Feesttip: chocoladetaart met verstopte groenten

door Maria Stijger

Dit fantastische taartje wilden we écht met je delen. Het komt uit de feestelijke editie van Kiind, waar je nog meer lekkers en vrolijks kunt vinden, want Kiind bestaat 10 jaar. (Jippie! Nooit meer iets missen? Regel je hier) Maar nu eerst die taart maken. Komt-ie:

Krootjes-chocoladetaart

Ingrediënten

  • 150 gr 70% chocolade
  •  200 gr ongekookte krootjes (rode bieten)
  • 125 gr boekweit meel
  • 11 gr wijnsteenbakpoeder 
  • 1 à 2 theelepels lavendel (erg sterke smaak!)
  • 150 gr boter
  • 150 gr (riet)suiker
  • 4 tot 6 eieren (eiwit en eigeel apart)
  • 2 blokjes
  • frambozensaus
  • verse frambozen
  • mespuntje grofgemalen (Keltisch) zeezout

En zo maak je hem

  • verwarm de oven voor 180 ℃
  • rasp de krootjes en de gember
  • smelt de chocolade met de boter in pannetje op laag vuur
  • splits de eieren, een deel van de suiker bij de eiwitten, de rest bij de dooiers
  • klop de witten stijf
  • klop de eidooiers luchtig met de suiker
  • mix de lavendel door het dooier mengsel
  • voeg de krootjes, het meel met bakpoeder erbij
  • doe de gesmolten chocolade en boter bij het bietenmengsel en spatel snel door elkaar⁃spatel 1/3 deel van het stijfgeklopte eiwit erdoor, daarna de rest.
  • giet in bakvorm, neem meerdere kleine vormen of één grotere, pas baktijd aan naar maat
  • bak 30 min – 50 min
  • laat afkoelen op rooster
  • versier hoe je wilt (bijvoorbeeld met frambozen)

Bieten-Chocolade-weetje

Stapel de taarten op elkaar en dan kun je versieren hoe je wilt! Met een laagje roomkaas is het lekker fris. Je kunt er natuurlijk wat poedersuiker doorheen mengen als je daarvan houdt. Ik hou heel erg van zelfgemaakte bessensaus… hmmm, lavendel sprenkelen over de taart en smullen maar!

Fotografie: Maria Stijger

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Gevulde tomaat, paprika en champignon

Gevulde tomaat, paprika en champignon

Gevulde groenten zijn lekkere bijgerechtjes, nu supermakkelijk voor op de barbecue, maar bij minder mooi weer doe je ze gewoon even in de oven. Gevulde champignons Ingredienten:grote champignons of portabello'skruidenkaasuitjepestopeterselie,...

Snelle recepten: klaar in elf minuten

Snelle recepten: klaar in elf minuten

In deze haasthaasttijd waarin we het drukdruk hebben, willen we snelsnel koken. Om vervolgens de maaltijd gezellig en rustig met een babbeltje en een lach te nuttigen, natuurlijk. Onderstaande recepten hebben een bereidingstijd van tien (nou vooruit,...

Zevenbladpesto maken

Zevenbladpesto maken

‘If you can’t beat them, eat them’! Het aardbeienbed heb ik vorig jaar handmatig vrij kunnen maken van zevenblad. Jawel, gewoon met de hand, met een schepje alle plantjes, wortels en witte wortelpuntjes er een voor een uitgehaald. Maar tussen de frambozen komt het nu...

Mijn eerste pruimabrikozengebak

Mijn eerste pruimabrikozengebak

Kiind Magazine deelt de lekkerste gezonde taartrecepten met jullie, zodat ook de kleinsten kunnen genieten van zoetigheid op hun verjaardag. Deze maand: pruimabrikozengebak! Vanaf 9 maanden Kan ook zonder ei, maar  het wordt dan minder luchtig Ingrediënten voor 1...

7 keer zelfgemaakte ijsthee zonder zooi

7 keer zelfgemaakte ijsthee zonder zooi

Het is heel simpel, en toch veel te lekker: kook water. Doe hier twee zakjes of een thee-ei met groene thee in. (Om het toch wat moeilijker te maken doe ik de groene thee in water van een graad of 80, dan is het minder bitter) Laat het geheel afkoelen in de koelkast...

Pastasalade met Italiaanse zon

Pastasalade met Italiaanse zon

Een heerlijke Italiaanse maaltijdsalade voor warme dagen! Ingredienten:200 gram volkoren penneeen bakje mozzarellabolletjeseen zak rucola400 gram (cherry)tomaatjes2 zongedroogde tomaatjesverse basilicumbeetje citroensap2 el witte wijnazijn6 el...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0