Hippieste Kiindfestival ooit komt er weer aan!

Het hippieste Kiindfestival ooit – geen twijfel mogelijk. Flower power, peace, en dan heel eigentijds. Zaterdag 16 september gaan we los, met bloemen en liefde. We waren altijd al hippie, maar nu zijn we nóg hippie-er. We komen er gewoon voor uit. Waarom?

Make love, not war

Er waren eens…hippies. Ontstaan uit een maatschappelijk verlangen naar sociale, seksuele en muzikale revolutie in de jaren zestig en zeventig. Make love, not war. Wees Flowerpower. De hippie als subcultuur is niet meer weg te denken, zelfs binnen ons huidige tijdsbeeld zijn ze onder ons.

De moderne hippie heeft misschien een iets andere verschijningsvorm gekregen anno 2017, maar in essentie is de hippie nog dezelfde. Wij hedendaagse hippies snakken naar samenzijn, duurzame gedachten en de vrijheid om vanuit een innerlijke visie een bijdrage te schenken aan ons evolutionaire proces. Soms is het best lastig om elkaar te vinden en te herkennen in dat verlangen. En soms herken je elkaar van verre, aan een sprankel in iemands ogen, een lief wollen sokje van een kind of de wijze van voorleven als ouder.

Ode aan de hippie

Kiindfestival 2017 heeft als thema Hippie. Als ode aan de hippie-idealen, en misschien wel wake-up call, dat de hippie nooit helemaal is weggeweest. Kijk naar onze kinderen, zij zijn hippie van nature. Wat is er nu heerlijker dan op het kleedje te liggen, aan elkaar te frunniken en elkaar mooi te maken?

En dat gaan we doen. Samen genieten van (h)eerlijk eten en zinnenprikkelende muziek. Een hooibalencirkel in stappen om deel te nemen aan een doorlopende Yoga-in met je blote tenen in het gras… En verder bouwen we de oude vertrouwde duurzame markt, nodigen we sprekers en workshoppers uit om het ouderschap nog een beetje leuker te maken. Groot en klein kan huttenbouwen, een vuurtje stoken en gewoon lekker samen zijn.

We gaan onze voorouders trots maken 16 september, dat staat vast! Hier blijf je op de hoogte van Kiindfestivalnieuws en bestel hier je tickets!

hippieste kiindfestival

Lees verder:

Is bewust opvoeden alternatief?

Kiindfestival 2016: een feest van herkenning