Column: Home sweet home

door Anita Borst

Of: ‘Een heel normale dinsdagochtend uit het leven van een thuisblijfmoeder met een eigenzinnige peuter en een rustige baby’.

 

Want meestal hebben dat slimme, eigenwijze kereltje en ik de grootste lol samen. En soms kan ik hem wel achter het behang plakken. En dat ligt dan meestal aan mij, want hij is gewoon zoals hij is. Altijd.

 

07:30 uur

“Mama, mag ik een spelletje doen op jouw telefoon?” 

“Tuurlijk jongen. Dan kleed ik je zusje ondertussen even aan.”

“Ik wil geen kleren aan.”

“Dat weet ik. Maar als we straks boodschappen gaan doen is het wel fijn als je kleren aan hebt. Het is best fris vandaag.” 

“Het is niet fris.”

“Ga straks maar even in de tuin, dan kun je zelf voelen hoe fris het is.”

“Ik wil niet in de tuin.”

“Maar hoe weet je dan of je wel of geen kleren aan moet?”

“Ik wil geen kleren aan.”

“Wil je wel een boterham en een sapje?”

“Ik wil geen boterham.”

“Een banaan dan?”

“Oh ja!” 

 

08:30 uur

“Mama, ik wil een boterham.”

“Wat wil je erop?”

“Zeg jij het maar.”

“Appel-perenstroop?”

“Nee.”

“Pindakaas?” 

“Nee.”

“Humus?”

“Nee.”

“Kaas?”

“Ik lust toch geen kaas!”

“Nou, dan weet ik het niet hoor. Wat wil je op je boterham?”

“Rosbief!”

“Ah, dat is lekker! Maar we hebben geen rosbief. Dan zullen we eerst even naar de slager moeten.”

“Oh ja!” 

“Zeg, eet je ondertussen je banaan nog even op?”

“Ik wil geen banaan!” 


Mama, ik wil geen kleren aan

 09:30 uur

“Mama, ik wil een boterham met rosbief!”

“Dan zul je je even moeten aankleden, zodat we naar de slager kunnen.”

“Mama, ik wil geen kleren aan.”

“Dan kunnen we niet naar de slager.”

“Maar ik wil wel naar de slager.”

“Trek je dan even kleren aan?”

“Het is niet fris!”

“Heb je al gevoeld in de tuin?”

“Ik wil niet in de tuin!”

“Weet je wat ik denk, jongen? Ik denk dat jij een beetje honger hebt, en dat je daarom misschien nergens meer zin in hebt. Eet je banaan eens op, dan voel je je vast beter.”

“Ik wil geen banaan!”

 

10:30 uur

“Deze sokken zijn niet goed!”

“Hoezo niet?”

“Ik wil niet met sterren, ik wil met strepen!”

“Je strepensokken zitten in de wasmachine, lieverd. Die kun je morgen weer aan.”

“Maar ik wil geen sterrensokken!”

“Dan ga je maar met blote voeten in je schoenen.”

“Oh ja.” 

“En neem je banaan maar mee naar de schuur. Dan kan je die straks in de bakfiets eten.” 

“Ik wil geen banaan!”

“Dan laten we hem thuis. Voor later.”

“En ik wil niet met de bakfiets. Ik wil lopen!”

“Daar hebben we geen tijd meer voor, jongen.” 

 

11:00 uur

“Zijn we al aan de beurt?”

“We zijn na die mevrouw met die groene jas.”

“Zijn we al aan de beurt?”

“Nog niet. Het is druk.”

“Ik wil een plakje worst.”

“We komen vanzelf aan de beurt, lieverd.”

“Ik wil een plakje worst.”

“Even geduld nog.”

“Ik wil een plakje worst.”

 

11:30 uur

“Hier is je boterham met rosbief.”

“Maar ik wil geen boterham! Ik wil alleen de rosbief eten.” 

“En je boterham dan?”

“Die eet jij toch?”

“Nou, dat denk ik niet.”

“Maar je moet mijn boterham opeten!”

“En wat eet jij dan? Je banaan?”

“Ik wil geen banaan!”

“Wat wil je dan?”

“Ik wil Buurman en Buurman kijken. Aaaaaah, mag het? Mag het? Mag het?”

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Column: Toch twee hartjes?

Column: Toch twee hartjes?

Ik ben zwanger! De dagen zijn een aaneenschakeling van hoogte- en dieptepunten. Na vier jaar over de tweede te hebben gedaan, met enkele vroege miskramen en een vervelende cyste, is deze derde, snelle zwangerschap een cadeautje! Elf zenuwslopende – blijft het deze...

Handleiding: hoe krijg je de perfecte buikknoop?

Handleiding: hoe krijg je de perfecte buikknoop?

Wat is er nu fijner dan het dragen van je kindje? Dat warme lijfje tegen het jouwe, dat heerlijk ruikende hoofdje. Naast dat het zo fijn is, is dragen ook nog eens superlogisch. Zie je een ervaren ouder knopen, dan ziet het er gemakkelijk uit. Maar wanneer je het voor...

Column: Weer een kaarsje op de taart

Column: Weer een kaarsje op de taart

De laatste maand van zoonlief als vierjarige is alweer aangebroken. En dan betekent dat het niet lang meer duurt voordat hij officieel leerplichtig wordt. Geen vakanties buiten de vakantieperioden om, geen smokkeldaagjes, gewoon dagelijks verplicht naar school.Wat is...

Recensie: heerlijke nieuwe bundel van Lentezoet

Recensie: heerlijke nieuwe bundel van Lentezoet

Jaaa, echt goed nieuws: een nieuwe bundel van Lentezoet. We kennen Tirza van haar 'Versjes van een moeder', haar karakteristieke gedichten, en haar gevoelige columns. Zelden wordt er zo vurig en liefdevol over het moederschap geschreven. Wat ze ook doet, het is altijd...

Column: Lekker in balans

Column: Lekker in balans

Soms heb ik veel ideeën en die voer ik dan het liefst allemaal meteen uit. Dit door een totaal gebrek aan zelfbeheersing en vooral omdat ik op dat moment uit elkaar knal van de zin. Want soms zit ik daar gewoon propvol van. Persoonlijk vind ik het de normaalste zaak...

Column: Ik ben geen jongen

Column: Ik ben geen jongen

Roos fietst naast me. Met een verbeten gezicht trapt ze zich door de herfststorm heen. We zijn op weg naar huis na een lange schooldag. En aan haar gezicht zie ik dat haar meer bezighoudt dan windkracht 6. Haar tranen zijn er eerder dan de regendruppels. En als ik...

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0