Groenteverstoppertje met soep

door Gastauteur

Groenteverstoppertje gaat prima met soep, en heeft bovendien een verschrikkelijk gezonde reputatie. Ik heb toevallig een kind dat voor geen meter groente eet, en ook al begrijp ik de logica hier wel van, jammer is het toch. Meer vitamines in dat joch zijn best welkom. Soms ben ik echter verzin-moe.

Gelukkig is het nu januari. Met een nieuw jaar, een schone lege agenda (ja, ik heb nog zo’n echte van papier) en stiekem toch heel wat gezonde voornemens, kom ik al gauw uit op soep. Soep leent zich perfect om allerlei vage groenten in te verstoppen. En groenteverstoppertje, daar ben ik dol op.

Dit recept uit SOEP vind ik handig, omdat er zoete aardappel in zit, die ik ook al gebruik voor de stiekeme groentepannenkoekjes die ik vaak bak. Een zachte kindvriendelijke groente als basis dus. En gelukkig zitten er genoeg spannende smaken bij, zodat je als groot mens ook nog lol hebt in je eten.

Zoete-aardappelsoep met kokos en cashewnoten

(voor vier personen)

  • 40 ml zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, grof gesnipperd
  • 1 duimgroot stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • ½ rode Spaanse peper, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 kg zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden
  • 800 ml water
  • 75 g creamed coconut (santen) (verkrijgbaar bij de betere supermarkt en de toko)
  • 4 tl tamari (Japanse sojasaus) +
  • extra naar smaak
  • sap van ½ limoen
  • zeezout
  • koriander, fijngesneden, om te garneren
  • cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout in een drup zonnebloemolie, om te garneren

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook. Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan. Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout. Serveer de soep met koriander en cashewnoten.

soep

Dit recept komt uit:

SOEP, door Soup en Zo, Kosmos Uitgevers

Zie ook: https://kiind.nl/opvoedhacks-gezinsleven

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Feestelijke kerstbrunch

Feestelijke kerstbrunch

Feest en eten lijken hand in hand te gaan. Maak eens een brunch met kleine feestelijke hapjes. Erg praktisch, omdat uitgebreid eten op het einde van een (spannende) dag als snel te veel kan zijn voor kinderen. Muffins staan altijd feestelijk, maak een zoete en een...

Raamkristallen vouwen en knippen

Raamkristallen vouwen en knippen

Vouw-en-knip kristallen zijn leuk om in de winter de ramen of de seizoenstafel mee te versieren. Het idee is zo simpel en toch magisch voor een kind; met wat simpele knipjes ontstaan de mooiste vormen. Je hebt alleen vouwblaadjes en een schaartje nodig. Het werkt het...

9 nieuwe tradities voor je paasweekend

9 nieuwe tradities voor je paasweekend

Download hier de eitjesverftutorial. Pasen komt er weer aan. Tijd voor nieuwe feestelijke tradities die een stuk leuker zijn dan in de file staan bij de woonboulevard. Of je er nu bewust mee bezig bent of niet; tradities ontstaan meestal vanzelf. Kinderen zijn nu...

Elke dag een waterijsje

Elke dag een waterijsje

Hoe kouder een gerecht, hoe zwakker de smaak is. Daarom een aantal ijslollyrecepten met honing of stevia als natuurlijke zoetkracht en smaakversterker. Voor de kleinsten kun je dit achterwege laten en kiezen voor de pure smaak van fruit. Als je zelf smoothies kunt...

Kinderboeken om bij weg te dromen

Kinderboeken om bij weg te dromen

Merk je dat je kind rusteloos is? Help hem dan. Ga eerst naar buiten: maak een stevige wandeling of laat je kind in de speeltuin spelen. Zorg dat alle beeldschermen uit zijn, geef een massage, vooral de voeten, teken met je vinger op elkaars rug, maak samen een...

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Als kind speelde ik vroeger al met zoutdeeg. Heerlijk kneden en vormen maken. Nu maak ik zelf zoutdeeg voor mijn kinderen, maar dan met een twist: kleur! Ingrediënten 100 gr zout 150 ml gekleurd water 200/225 gr bloem halve eetlepel zuiveringszout halve eetlepel olie...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0