Feesttip: chocoladetaart met verstopte groenten

door Maria Stijger

Dit fantastische taartje wilden we écht met je delen. Het komt uit de feestelijke editie van Kiind, waar je nog meer lekkers en vrolijks kunt vinden, want Kiind bestaat 10 jaar. (Jippie! Nooit meer iets missen? Regel je hier) Maar nu eerst die taart maken. Komt-ie:

Krootjes-chocoladetaart

Ingrediënten

  • 150 gr 70% chocolade
  •  200 gr ongekookte krootjes (rode bieten)
  • 125 gr boekweit meel
  • 11 gr wijnsteenbakpoeder 
  • 1 à 2 theelepels lavendel (erg sterke smaak!)
  • 150 gr boter
  • 150 gr (riet)suiker
  • 4 tot 6 eieren (eiwit en eigeel apart)
  • 2 blokjes
  • frambozensaus
  • verse frambozen
  • mespuntje grofgemalen (Keltisch) zeezout

En zo maak je hem

  • verwarm de oven voor 180 ℃
  • rasp de krootjes en de gember
  • smelt de chocolade met de boter in pannetje op laag vuur
  • splits de eieren, een deel van de suiker bij de eiwitten, de rest bij de dooiers
  • klop de witten stijf
  • klop de eidooiers luchtig met de suiker
  • mix de lavendel door het dooier mengsel
  • voeg de krootjes, het meel met bakpoeder erbij
  • doe de gesmolten chocolade en boter bij het bietenmengsel en spatel snel door elkaar⁃spatel 1/3 deel van het stijfgeklopte eiwit erdoor, daarna de rest.
  • giet in bakvorm, neem meerdere kleine vormen of één grotere, pas baktijd aan naar maat
  • bak 30 min – 50 min
  • laat afkoelen op rooster
  • versier hoe je wilt (bijvoorbeeld met frambozen)

Bieten-Chocolade-weetje

Stapel de taarten op elkaar en dan kun je versieren hoe je wilt! Met een laagje roomkaas is het lekker fris. Je kunt er natuurlijk wat poedersuiker doorheen mengen als je daarvan houdt. Ik hou heel erg van zelfgemaakte bessensaus… hmmm, lavendel sprenkelen over de taart en smullen maar!

Fotografie: Maria Stijger

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Maak je eigen Knäckebröd. Smaklig måltid!

Maak je eigen Knäckebröd. Smaklig måltid!

Knäckebröd betekent breekbrood. Het is een knapperig roggebrood waar maar heel weinig water in zit. Daardoor is het lang houdbaar. Zo was het ooit vroeger bedacht in Zweden. En dan maakten ze grote ronde knäckebröden, met een gat in het midden. Daar ging een...

Vegatopia: Sellerieburgers met peterselie-walnootpesto

Vegatopia: Sellerieburgers met peterselie-walnootpesto

De bereidingswijze van deze sellerieburgers lijkt op die van Indiase pakora's, maar door de gebruikte ingrediënten krijgen de burgers een duidelijk Noord-Europees accent. Mosterd en knolselderij zijn een klassieke combinatie. De subtiele smaak van de peterseliepesto...

Sprokkelmaaltijd: deel je eten a la Potluck

Sprokkelmaaltijd: deel je eten a la Potluck

Ze noemen het ook wel een potluck: een maaltijd waarbij iedereen iets deelt. Handig om rekening mee te houden: je kunt niet overal je gerecht opwarmen. Neem je iets mee dat je koud kunt eten, denk er dan ook aan dat het er bij aankomst nog fris uit moet zien. Verlepte...

Herfstige schotel met een vleugje Marokko

Herfstige schotel met een vleugje Marokko

Deze schotel heb ik gemaakt met allemaal restjes groente, geïnspireerd op een heerlijke maaltijd die wij in Marokko bij iemand thuis kregen - volgens de zoon bereid door de beste kokkin van heel het land. Natuurlijk is het me niet gelukt daarbij in de buurt te...

Traktaties voor de bovenbouw

Traktaties voor de bovenbouw

  Vorig jaar kwam je nog weg met snoezige egelbroodjes of Rupsje Nooitgenoegfruitringen, maar helaas. Je kind vindt het niet stoer meer. Het chipszakjestijdperk is aangebroken. Of nee, houd hoop! Hieronder hebben we de stoerste, relatief...

Plunjezakje trakteren

Plunjezakje trakteren

Deze traktatie bestaat uit een stuk bestek voor een speelkeukentje en rozijntjes in een servetje. Pollepeltjes, gardes, vorkjes, etc… vaak worden ze in setjes verkocht en als je ze apart verwerkt in de traktatie komen de kosten voor het stuk bestek op ongeveer vijftig...

DOWNLOAD GRATIS EBOOK

Lees 'Zo bereid je je voor op je baby'. Je ontvangt meteen onze zinnige nieuwsbrief (waarvoor je je uiteraard op ieder moment kunt uitschrijven)

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0