Gevulde tomaat, paprika en champignon

door Gastauteur

Gevulde groenten zijn lekkere bijgerechtjes, nu supermakkelijk voor op de barbecue, maar bij minder mooi weer doe je ze gewoon even in de oven. 

Gevulde champignons

 

Ingredienten:
grote champignons of portabello’s
kruidenkaas
uitje
pesto
peterselie, oregano

 

Bereidingswijze:
Supersnel en makkelijk: koop grote champignons of portabello’s, vul ze met een lekkere kruidenkaas, bestrooi met parmezaanse kaas en zet ze op de barbecue.
Iets minder snel maar nog lekkerder: 
snijd de steeltjes en snijd twee champignons mee, fruit een klein uitje en doe de champignons erbij. Kruid met peper, zout, oregano en peterselie. Meng hier kruidenkaas door. Doe een beetje pesto in de champignons en vul ze met het kaasmengsel. Zet ze een kwartiertje op de barbecue.

Gevulde tomaten

 

Ingredienten:

grote tomaten
verse spinazie
pijnboompitjes 
parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:
Snijd een klein kapje van de tomaat en hol de tomaat uit. Vul de tomaat met blaadjes spinazie. Je kunt eventueel ook wat ricotta door de spinazie mengen. Rooster de pijnboompitjes en bestrooi de tomaten ermee. Strooi er daarna nog wat parmezaanse kaas over en ze kunnen op de barbecue! Na ongeveer een kwartier zijn ze het lekkerst; goed gaar en niet te zacht. 

 

Gevulde paprika’s

Deze paprika’s vullen goed, met een frisse salade erbij vormen ze een heerlijke maaltijd. Je kunt natuurlijk ook een halve paprika per persoon serveren of kleine snackpaprikaatjes vullen.

 

Ingredienten:
bouillon
200 gram zilvervliesrijst
250 gram kastanjechampignons
2 rode uitjes
2 tomaten
100 gram pijnboompitten
100 gram zachte geitenkaas
paprika’s (1 pp)
parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
peper, zout, italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze:
Kook de rijst in de bouillon gaar. Gebruik goede rijst, dat proef je zeker terug!
Snijd ondertussen de paprika’s doormidden en kook de paprikahelften een paar minuutjes.
Hak de uitjes, tomaten en champignons en roerbak deze, voeg pijnboompitjes, knoflook en kruiden toe.
Als de rijst gaar is roer je het groentemengsel erdoorheen, samen met de geitenkaas.
Vul de paprika’s en bestrooi ze met parmezaanse kaas, zet ze dan nog een kwartiertje op de barbecue of in de oven. 

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Appelmoes zelf maken

Appelmoes zelf maken

Zelfgemaakte verse appelmoes is echt een verwennerij; gewoon zo als tussendoortje, op een pannenkoek, bij de maaltijd, door een bakje vla of gewoon zo als toetje. Zeker als je zelf appels hebt geplukt met je kinderen zullen ze het geweldig vinden om zelf appelmoes te...

Warme soepjes met Hollandse ingrediënten

Warme soepjes met Hollandse ingrediënten

Wat hebben doperwten, witlof en koolrabi gemeen? Ze zijn onterecht impopulair en heerlijk in de soep. Deze simpele soepen zijn zowel geschikt voor kleine kinderen als voor volwassenen. Voor de soepen is bouillon nodig. Je kunt dit zelf maken of uit een pakje halen....

Frisse mangosalade

Frisse mangosalade

Deze simpele salade is heerlijk zoet. Het is heel gemakkelijk om te variëren met deze basis. Omdat er lekker veel fruit in zit, zijn de meeste kinderen erg gecharmeerd van dit bijgerecht. Ingrediënten:veldsla2 mango's1 komkommerhandje...

Een week zonder geld

Een week zonder geld

Het is zondag en ik besluit om een week geen geld uit te geven. Zoiets moet je kort van tevoren bedenken, anders ga je hamsteren. De reden hiervoor is tweeledig; ik ben het zat om krap te zitten met mijn geld en ik heb wel zin om even te consumnietsen. Ik ben...

Voortkabbelende kinderfilms zonder spanning en helden

Voortkabbelende kinderfilms zonder spanning en helden

'Chimpanzee' leek zo'n goede keuze. Een documentaire over een familie chimpansees in het regenwoud. Baby-chimpansee Oscar groeit op en leert klimmen, mieren eten, noten kraken en zijn eigen bedje van takken maken. Prachtige beelden, fijn om naar te kijken. Maar dan,...

Voorleesverhaal van Kaj: Dromenland

Voorleesverhaal van Kaj: Dromenland

Onze Kaj is ook verhalenverteller. Een van zijn eigen verhalen vertelt hij op 19 september op het Kiindfestival! Herhaling is fijn. Schreven we meermaals. Dus lees het vooral voor en luister op het festival in de boshut naar Kaj.  ‘Ik wil nou wel weer...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0