Gezonde lunchideeën: Paprikaweek

door Gastauteur

Vorige maand heb je in het artikel Gezonde lunch kunnen lezen waarom het belangrijk is om een goede lunch en een gezond tussendoortje mee te geven. In de praktijk is dat misschien niet altijd even makkelijk, zeker als je gewend bent aan een paar boterhammen en een appel als tussendoortje. Daarom komt Kiind met verschillende weekmenu’s. Het voordeel van het gebruiken van een weekmenu is dat je niet veel verschillende boodschappen hoeft in te slaan om je kinderen een gezonde lunch mee te geven. Daarnaast geef je je kind zo elke dag die groente mee die hij misschien nog niet zo goed kent. Na zo’n tien keer proeven is een kind gewend aan de smaak en dat gaat met een weekmenu snel en makkelijk.

Weekmenu paprika

Probeer hiervoor paprika’s te vinden in een klein formaat, neem verschillende kleurtjes.

Maandag: gevuld paprikaatje
Dinsdag: brood met paprikaspies
Woensdag: wraps
donderdag: boterham met paprikaspread
vrijdag: paprikamuffin

Maandag

Snijd een paprika doormidden en rooster deze onder de grill. Meng wat ricotta met bieslook, basilicum en een beetje citroensap. Vul de paprika met dit mengsel.
Daarbij is het lekker om een stukje olijvenbrood mee te geven.

Dinsdag

Vandaag gaan er gewone boterhammen mee, smeer er een minder dan normaal. Snijd een paprika in stukjes en maak een spiesje met andere groente die je in huis hebt – bijvoorbeeld komkommer, cherrytomaatjes, stukjes wortel of champignons.

Woensdag

Als je wraps maakt is het handig om er een stel extra te maken, deze kun je goed invriezen en liggen dus voor het grijpen als je ze wilt gebruiken voor een gezonde lunch.
Besmeer een wrap met geitenkaas, doe daar stukjes paprika, tomaat en mais op en bestrooi met geraspte kaas. Vouw de wrap tot een envelopje. Om te zorgen dat het niet uit elkaar valt als je kind het wil eten doe je er aan de onderkant een stuk aluminiumfolie omheen.

Donderdag

Maak verse paprikaspread voor op brood:
Pureer een gegrilde paprika, voeg daar een beetje olijfolie, wat ricotta, citroensap en lekkere kruiden aan toe. Munt, rozemarijn, peper en zout bijvoorbeeld. Smeer dit op het brood. Het smaakt prima op gewoon brood maar is ook erg lekker op olijven- of ander hartig brood.

Vrijdag

Maak muffins volgens het basisrecept, voeg aan het beslag kleine stukjes paprika, gehakte hazelnoten en een beetje kaas toe.
Je kunt zo’n muffin meegeven als extraatje maar voor een kleine eter is het al een hele lunch op zich.

Paddestoelenweek
Tomaatweek
Avocadoweek
Courgetteweek
Spinazieweek
Pompoenweek

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Hoe de logeerbeer ons huis op zijn kop zette

Hoe de logeerbeer ons huis op zijn kop zette

Je staat op het schoolplein te wachten en zodra je kind de school uit komt lopen zie je het al. Er klopt iets niet. Je kind straalt meer dan normaal en heeft een grote tas, schrift en iets harigs tussen zijn kleine armpjes geklemd. Je moet er aan geloven, dit weekend...

Verrukkulukke pompoenpannenkoekjes

Verrukkulukke pompoenpannenkoekjes

Herfst, dús pompoen! Na een heleboel soepmaaltijden is een ander gerecht met pompoen wel verfrissend. Maak eens pompoenpannenkoekjes. Dat is per ongeluk niet eens zo ongezond. Ingrediënten 300 g pompoen 1 ei 125 g volkorenmeel 2 1/2 dl melk beetje roomboter...

Cadeautjes maken met het wichtelmannetje

Cadeautjes maken met het wichtelmannetje

Veel mensen hebben in de winter last van heftige of minder heftige winterdips, er wordt verlangend uitgekeken naar de lente en opgezien tegen de verplichtingen tijdens de feestdagen. Juist daarom is het zo heerlijk om elkaar in deze donkere dagen te verwennen met...

Plunjezakje trakteren

Plunjezakje trakteren

Deze traktatie bestaat uit een stuk bestek voor een speelkeukentje en rozijntjes in een servetje. Pollepeltjes, gardes, vorkjes, etc… vaak worden ze in setjes verkocht en als je ze apart verwerkt in de traktatie komen de kosten voor het stuk bestek op ongeveer vijftig...

Inspiratie voor je herfsttafel!

Inspiratie voor je herfsttafel!

Na onze oproep een foto te delen van jullie herfsttafels ontvingen we een heleboel foto’s. Wat mooi om te zien hoeveel mensen een tafereeltje maken. Maar wat is er, behalve dat het gezellig staat, nu eigenlijk zo belangrijk aan een seizoenstafel? Haal de seizoenen...

Mijn eerste pruimabrikozengebak

Mijn eerste pruimabrikozengebak

Kiind Magazine deelt de lekkerste gezonde taartrecepten met jullie, zodat ook de kleinsten kunnen genieten van zoetigheid op hun verjaardag. Deze maand: pruimabrikozengebak! Vanaf 9 maanden Kan ook zonder ei, maar  het wordt dan minder luchtig Ingrediënten voor 1...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0