Gevulde tomaat, paprika en champignon

door Gastauteur

Gevulde groenten zijn lekkere bijgerechtjes, nu supermakkelijk voor op de barbecue, maar bij minder mooi weer doe je ze gewoon even in de oven. 

Gevulde champignons

 

Ingredienten:
grote champignons of portabello’s
kruidenkaas
uitje
pesto
peterselie, oregano

 

Bereidingswijze:
Supersnel en makkelijk: koop grote champignons of portabello’s, vul ze met een lekkere kruidenkaas, bestrooi met parmezaanse kaas en zet ze op de barbecue.
Iets minder snel maar nog lekkerder: 
snijd de steeltjes en snijd twee champignons mee, fruit een klein uitje en doe de champignons erbij. Kruid met peper, zout, oregano en peterselie. Meng hier kruidenkaas door. Doe een beetje pesto in de champignons en vul ze met het kaasmengsel. Zet ze een kwartiertje op de barbecue.

Gevulde tomaten

 

Ingredienten:

grote tomaten
verse spinazie
pijnboompitjes 
parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:
Snijd een klein kapje van de tomaat en hol de tomaat uit. Vul de tomaat met blaadjes spinazie. Je kunt eventueel ook wat ricotta door de spinazie mengen. Rooster de pijnboompitjes en bestrooi de tomaten ermee. Strooi er daarna nog wat parmezaanse kaas over en ze kunnen op de barbecue! Na ongeveer een kwartier zijn ze het lekkerst; goed gaar en niet te zacht. 

 

Gevulde paprika’s

Deze paprika’s vullen goed, met een frisse salade erbij vormen ze een heerlijke maaltijd. Je kunt natuurlijk ook een halve paprika per persoon serveren of kleine snackpaprikaatjes vullen.

 

Ingredienten:
bouillon
200 gram zilvervliesrijst
250 gram kastanjechampignons
2 rode uitjes
2 tomaten
100 gram pijnboompitten
100 gram zachte geitenkaas
paprika’s (1 pp)
parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
peper, zout, italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze:
Kook de rijst in de bouillon gaar. Gebruik goede rijst, dat proef je zeker terug!
Snijd ondertussen de paprika’s doormidden en kook de paprikahelften een paar minuutjes.
Hak de uitjes, tomaten en champignons en roerbak deze, voeg pijnboompitjes, knoflook en kruiden toe.
Als de rijst gaar is roer je het groentemengsel erdoorheen, samen met de geitenkaas.
Vul de paprika’s en bestrooi ze met parmezaanse kaas, zet ze dan nog een kwartiertje op de barbecue of in de oven. 

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Een naamslinger als kraamcadeau

Een naamslinger als kraamcadeau

Als kraam- of verjaardagscadeau doet deze naamslinger het erg goed! Voor dit project gebruik je restjes stof of gerecyclde materialen, dus het kost je bijna niets behalve wat tijd. Benodigdheden * Biaisband * Garen * Stofjes * Vilt Knippen Je hebt zoveel vlaggetjes...

Elke dag een waterijsje

Elke dag een waterijsje

Hoe kouder een gerecht, hoe zwakker de smaak is. Daarom een aantal ijslollyrecepten met honing of stevia als natuurlijke zoetkracht en smaakversterker. Voor de kleinsten kun je dit achterwege laten en kiezen voor de pure smaak van fruit. Als je zelf smoothies kunt...

Filosoferen met kinderen: Kun je gelukkig zijn met niets?

Filosoferen met kinderen: Kun je gelukkig zijn met niets?

Spullen zijn rare dingen. We voelen allemaal aan dat geld en materiële zaken niet wezenlijk gelukkig maken en toch wil bijna iedereen er veel van hebben. Er zijn zelfs spullen waar we niet meer zonder kunnen. Smartphone of tablet wordt door zo’n 95% van de kinderen...

Rammelaar maken van vilt en hout

Rammelaar maken van vilt en hout

In het artikel over babyspel wordt uitgelicht dat baby's zintuiglijk zich snel ontwikkelen. Deze rammelaar speelt hierop in: het contrast van de materialen hout en wol prikkelt de tastzintuig, de belletjes vanbinnen zijn een aangename verrassing voor het gehoor....

Authentieke Italiaanse recepten

Authentieke Italiaanse recepten

Wanneer je deze overheerlijke traditionele Italiaanse gerechten klaarmaakt, lijkt Italië ineens heel dichtbij! Insalata caprese (tomatensalade met mozzarella en basilicum)2 bollen buffelmozarella (2 x 150 g), in stukjes gescheurd1 kg van de lekkerste...

Maak zelf zomerse smoothies

Maak zelf zomerse smoothies

Smoothies zijn zacht, romig, zoet, fris en fruitig. Fijn voor jong en oud. En negen van de tien keer nog gezond ook. Laat je inspireren door deze zonnige variaties. Gewoon vloeibaar, om door een rietje te slurpen, of bevroren, om als een gezond ijsje op te likken. ...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0