geur zich door de winkel verspreid. Zelf je brood bakken is gemakkelijk, leuk en rustgevend om te...

Maak je eigen Knäckebröd. Smaklig måltid!

Maak je eigen Knäckebröd. Smaklig måltid!

Knäckebröd betekent breekbrood. Het is een knapperig roggebrood waar maar heel weinig water in zit. Daardoor is het lang houdbaar. Zo was het ooit vroeger bedacht in Zweden. En dan maakten ze grote ronde knäckebröden, met een gat in het midden. Daar ging een...

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Feest! Daar hoort natuurlijk taart bij. Deze taart bestaat uit rauwe ingrediënten en is zonder suiker of andere zoetstoffen. De rozijnen, dadels, banaan en appel maken 'm al zoet genoeg. Je kind kan goed meehelpen met bijvoorbeeld het malen van de noten, het ontpitten...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0