Vorige maand heb je in het artikel Gezonde lunch kunnen lezen waarom het belangrijk is om een goede lunch en een gezond tussendoortje mee te geven. In de praktijk is dat misschien niet altijd even makkelijk, zeker als je gewend bent aan een paar boterhammen en een appel als tussendoortje. Daarom komt Kiind met verschillende weekmenu’s. Het voordeel van het gebruiken van een weekmenu is dat je niet veel verschillende boodschappen hoeft in te slaan om je kinderen een gezonde lunch mee te geven. Daarnaast geef je je kind zo elke dag die groente mee die hij misschien nog niet zo goed kent. Na zo’n tien keer proeven is een kind gewend aan de smaak en dat gaat met een weekmenu snel en makkelijk.
Weekmenu paprika
Probeer hiervoor paprika’s te vinden in een klein formaat, neem verschillende kleurtjes.
Maandag: gevuld paprikaatje
Dinsdag: brood met paprikaspies
Woensdag: wraps
donderdag: boterham met paprikaspread
vrijdag: paprikamuffin
Maandag
Snijd een paprika doormidden en rooster deze onder de grill. Meng wat ricotta met bieslook, basilicum en een beetje citroensap. Vul de paprika met dit mengsel.
Daarbij is het lekker om een stukje olijvenbrood mee te geven.
Dinsdag
Vandaag gaan er gewone boterhammen mee, smeer er een minder dan normaal. Snijd een paprika in stukjes en maak een spiesje met andere groente die je in huis hebt – bijvoorbeeld komkommer, cherrytomaatjes, stukjes wortel of champignons.
Woensdag
Als je wraps maakt is het handig om er een stel extra te maken, deze kun je goed invriezen en liggen dus voor het grijpen als je ze wilt gebruiken voor een gezonde lunch.
Besmeer een wrap met geitenkaas, doe daar stukjes paprika, tomaat en mais op en bestrooi met geraspte kaas. Vouw de wrap tot een envelopje. Om te zorgen dat het niet uit elkaar valt als je kind het wil eten doe je er aan de onderkant een stuk aluminiumfolie omheen.
Donderdag
Maak verse paprikaspread voor op brood:
Pureer een gegrilde paprika, voeg daar een beetje olijfolie, wat ricotta, citroensap en lekkere kruiden aan toe. Munt, rozemarijn, peper en zout bijvoorbeeld. Smeer dit op het brood. Het smaakt prima op gewoon brood maar is ook erg lekker op olijven- of ander hartig brood.
Vrijdag
Maak muffins volgens het basisrecept, voeg aan het beslag kleine stukjes paprika, gehakte hazelnoten en een beetje kaas toe.
Je kunt zo’n muffin meegeven als extraatje maar voor een kleine eter is het al een hele lunch op zich.
Paddestoelenweek
Tomaatweek
Avocadoweek
Courgetteweek
Spinazieweek
Pompoenweek