14 april vindt het Borstvoedingsfestival in Alkmaar plaats. Dit kun je er allemaal beleven:

Voedingsplein: Marieke Vermunt leest voor uit eigen borstvoedingswerk. Voordracht gedichten uit de bundel ‘Tiet voor een rijmpje’.

Voedingsplein: laat een borstvoedingsportret maken door Tessa Beurskens.

Nina Olivari

Container: van borst tot boterham! Stel Stefan Kleintjes van Borstvoeding.com al je brandende vragen over borstvoedingsvriendelijk bijvoeden en borstvoeding in algemene zin.

Container: vliegles voor ouders. ‘wat voor soort ouder wil jij zijn?’ Mariëlle Griep gaat met jou als (aanstaande) ouder in gesprek om jouw bewustzijn en opvoedintuïtie aan te wakkeren.

Container: samen slapen: koester elkaar! In gesprek met Marianne Vanderveen-Kolkena van Borstvoedingscentrum Panta Rhei over samen slapen met aandacht voor hersenontwikkeling en publieke opinie.

Borstvoedingscafé: La Leche League
Podium: samen slapen: koester elkaar! Lezing door Marianne Vanderveen-Kolkena van Borstvoedingscentrum Panta Rhei over samen slapen met aandacht voor hersenontwikkeling en publieke opinie.

Podium: vitaal van start. Lezing door Terah Beek van The Health Factory. Beperken van de meest voorkomende zwangerschapsklachten met vitaminen, mineralen en andere natuurlijke stoffen.

Podium: comfortabel voeden. Interactieve lezing door Gonneke van Veldhuizen-Staas, Eurolac Lactatiekundige over voeden zonder regels en restricites. Gonneke geeft info waar je ècht op zit te wachten.

Podium: wat baby’s nodig hebben. Melanie Visscher (van het nieuwe Kiind boek: ‘wat baby’s nodig hebben’) vertelt je er àlles over. En er is ook ruimte voor vragen.

Podium: voordelen postnatale zorg voor de borstvoeding. Wiebke Mechau van Postnatal Support Network geeft een lezing over hoe o.a. extra steun in de kraamtijd kan bijdragen aan de borstvoeding.

Workshop 1: babyuitzet pimpen met Mic Mac Minuscule en knutselen.

Workshop 2: babykleding stempelen met Jet van JETPAQ. Je kunt de hele dag aanschuiven en met stempels van aardappels of appels een item naar keuze bestempelen.

Mirjam Hagendijk

Chillout: kangatraining door Eline Schermer. Een leuke en veilige postnataal workout met fitness en dans elementen voor mama’s met baby’s en dreumesen in de draagzak of draagdoek.

Chillout: kindercirkel met als thema: hoe is het voor een ouder kind om een kleiner broertje of zusje te krijgen? door Marianne Oude Nijhuis van MON praktijk voor orthopedagogiek.

Chillout: postnatale yogales door Ina Heijnen. Birthlight postnatale yoga helpt je lichaam om te sluiten en te verstevigen. Een moment voor jezelf in de drukke maanden na de geboorte van je kindje.

Buiten: hutten bouwen, wobbelen en van 14.00-15.00 uur gaan we lekker broodjes bakken boven een knapperend vuurtje.

En naast dit mooie programma is niksen ook fijn. Met een duurzame markt, leuke mensen en biologische hapjes. Bestel je tickets online en wacht niet bij de kassa!

Een dag eerder is trouwens het Geboortefestival, met dit programma.

Beeld: Nina Olivari, Cathelijne van den Bercken

DOWNLOAD GRATIS EBOOK

Lees 'Zo bereid je je voor op je baby'. Je ontvangt meteen onze zinnige nieuwsbrief (waarvoor je je uiteraard op ieder moment kunt uitschrijven)

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0