Feesttip: chocoladetaart met verstopte groenten

door Maria Stijger

Dit fantastische taartje wilden we écht met je delen. Het komt uit de feestelijke editie van Kiind, waar je nog meer lekkers en vrolijks kunt vinden, want Kiind bestaat 10 jaar. (Jippie! Nooit meer iets missen? Regel je hier) Maar nu eerst die taart maken. Komt-ie:

Krootjes-chocoladetaart

Ingrediënten

  • 150 gr 70% chocolade
  •  200 gr ongekookte krootjes (rode bieten)
  • 125 gr boekweit meel
  • 11 gr wijnsteenbakpoeder 
  • 1 à 2 theelepels lavendel (erg sterke smaak!)
  • 150 gr boter
  • 150 gr (riet)suiker
  • 4 tot 6 eieren (eiwit en eigeel apart)
  • 2 blokjes
  • frambozensaus
  • verse frambozen
  • mespuntje grofgemalen (Keltisch) zeezout

En zo maak je hem

  • verwarm de oven voor 180 ℃
  • rasp de krootjes en de gember
  • smelt de chocolade met de boter in pannetje op laag vuur
  • splits de eieren, een deel van de suiker bij de eiwitten, de rest bij de dooiers
  • klop de witten stijf
  • klop de eidooiers luchtig met de suiker
  • mix de lavendel door het dooier mengsel
  • voeg de krootjes, het meel met bakpoeder erbij
  • doe de gesmolten chocolade en boter bij het bietenmengsel en spatel snel door elkaar⁃spatel 1/3 deel van het stijfgeklopte eiwit erdoor, daarna de rest.
  • giet in bakvorm, neem meerdere kleine vormen of één grotere, pas baktijd aan naar maat
  • bak 30 min – 50 min
  • laat afkoelen op rooster
  • versier hoe je wilt (bijvoorbeeld met frambozen)

Bieten-Chocolade-weetje

Stapel de taarten op elkaar en dan kun je versieren hoe je wilt! Met een laagje roomkaas is het lekker fris. Je kunt er natuurlijk wat poedersuiker doorheen mengen als je daarvan houdt. Ik hou heel erg van zelfgemaakte bessensaus… hmmm, lavendel sprenkelen over de taart en smullen maar!

Fotografie: Maria Stijger

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Bramenjam maken

Bramenjam maken

Zo vanaf eind augustus zijn bramen rijp, als je de plekjes weet te vinden, dan kun je met een beetje mazzel emmers vol plukken. Heerlijk om zo los te eten, maar het is voor kinderen nog leuker om het ergens in te verwerken. Wij zijn een...

Maak je eigen broodbeleg

Maak je eigen broodbeleg

Nederland is een broodland. En op dat brood smeren we beleg. Gelukkig kun je enorm variëren in belegsoort want veel kinderen eten twee, en soms in het weekend drie keer per dag brood. In het artikel Op het brood bespraken we de meest gangbare belegsoorten uit de...

Wat doen we met oud brood?

Wat doen we met oud brood?

In Nederland gooien we jaarlijks 2,4 miljard euro aan eetbaar voedsel weg. Dat is ongeveer vierhonderd euro per huishouden. Gemiddeld verspilt een persoon ruim vijftig kilo voedsel per jaar. Dat is twintig procent van wat we kopen. Van alle voedingsmiddelen wordt...

Kiem je gek! Frisse recepten met kiemen

Kiem je gek! Frisse recepten met kiemen

Kiemen zijn zo oud als de wereld. Superkrachten schuilen in die fragiel ogende sprietjes. Stiekem geven kiemen je een makkelijke kans om grote hoeveelheden vitamines binnen te krijgen. Tuinkers kennen we allemaal, maar de variatie aan kiemen is enorm. Eigenlijk kun je...

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Feest! Daar hoort natuurlijk taart bij. Deze taart bestaat uit rauwe ingrediënten en is zonder suiker of andere zoetstoffen. De rozijnen, dadels, banaan en appel maken 'm al zoet genoeg. Je kind kan goed meehelpen met bijvoorbeeld het malen van de noten, het ontpitten...

Peuterkoekjes van graan, sesam en honing

Peuterkoekjes van graan, sesam en honing

Dit is een lekker koekjesrecept die niet al te zoet is en wel redelijk voedzaam. En uiteraard is het niet alleen voor peuters!   Ingrediënten: 400 gram volkorenmeel 2 el kaneel 250 gr roomboter 50 gram honing 20 gr sesamzaad   Bereidingswijze: Men neme een...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0