Gevulde tomaat, paprika en champignon

door Gastauteur

Gevulde groenten zijn lekkere bijgerechtjes, nu supermakkelijk voor op de barbecue, maar bij minder mooi weer doe je ze gewoon even in de oven. 

Gevulde champignons

 

Ingredienten:
grote champignons of portabello’s
kruidenkaas
uitje
pesto
peterselie, oregano

 

Bereidingswijze:
Supersnel en makkelijk: koop grote champignons of portabello’s, vul ze met een lekkere kruidenkaas, bestrooi met parmezaanse kaas en zet ze op de barbecue.
Iets minder snel maar nog lekkerder: 
snijd de steeltjes en snijd twee champignons mee, fruit een klein uitje en doe de champignons erbij. Kruid met peper, zout, oregano en peterselie. Meng hier kruidenkaas door. Doe een beetje pesto in de champignons en vul ze met het kaasmengsel. Zet ze een kwartiertje op de barbecue.

Gevulde tomaten

 

Ingredienten:

grote tomaten
verse spinazie
pijnboompitjes 
parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:
Snijd een klein kapje van de tomaat en hol de tomaat uit. Vul de tomaat met blaadjes spinazie. Je kunt eventueel ook wat ricotta door de spinazie mengen. Rooster de pijnboompitjes en bestrooi de tomaten ermee. Strooi er daarna nog wat parmezaanse kaas over en ze kunnen op de barbecue! Na ongeveer een kwartier zijn ze het lekkerst; goed gaar en niet te zacht. 

 

Gevulde paprika’s

Deze paprika’s vullen goed, met een frisse salade erbij vormen ze een heerlijke maaltijd. Je kunt natuurlijk ook een halve paprika per persoon serveren of kleine snackpaprikaatjes vullen.

 

Ingredienten:
bouillon
200 gram zilvervliesrijst
250 gram kastanjechampignons
2 rode uitjes
2 tomaten
100 gram pijnboompitten
100 gram zachte geitenkaas
paprika’s (1 pp)
parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
peper, zout, italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze:
Kook de rijst in de bouillon gaar. Gebruik goede rijst, dat proef je zeker terug!
Snijd ondertussen de paprika’s doormidden en kook de paprikahelften een paar minuutjes.
Hak de uitjes, tomaten en champignons en roerbak deze, voeg pijnboompitjes, knoflook en kruiden toe.
Als de rijst gaar is roer je het groentemengsel erdoorheen, samen met de geitenkaas.
Vul de paprika’s en bestrooi ze met parmezaanse kaas, zet ze dan nog een kwartiertje op de barbecue of in de oven. 

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Elke dag een waterijsje

Elke dag een waterijsje

Hoe kouder een gerecht, hoe zwakker de smaak is. Daarom een aantal ijslollyrecepten met honing of stevia als natuurlijke zoetkracht en smaakversterker. Voor de kleinsten kun je dit achterwege laten en kiezen voor de pure smaak van fruit. Als je zelf smoothies kunt...

Een jumpsuit om zelf te maken

Een jumpsuit om zelf te maken

Dit pakje uit één stuk is super handig en comfortabel. Met dit patroon kun je een jumpsuit ofwel kruippakje maken met lange of korte mouwen en pijpen. Nodig • Patroon | koop de papieren versie op groot vel in onze webwinkel! of download het patroon. • tricot (140/150...

Zomerse stamppot met raapsteeltjes

Zomerse stamppot met raapsteeltjes

Stamppot met warm weer? Ja! Een frisse, gezonde stamppot heb je in een handomdraai op je tuintafel staan. Voedzaam, makkelijk en met de juiste ingrediënten zo zomers als maar kan.  Als je de ingrediënten vooraf afweegt, schilt en snijdt, ben je...

Een klaptent om mee te spelen

Een klaptent om mee te spelen

Maak deze geniaal-simpele ofwel simpel-geniale opklaptent zelf. Deze doe-het-zelfklus kan jij ook! Download de werkbeschrijving en ga aan de slag. Benodigdheden 4 geschaafde latten van 18 x 44 x 2700 mm (Kies voor FSC-hout. 'Mixed sources' betekent dat niet alle bomen...

Babydekentje van oma haken

Babydekentje van oma haken

We hebben je laten zien hoe je granny squares haakt. Met 24 vierkantjes van drie kleuren in garen maat 5 kun je al een prachtig superhip ouderwets babydekentje in elkaar zetten. Bedenkt eerst in welke volgorde je de vierkanten aan elkaar wilt zetten, of laat je...

Gezonde lunchideeën: Spinazieweek

Gezonde lunchideeën: Spinazieweek

In het artikel Gezonde lunch heb je kunnen lezen waarom het belangrijk is om een goede lunch en een gezond tussendoortje mee te geven. In de praktijk is dat misschien niet altijd even makkelijk, zeker als je gewend bent aan een paar boterhammen en een appel als...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0