Gezonde lunchideeën: Paprikaweek

door Gastauteur

Vorige maand heb je in het artikel Gezonde lunch kunnen lezen waarom het belangrijk is om een goede lunch en een gezond tussendoortje mee te geven. In de praktijk is dat misschien niet altijd even makkelijk, zeker als je gewend bent aan een paar boterhammen en een appel als tussendoortje. Daarom komt Kiind met verschillende weekmenu’s. Het voordeel van het gebruiken van een weekmenu is dat je niet veel verschillende boodschappen hoeft in te slaan om je kinderen een gezonde lunch mee te geven. Daarnaast geef je je kind zo elke dag die groente mee die hij misschien nog niet zo goed kent. Na zo’n tien keer proeven is een kind gewend aan de smaak en dat gaat met een weekmenu snel en makkelijk.

Weekmenu paprika

Probeer hiervoor paprika’s te vinden in een klein formaat, neem verschillende kleurtjes.

Maandag: gevuld paprikaatje
Dinsdag: brood met paprikaspies
Woensdag: wraps
donderdag: boterham met paprikaspread
vrijdag: paprikamuffin

Maandag

Snijd een paprika doormidden en rooster deze onder de grill. Meng wat ricotta met bieslook, basilicum en een beetje citroensap. Vul de paprika met dit mengsel.
Daarbij is het lekker om een stukje olijvenbrood mee te geven.

Dinsdag

Vandaag gaan er gewone boterhammen mee, smeer er een minder dan normaal. Snijd een paprika in stukjes en maak een spiesje met andere groente die je in huis hebt – bijvoorbeeld komkommer, cherrytomaatjes, stukjes wortel of champignons.

Woensdag

Als je wraps maakt is het handig om er een stel extra te maken, deze kun je goed invriezen en liggen dus voor het grijpen als je ze wilt gebruiken voor een gezonde lunch.
Besmeer een wrap met geitenkaas, doe daar stukjes paprika, tomaat en mais op en bestrooi met geraspte kaas. Vouw de wrap tot een envelopje. Om te zorgen dat het niet uit elkaar valt als je kind het wil eten doe je er aan de onderkant een stuk aluminiumfolie omheen.

Donderdag

Maak verse paprikaspread voor op brood:
Pureer een gegrilde paprika, voeg daar een beetje olijfolie, wat ricotta, citroensap en lekkere kruiden aan toe. Munt, rozemarijn, peper en zout bijvoorbeeld. Smeer dit op het brood. Het smaakt prima op gewoon brood maar is ook erg lekker op olijven- of ander hartig brood.

Vrijdag

Maak muffins volgens het basisrecept, voeg aan het beslag kleine stukjes paprika, gehakte hazelnoten en een beetje kaas toe.
Je kunt zo’n muffin meegeven als extraatje maar voor een kleine eter is het al een hele lunch op zich.

Paddestoelenweek
Tomaatweek
Avocadoweek
Courgetteweek
Spinazieweek
Pompoenweek

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Activiteiten voor kinderpartijtjes

Activiteiten voor kinderpartijtjes

Wat is er eigenlijk leuker dan een kinderfeestje thuis met ouderwetse spelletjes? Bereid voor een uur spelletjes spelen ongeveer vijf spelletjes goed voor en houd er een paar achter de hand die weinig voorbereiding vereisen, voor als het allemaal erg snel...

Regenboogeten: recepten in alle kleuren

Regenboogeten: recepten in alle kleuren

Roze rabarber in een plaatcake, gele kokoscurry, zwarte inktvispasta en een blauw bosbessentaartje: Cathelijne van den Bercken schotelt je een kleurenpalet aan gerechten voor. Geniet van de gezonde kleurstoffen! Roze: rabarberplaatcake Oeh, heerlijk die heerlijk...

Spaarkaartjes om te downloaden

Spaarkaartjes om te downloaden

Kinderen zijn gevoelig voor verzamelen. Stenen, takjes, blaadjes... het wordt allemaal je huis in gesleept. Ook marketingstrategen maken gebruik van deze gevoeligheid. In ons artikel Supermarkten Vol Spaaracties laten we de schaduwkant zien van gadgets die verzameld...

Een naamslinger als kraamcadeau

Een naamslinger als kraamcadeau

Als kraam- of verjaardagscadeau doet deze naamslinger het erg goed! Voor dit project gebruik je restjes stof of gerecyclde materialen, dus het kost je bijna niets behalve wat tijd. Benodigdheden * Biaisband * Garen * Stofjes * Vilt Knippen Je hebt zoveel vlaggetjes...

Dagelijks duurzaam; bewust in huis, tuin en keuken

Dagelijks duurzaam; bewust in huis, tuin en keuken

Milieubewust leven is niet zo moeilijk. Met de onderstaande concrete tips kom je in ieder geval al een heel eind! Seizoensgroenten Wat heerlijk dat we in een tijd leven waarin we op iedere straathoek vruchten van tropische eilanden en groenten uit verre landen kunnen...

Sprokkelmaaltijd: deel je eten a la Potluck

Sprokkelmaaltijd: deel je eten a la Potluck

Ze noemen het ook wel een potluck: een maaltijd waarbij iedereen iets deelt. Handig om rekening mee te houden: je kunt niet overal je gerecht opwarmen. Neem je iets mee dat je koud kunt eten, denk er dan ook aan dat het er bij aankomst nog fris uit moet zien. Verlepte...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0