Dit kun je doen op het Borstvoedingsfestival, 14 april in Alkmaar

door Sandii Zachte

14 april vindt het Borstvoedingsfestival in Alkmaar plaats. Dit kun je er allemaal beleven:

Voedingsplein: Marieke Vermunt leest voor uit eigen borstvoedingswerk. Voordracht gedichten uit de bundel ‘Tiet voor een rijmpje’.

Voedingsplein: laat een borstvoedingsportret maken door Tessa Beurskens.

Nina Olivari

Container: van borst tot boterham! Stel Stefan Kleintjes van Borstvoeding.com al je brandende vragen over borstvoedingsvriendelijk bijvoeden en borstvoeding in algemene zin.

Container: vliegles voor ouders. ‘wat voor soort ouder wil jij zijn?’ Mariëlle Griep gaat met jou als (aanstaande) ouder in gesprek om jouw bewustzijn en opvoedintuïtie aan te wakkeren.

Container: samen slapen: koester elkaar! In gesprek met Marianne Vanderveen-Kolkena van Borstvoedingscentrum Panta Rhei over samen slapen met aandacht voor hersenontwikkeling en publieke opinie.

Borstvoedingscafé: La Leche League
Podium: samen slapen: koester elkaar! Lezing door Marianne Vanderveen-Kolkena van Borstvoedingscentrum Panta Rhei over samen slapen met aandacht voor hersenontwikkeling en publieke opinie.

Podium: vitaal van start. Lezing door Terah Beek van The Health Factory. Beperken van de meest voorkomende zwangerschapsklachten met vitaminen, mineralen en andere natuurlijke stoffen.

Podium: comfortabel voeden. Interactieve lezing door Gonneke van Veldhuizen-Staas, Eurolac Lactatiekundige over voeden zonder regels en restricites. Gonneke geeft info waar je ècht op zit te wachten.

Podium: wat baby’s nodig hebben. Melanie Visscher (van het nieuwe Kiind boek: ‘wat baby’s nodig hebben’) vertelt je er àlles over. En er is ook ruimte voor vragen.

Podium: voordelen postnatale zorg voor de borstvoeding. Wiebke Mechau van Postnatal Support Network geeft een lezing over hoe o.a. extra steun in de kraamtijd kan bijdragen aan de borstvoeding.

Workshop 1: babyuitzet pimpen met Mic Mac Minuscule en knutselen.

Workshop 2: babykleding stempelen met Jet van JETPAQ. Je kunt de hele dag aanschuiven en met stempels van aardappels of appels een item naar keuze bestempelen.

Mirjam Hagendijk

Chillout: kangatraining door Eline Schermer. Een leuke en veilige postnataal workout met fitness en dans elementen voor mama’s met baby’s en dreumesen in de draagzak of draagdoek.

Chillout: kindercirkel met als thema: hoe is het voor een ouder kind om een kleiner broertje of zusje te krijgen? door Marianne Oude Nijhuis van MON praktijk voor orthopedagogiek.

Chillout: postnatale yogales door Ina Heijnen. Birthlight postnatale yoga helpt je lichaam om te sluiten en te verstevigen. Een moment voor jezelf in de drukke maanden na de geboorte van je kindje.

Buiten: hutten bouwen, wobbelen en van 14.00-15.00 uur gaan we lekker broodjes bakken boven een knapperend vuurtje.

En naast dit mooie programma is niksen ook fijn. Met een duurzame markt, leuke mensen en biologische hapjes. Bestel je tickets online en wacht niet bij de kassa!

Een dag eerder is trouwens het Geboortefestival, met dit programma.

Beeld: Nina Olivari, Cathelijne van den Bercken

Boekentips

Tijdschrift op je mat!

Ontvang 6x per jaar een fijne uitgave van Kiind in je (digitale) brievenbus

Verder lezen

Hoe herken je koemelkallergie bij je baby?

Hoe herken je koemelkallergie bij je baby?

Koemelkallergie (KMA) bij je baby kan de kraamtijd nogal pittig maken. De moeilijkheid zit hem vooral in het herkennen van de allergie. Koemelkallergie komt voor bij 2 tot 3 procent van de baby’s en is daarmee de meest voorkomende allergie bij baby’s. Heeft je...

Ik ben een borstvoedingsmoeder zonder borstvoeding

Ik ben een borstvoedingsmoeder zonder borstvoeding

Toen Annemieke aan haar derde borstvoedingsavontuur wilde beginnen, liep het heel anders dan gedacht. Achteraf doet het haar denken aan een Griekse fabel. 'Een hongerige vos zag een fraaie tros druiven hangen aan een lange wijnstok. Hij ging op zijn twee poten...

Bijvoeding vanaf 6 maanden

Bijvoeding vanaf 6 maanden

Bijvoeding vanaf vier maanden, kan dat? Als je net een baby hebt, blijkt er een hele wereld te bestaan waar je voor die tijd geen weet van had. Van rompertjes en luierklemmetjes en besluiten wanneer je voor het eerst vaste voeding gaat geven. Over die eerste...

Vind jouw fijnste borstvoedingshouding

Vind jouw fijnste borstvoedingshouding

Borstvoeding geven aan je baby kan in allerlei superkoele houdingen. Maar wanneer je net moeder bent geworden is het soms lastig om een fijne borstvoedingshouding te vinden. Of om na te gaan of de baby wel comfortabel en goed aan de borst ligt. Laat staan...

Biological nurturing: lekker achteroverliggend voeden

Biological nurturing: lekker achteroverliggend voeden

Achteroverliggend voeden heeft een mooie officiële naam: biological nurturing. Dat klinkt ingewikkeld en spannend. Is het niet. Integendeel. Het is wel heel tof. WAT IS HET? Achteroverliggend voeden is precies zoals het klinkt. Het is voeden terwijl je achterover...

Voeden op verzoek – aan de borst én met de fles

Voeden op verzoek – aan de borst én met de fles

Voeden op verzoek – vanzelfsprekend? In de natuur doet geen enkel zoogdier er moeilijk over: na de geboorte van de jongen wordt er gezoogd. Het lichaam van het moederdier is ervoor gemaakt en de jongen weten dat zij bij hun moeder moeten zijn voor voeding. In principe...

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind lekker gratis. Download editie THUIS! Vol tips om het thuis gezelliger te maken en een paar fijne cocoonweken te hebben.

Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0