Feesttip: chocoladetaart met verstopte groenten

door Maria Stijger

Dit fantastische taartje wilden we écht met je delen. Het komt uit de feestelijke editie van Kiind, waar je nog meer lekkers en vrolijks kunt vinden, want Kiind bestaat 10 jaar. (Jippie! Nooit meer iets missen? Regel je hier) Maar nu eerst die taart maken. Komt-ie:

Krootjes-chocoladetaart

Ingrediënten

  • 150 gr 70% chocolade
  •  200 gr ongekookte krootjes (rode bieten)
  • 125 gr boekweit meel
  • 11 gr wijnsteenbakpoeder 
  • 1 à 2 theelepels lavendel (erg sterke smaak!)
  • 150 gr boter
  • 150 gr (riet)suiker
  • 4 tot 6 eieren (eiwit en eigeel apart)
  • 2 blokjes
  • frambozensaus
  • verse frambozen
  • mespuntje grofgemalen (Keltisch) zeezout

En zo maak je hem

  • verwarm de oven voor 180 ℃
  • rasp de krootjes en de gember
  • smelt de chocolade met de boter in pannetje op laag vuur
  • splits de eieren, een deel van de suiker bij de eiwitten, de rest bij de dooiers
  • klop de witten stijf
  • klop de eidooiers luchtig met de suiker
  • mix de lavendel door het dooier mengsel
  • voeg de krootjes, het meel met bakpoeder erbij
  • doe de gesmolten chocolade en boter bij het bietenmengsel en spatel snel door elkaar⁃spatel 1/3 deel van het stijfgeklopte eiwit erdoor, daarna de rest.
  • giet in bakvorm, neem meerdere kleine vormen of één grotere, pas baktijd aan naar maat
  • bak 30 min – 50 min
  • laat afkoelen op rooster
  • versier hoe je wilt (bijvoorbeeld met frambozen)

Bieten-Chocolade-weetje

Stapel de taarten op elkaar en dan kun je versieren hoe je wilt! Met een laagje roomkaas is het lekker fris. Je kunt er natuurlijk wat poedersuiker doorheen mengen als je daarvan houdt. Ik hou heel erg van zelfgemaakte bessensaus… hmmm, lavendel sprenkelen over de taart en smullen maar!

Fotografie: Maria Stijger

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Authentieke Italiaanse recepten

Authentieke Italiaanse recepten

Wanneer je deze overheerlijke traditionele Italiaanse gerechten klaarmaakt, lijkt Italië ineens heel dichtbij! Insalata caprese (tomatensalade met mozzarella en basilicum)2 bollen buffelmozarella (2 x 150 g), in stukjes gescheurd1 kg van de lekkerste...

Zevenbladpesto maken

Zevenbladpesto maken

‘If you can’t beat them, eat them’! Het aardbeienbed heb ik vorig jaar handmatig vrij kunnen maken van zevenblad. Jawel, gewoon met de hand, met een schepje alle plantjes, wortels en witte wortelpuntjes er een voor een uitgehaald. Maar tussen de frambozen komt het nu...

Warme dranken voor koude dagen

Warme dranken voor koude dagen

Niets is rustgevender dan op een koude dag ’s middags even lekker in de kussens weg te kruipen met een kopje thee, of aan het einde van de dag gezellig met zijn allen een kopje koffie te drinken. Maar met een klein beetje extra moeite maak je van warme dranken iets...

Gezonde lunchideeën: Pompoenweek

Gezonde lunchideeën: Pompoenweek

In het artikel Gezonde lunch heb je kunnen lezen waarom het belangrijk is om een goede lunch en een gezond tussendoortje mee te geven. In de praktijk is dat misschien niet altijd even makkelijk, zeker als jullie gewend zijn aan een paar boterhammen en een appel als...

Gezonde lunchideeën: Broccoliweek

Gezonde lunchideeën: Broccoliweek

In het artikel Gezonde lunch heb je kunnen lezen waarom het belangrijk is om een goede lunch en een gezond tussendoortje mee te geven. In de praktijk is dat misschien niet altijd even makkelijk, zeker als je gewend bent aan een paar boterhammen en een appel als...

Elke dag een waterijsje

Elke dag een waterijsje

Hoe kouder een gerecht, hoe zwakker de smaak is. Daarom een aantal ijslollyrecepten met honing of stevia als natuurlijke zoetkracht en smaakversterker. Voor de kleinsten kun je dit achterwege laten en kiezen voor de pure smaak van fruit. Als je zelf smoothies kunt...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0