Heeft je kind wel vriendjes? Zit je dan de hele dag met een schriftje aan de keukentafel?
Sinds we dit jaar zelf thuis les gegeven hebben, merk ik dat ik me weer meer aangetrokken voel tot thuisonderwijs en dat hoor ik ook van anderen.

We gaven in maart geen thuisonderwijs, maar afstandsonderwijs. En binnenkort natuurlijk weer. Ik vraag aan collega Christel Rengers hoe het echte thuisonderwijs geven werkt. Thuisonderwijs waarin je zélf bepaalt wat je kind leert en hoe.

Ze vertelt over de onzekerheid die ze in het begin voelde en hoe niet-schools het eraan toegaat. Dat sneeuwhappen voorrang heeft boven sommen schrijven en dat vragen stellen ook na 3 uur mag. 😉
Ze vertelt het allemaal in deze live!

Wat hebben kinderen eigenlijk nodig om te leren en hoe kun je daarvoor zorgen? Dat is de basisvraag van ons digitale boek over natuurlijk leren dat in januari uitkomt. Word nu abonnee en je ontvangt hem ook!

Extra tip: In maart maakten we samen de cursus wekenlang cocoonen. Daarin zit een video over projecten doen. Ik ga hem opnieuw kijken, zodat ik me op die manier kan voorbereiden op de weken na de kerstvakantie.

Deze cursus is opnieuw beschikbaar en is speciaal voor de lockdowntijd gemaakt. We helpen je meer ontspannen te zijn in de tijd met de kinderen thuis terwijl werk en school doorgaan. Bestel Wekenlang cocoonen hier.

Bekijk het gesprek op Instagram hier terug

Beeld: Jana Boekholt

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind lekker gratis. Download editie THUIS! Vol tips om het thuis gezelliger te maken en een paar fijne cocoonweken te hebben.

Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0