Op het Geboortefestival op 13 april in Alkmaar is om half 2 de release van het gloednieuwe Kiindboek ‘Wat baby’s nodig hebben’ door Melanie Visscher. Het boek is nu in de voorverkoop. We hopen dat je erbij bent! En hier hebben we nog een keer het programma op een rij gezet:

Voedingsplein: Voordracht gedichten uit de bundel ‘Tiet voor een rijmpje’ door Marieke Vermunt.


Voedingsplein: van borst tot boterham! Stel Stefan Kleintjes van Borstvoeding.com al je brandende vragen over borstvoedingsvriendelijk bijvoeden en borstvoeding in algemene zin.

Het programmaContainer: als de zorg niet ging zoals jij had gewild, hoe geef je feedback achteraf? door Laura Bosch van de Geboortebeweging.


Container: je hebt een medische indicatie, en nu? door Charly Dym van de Geboortebeweging.


Container: altijd al willen weten hoe je een draagdoek knoopt? Maddy Houkes van Sisu Geboortepraktijk legt je de fijne kneepjes van het vak uit.


Container: vitaal van start. Lezing door Terah Beek van The Health Factory. Beperken van de meest voorkomende zwangerschapsklachten met vitaminen, mineralen en andere natuurlijke stoffen.


Container: geboren worden – de ervaring van de baby. Tamara Schvitz gaat tijdens deze workshop in op het bewustzijn en de ervaring van de baby tijdens de zwangerschap.


Container: ontspannen zwanger en bevallen? Juud & Lies voor ontspannen ouders vertellen je er alles over.

Nina Olivari


Geboortecafé 1: stel al je vragen over (mensen)rechten tijdens een bevalling door de Geboortebeweging.


Geboortecafé 2: geboorte in kaart. Uitleg over wat alle facetten rond de zwangerschap en geboorte doen met een kind door Liesbeth Demming van Schattepetatje.


Geboortecafé 2: inloop spreekuur bij Chantal Homburg, a.k.a: ‘de Placenta Specialist’. Want wat kun je na de geboorte van je kindje eigenlijk doen met je placenta? Chantal legt het je uit.


Geboortecafé 2: (aanstaand) moederschap en werk: vaak een worsteling. Ina Heijnen geeft een voorproefje van haar boek. Bevindingen, tips en ervaringen komen op tafel tijdens een fijn groepsgesprek.


Geboortecafé 2: stoelyoga! Zwanger? Niet zwanger? Stijfjes? Lenig? Het maakt allemaal niets uit. Lekker even uit je hoofd en in je lijf met Ina Heijnen.
Ronde tafel: wat is baringspijn en hoe ga je ermee om? door Annemiek Verbeek van Doulapraktijk Tamelijk Briljant.


Ronde tafel: hypnobirthing door Jolanda van den Bosch van de GeboortePartner. 


Ronde tafel: vliegles voor ouders. Hoe ga ik om met grote gevoelens en dwars gedrag van mijn kind zonder straffen en belonen? door Katja Blok en Mariëlle Griep van het Nest.


Ronde tafel: geboorteplan maken door Marijke de Jong van Praktijk On Cloud nine.
Podium: ‘rock your baby’ lekker dansen op goeie muziek. Niet-zwanger? Partner? Twee linker voeten? Allemaal welkom! door Monique van der Werff van Praktijk Eja.


Podium: positief over bevallen Q&A door Milli Hill uit de UK, auteur van het boek: positief over bevallen.


Podium: wat zijn je rechten als zwangere? door Céline Romijn van de Geboortebeweging.


Podium: boekpresentatie ‘wat baby’s nodig hebben’ door Melanie Visscher.


Podium: geboortepanel met Milli Hill, Mirjam Vos, Anna Myrte Korteweg en Annemiek Verbeek.


Podium: jouw weg naar een vrije geboorte door Anna Myrte Korteweg van Vrije Geboorte.
Workshop 1: babyuitzet pimpen met Mic Mac Minuscule en knutselen.


Workshop 2: babykleding stempelen met Jet van JETPAQ. Je kunt de hele dag aanschuiven en met stempels van aardappels of appels een item naar keuze bestempelen.


Chillout: kindercirkel met als thema: hoe is het voor een ouder kind om een kleiner broertje of zusje te krijgen? door Marianne Oude Nijhuis van MON praktijk voor orthopedagogiek.


Chillout: liefdevol bevallen door Mirjam Vos, auteur van het boek: liefdevol bevallen. 


Chillout: Ishtara (ook wel Shakti Mamma) geeft een superfijne meditatie.


Chillout: bevalhoudingen door Jolanda van den Bosch van de GeboortePartner.


Chillout: kangatraining door Eline Schermer. Kangatraining is een leuke en veilige postnatale workout met fitness en danselementen voor ouders met baby’s en dreumesen in de draagzak of draagdoek.
Buiten: hutten bouwen, wobbelen en van 14.00-15.00 uur gaan we lekker broodjes bakken boven een knapperend vuurtje.

En naast dit mooie programma is niksen ook fijn. Met een duurzame markt, leuke mensen en biologische hapjes. Bestel je tickets online en wacht niet bij de kassa!

Een dag later is trouwens het borstvoedingsfestival. Daar kun je dit doen.

Beeld: Nina Olivari, Cathelijne van den Bercken

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind lekker gratis. Download editie THUIS! Vol tips om het thuis gezelliger te maken en een paar fijne cocoonweken te hebben.

Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0