Gevulde tomaat, paprika en champignon

door Gastauteur

Gevulde groenten zijn lekkere bijgerechtjes, nu supermakkelijk voor op de barbecue, maar bij minder mooi weer doe je ze gewoon even in de oven. 

Gevulde champignons

 

Ingredienten:
grote champignons of portabello’s
kruidenkaas
uitje
pesto
peterselie, oregano

 

Bereidingswijze:
Supersnel en makkelijk: koop grote champignons of portabello’s, vul ze met een lekkere kruidenkaas, bestrooi met parmezaanse kaas en zet ze op de barbecue.
Iets minder snel maar nog lekkerder: 
snijd de steeltjes en snijd twee champignons mee, fruit een klein uitje en doe de champignons erbij. Kruid met peper, zout, oregano en peterselie. Meng hier kruidenkaas door. Doe een beetje pesto in de champignons en vul ze met het kaasmengsel. Zet ze een kwartiertje op de barbecue.

Gevulde tomaten

 

Ingredienten:

grote tomaten
verse spinazie
pijnboompitjes 
parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:
Snijd een klein kapje van de tomaat en hol de tomaat uit. Vul de tomaat met blaadjes spinazie. Je kunt eventueel ook wat ricotta door de spinazie mengen. Rooster de pijnboompitjes en bestrooi de tomaten ermee. Strooi er daarna nog wat parmezaanse kaas over en ze kunnen op de barbecue! Na ongeveer een kwartier zijn ze het lekkerst; goed gaar en niet te zacht. 

 

Gevulde paprika’s

Deze paprika’s vullen goed, met een frisse salade erbij vormen ze een heerlijke maaltijd. Je kunt natuurlijk ook een halve paprika per persoon serveren of kleine snackpaprikaatjes vullen.

 

Ingredienten:
bouillon
200 gram zilvervliesrijst
250 gram kastanjechampignons
2 rode uitjes
2 tomaten
100 gram pijnboompitten
100 gram zachte geitenkaas
paprika’s (1 pp)
parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
peper, zout, italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze:
Kook de rijst in de bouillon gaar. Gebruik goede rijst, dat proef je zeker terug!
Snijd ondertussen de paprika’s doormidden en kook de paprikahelften een paar minuutjes.
Hak de uitjes, tomaten en champignons en roerbak deze, voeg pijnboompitjes, knoflook en kruiden toe.
Als de rijst gaar is roer je het groentemengsel erdoorheen, samen met de geitenkaas.
Vul de paprika’s en bestrooi ze met parmezaanse kaas, zet ze dan nog een kwartiertje op de barbecue of in de oven. 

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

15 Herfstboeken om voor te lezen

15 Herfstboeken om voor te lezen

Wat is er in de herfst nu fijner dan je samen op de bank te nestelen en de tijd te verliezen met een mooi boek? Terwijl wind en regen om het huis gieren, zit je fijn bij elkaar met een zelfgemaakt warm drankje en herfstig hapje binnen handbereik. Beter wordt het niet....

Zomers ijsje met yoghurt en fruit

Zomers ijsje met yoghurt en fruit

Met fruit, yoghurt en wat creativiteit maak je ijsjes die niet alleen heerlijk smaken, maar die er ook nog eens prachtig uitzien! Daardoor zijn deze ijsjes ideaal voor op een feest of als je een barbecue organiseert: mooi om te zien en lekker zoet, maar wel...

Cannelloni en kaarslicht

Cannelloni en kaarslicht

Kook eens een uitgebreid romantisch dineetje en eet dat als de kinderen op bed liggen. Zorg dat je de dag ervoor een grote pan pasta of stamppot maakt zodat de kinderen daar nog wat van kunnen eten, zo heb je alle tijd om je op het diner te storten! Uitgebreid koken...

Zaaipapier maken

Zaaipapier maken

Zaaipapier? Dat is zelfgeschept papier met bloemzaden erin. Miriam van Biocosmetica maakte voor ons een handleiding hoe je zelf zaaipapier kan maken. De aanleiding voor dit project was het maken van een duurzaam bedankje om te kunnen sturen met de bestellingen vanuit...

Hartjes om weg te geven!

Hartjes om weg te geven!

Omdat februari een van de donkerste maanden is en mensen daardoor vaker in een dipje zitten, is het leuk om zo nu en dan eens samen met je kind iemand te verrassen met een beetje liefde. Liefde in de vorm van een hartje welteverstaan. Want hartjes zijn gewoon fijn om...

Inspiratie voor je herfsttafel!

Inspiratie voor je herfsttafel!

Na onze oproep een foto te delen van jullie herfsttafels ontvingen we een heleboel foto’s. Wat mooi om te zien hoeveel mensen een tafereeltje maken. Maar wat is er, behalve dat het gezellig staat, nu eigenlijk zo belangrijk aan een seizoenstafel? Haal de seizoenen...

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0